Не дочака помощта: Отиде си малката и слънчева Мими

6-годишното момиченце трябваше да се лекува в Германия
19 юни 2019 09:36, Петя Славова
55
Не дочака помощта: Отиде си малката и слънчева Мими
Снимка: Facebook

Отиде си малката Мими, за която се събираха финансови средства през различни кампании. 6-годишното момиченце е родено със Синдром на Даун. През декември 2017 г. е диагностицирано и с остра лимфобластна 6-клетъчна левкемия.

Още по темата

Благодарение на лекарите в София, след три курса на химиотерапия, родителите на момиченцето получават надежда, че то ще се оправи, но радостта им е помрачена много бързо, защото малко след това болестта рецидивира.

Шанс за живот детето бе получило от медици в Университетската детска болница във Вюрцбург, Германия.

Нужните средства за химиотерапия на малката Мими бяха непосилни за семейството - 120 хиляди евро.

Хора от цяла България се обединиха в социалните мрежи, за да помогнат на слънчевото дете, но то така и не успя да дочака  помощта.

В социалните мрежи изпращат Мими с думите: "Едно вълшебство, което завинаги остана на шест. Едно слънце, което се сля със светлината. Почивай в мир, дете! Поклон пред мъките ти и добрите хора, които вярваха до последно в твоя пламък!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: МимиСиндром на Даун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
29
 
13
 
! Отговори
децата на България?? преди 4 години
До Анонименако това на снимката е лицето на децата на България, айде да не довършвам мисълта си...
10
5
 
7
 
! Отговори
До 1 радев преди 4 години
Нови но остарели и негодни за нищо баталници.
9
27
 
26
 
! Отговори
Darwin преди 4 години
не ви ли идва на ум, че щом е родено болно, разболява се и от други болести и те рецидивират, явно е един слаб човешки индивид и естественият подбор го премахва. природата си знае работата, но човек все се бърка.
8
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е държавата питам и отговор не чакам ? За скапани таралясници самолети има милиарди , за скапани магистрали милиарди, за къщи за гости а за живота на едно дете няма и стотинка. Народепросидебилски още ли ще избирашмърши на власт да те уморяват , да убиват децата на България.
7
8
 
29
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А някоя партия дари ли процент от скъпоценната си субсидия ? А държавата дето се изказа че може да ПЛАТИ ИЗЦЯЛО близо 3 милиарда за дъртите F16 щото сме имали пари , та държавата с нещо помогна ли .... или пак само народа с мизерните си заплати е участвал в даренията ? Не че нещо, за един преател питам .
6
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бизнесмените милионери да се засрамят! покрай даването на пари по кифли, могат да даряват и по някой лев за нуждаещи се ХОРА!
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме 120 000 за лечение на болно дете, но имаме 3 милиарда лева за нови изтребителиТо и да не ги бяхме дали за изтребители, къде щяха да отидат, според теб? За образование, за медицина, или за мерцедеси и тераси?
4
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12 лмн. евро за суперкомпютър. Какви суперкомпютри, какви 5 лева. Габриел, явно не знаеш, да ти кажа - у нас 25% от хората живеят под прага на бедност.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкото малко ангелче! :((
2
4
 
55
 
! Отговори
цитат преди 4 години
У нас умират деца, защото няма пари за ЛЕЧЕНИЕ,у нас събираме капачки за кувьози, у нас висши чиновници имат частни асансьори и тераси за милиони, у нас хора умират, защото не дочакват трансплантация и т.н. и т.н. Не се лендзи от телевизора с многохилядната си заплата в евро,ами ела тук и *** в Северозапада или....или си вземай суперкомпютъра и отивай на Марс. А нас ни остави да оцеляваме,затънали в МИЗЕРИЯ и КОРУПЦИЯ. Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрия "Св.Иван Рилски"
1
16
 
51
 
! Отговори
Радев преди 4 години
Нямаме 120 000 за лечение на болно дете, но имаме 3 милиарда лева за нови изтребители...