Не дочака помощта: Отиде си малката и слънчева Мими

6-годишното момиченце трябваше да се лекува в Германия
19 юни 2019 09:36, Петя Славова
55
Не дочака помощта: Отиде си малката и слънчева Мими
Снимка: Facebook

Отиде си малката Мими, за която се събираха финансови средства през различни кампании. 6-годишното момиченце е родено със Синдром на Даун. През декември 2017 г. е диагностицирано и с остра лимфобластна 6-клетъчна левкемия.

Още по темата

Благодарение на лекарите в София, след три курса на химиотерапия, родителите на момиченцето получават надежда, че то ще се оправи, но радостта им е помрачена много бързо, защото малко след това болестта рецидивира.

Шанс за живот детето бе получило от медици в Университетската детска болница във Вюрцбург, Германия.

Нужните средства за химиотерапия на малката Мими бяха непосилни за семейството - 120 хиляди евро.

Хора от цяла България се обединиха в социалните мрежи, за да помогнат на слънчевото дете, но то така и не успя да дочака  помощта.

В социалните мрежи изпращат Мими с думите: "Едно вълшебство, което завинаги остана на шест. Едно слънце, което се сля със светлината. Почивай в мир, дете! Поклон пред мъките ти и добрите хора, които вярваха до последно в твоя пламък!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: МимиСиндром на Даун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно знаем Мими е на по-добро място и ни липсва страшно много но това е съдбата.ПОЧИВАЙ В МИР МАЛКО АНГЕЛЧЕ.😊😊😃😃
50
1
 
4
 
! Отговори
Сата Н. преди 4 години
Това дали ще се родиш с недъг или не зависи само генетиката.Не, не само, Само на около 99,9%
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. На колко години са били родителите при зачеването 2. Правили ли са скрийнинг и имат ли наследствена обремененост?
48
0
 
6
 
! Отговори
22 преди 4 години
Кое не им е нормалното? Да не би да имат 2 глави? Ходят на училище, на работа, плащат си сметки и данъците. НО в общество, което е обучено да им помага, а не да ги изтласка в ъгъла като ***. Тук Никой не обяснява на родители как да се грижат за тях. Само-направете аборт. Всъщност с правилната грижа те могат да живеят пълноценно и да се грижат за себе си. Просто 47 хромозоми...
47
13
 
2
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Една жена с дете с умствена изостаналост се оказа, че е развела мъжа на друга жена с дете с умствена изостаналост и му е забранила да вижда другото дете. Един друг умствено изостанал ми разправяше, че майка му и баща му завзели наследството на умствено изостаналия му братовчед чрез измама, с починали родители и го оставили в дом. Родители на увредени деца - вие сте виновни за нещо, за да ви се случва това. Не тръбете в медиите а се вгледайте в себе си и се покайте за греховете си!
46
2
 
6
 
! Отговори
касата преди 4 години
Все пак касата има ограничени възможности,а не е Федералния резерв.Макар че и на него ще видим сметката,ако ни падне в ръцете.Колко от пишещите тук са били съучастници при източване на касата.А сега реват,че няма пари..Сами сме си виновни за състоянието в което сме..
45
4
 
7
 
! Отговори
Димата Руснака преди 4 години
Дано Тиквата от Банкя да се радва на внука си по същия начин . А Тикваата по рождение има Синдрома на Даун .
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Точно за това става въпрос, детето е било с куп проблеми, със сигурност са били предупредени и са знаели, но въпреки това - дай ще си го родим, ще го мъчим и него и нас си и накрая ще плюем държавата, че не ни е помогнала.До 40Хората с даун били нормални? Това може да го каже само човек, който не се е сблъсквал с болестта. Да, имат чувства и емоции, но те са закърнели и през голяма част от живота си си остават деца изискващи специално отношение, грижи и много средства.
43
0
 
19
 
! Отговори
Замислете се преди 4 години
Дали някой ще участва в дарителска кампания или не - е въпрос на личен избор, продиктуван от много фактори. Всеки е видял различни страни от живота.Но независимо какво мислим за горното, мисля че при *** на едно дете, трябва да покажем уважение и смирение.Почивай в мир, Мими!Съболезнования на близките.
42
8
 
4
 
! Отговори
WTF преди 4 години
На кратко - Покайте се!Никой не се замисля над факта, че толкова увредени деца се раждат защото греха се е увеличил. Родители - търсете Бог и спазвайте неговите повели. Ако не го направите - носете си кръста. Вие сте си виновни. "Невинни жертви" няма. Има последствия от греха ви. "И така, знай сега и приеми в сърцето си, че Господ е Бог на небето горе, и земята долу и няма друг! И спазвай наредбите Му и заповедите Му, които днес ти давам, за да ти бъде добре на тебе и на потомците ти след тебе"
41
2
 
4
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
До Няма значение 4-то - ние сме си виновни, защото сме заспал народ, гласуваме за някакви тупанари, защото някой от семейството работи за тях или пук им вярваме и навеждаме глава за всичко. Булгарския народ не е борбен! Булгарина не трябва да се гордее, че е Булгарин, а трябва да се срамува! И на Запад не ни знаят с нашите постижения, защото няма такива!! Хайде здраве от мен, не сум неук - нямам кирилица на компютара... Да почива в мир малката!
40
5
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
Хайде сега не спорете, мисля си че ако сте малко по-интелигентни, ще се разровите в чуждестранните сайтове и ще видите: 1-во - че лечение за тези болести има, ако няма поне има здравословно удалжаване на живота им; 2-ро - докторите нямат нужното образование за лечение на по-сложни болести( което е срамота, защото Булгарското образование някога, преди бе на ниво, но вече не е в интерес да буде така); 3-то - Вие какво очаквате от дуржава дето дава големи заплати на някакви програмисти, а не влагат в инжинерство и медицина?!; 4-то - ние сме си виновни, защото сме заспал народ, гласуваме за някакв
39
2
 
16
 
! Отговори
22 преди 4 години
Заслужаваме си мизерията. Срам ме е от повечето пишещи. Това дали ще се родиш с недъг или не зависи само генетиката. Хората с даун са си съвсем нормални хора-изпитват емоции , радват се, страдат -хора. Статията е безумна и изобщо не отразява главния проблем. Защо най-първото лечение не се покрива от касата? Защо не е назначено друго? Следващия път да използват суперкомпютъра си да насрочат лечение.
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майната и на държава, която допуска и малкото и деца да умират !Съболезнования на родителите !
37
1
 
29
 
! Отговори
човек преди 4 години
Поклон пред мъката на родителите, тях в коментарите май ги забравихме. Няма човешки думи, с които да се опише тази мъка. Всеки има право да коментира случая както намери за добре и както го разбира. Предлагам обаче тишина и смирение и да си мерим думите, защото тези хора са загубили детето си. А нашенските кривици, институционални и лични.. не знам, май всеки болен човек има право на лечение. Това мисля аз.
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За родителите е тежко за преодоляване, но това клето дете с 3 агресивни курса химиптерапия 100% е било с остеопороза и куп други странични ефекти. Малко дете, което не може да ходи, бяга и да се катери - да си прекара целия живот в количка? Разбирам желанието на родителите да се борят до последно, но реално какво качвство на живот е това?
35
1
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
Не си ме разбрал.Не деля хората на даряващи и не даряващи,а на хора които правят нещо когато има нужда,и на хора коитоникога не помагат,но след това вият като койоти и оплакват този на който не са помогнали.Сигурно щото са гузни..От такива хора обществото няма нуждаТе са свикнали с чужда пита помен да правят,да търсят вината винаги в другите,но никога в себе си.и говорят това което е общоприето да се говори,но не и истината
34
0
 
11
 
! Отговори
Уважаеми преди 4 години
До ДО ВСИЧКИ ХУМАНИСТИЧовеко, не дели хората на дарители и недаряващи. Преди тях има държава, НЗОК и институции, институции, институции...
33
7
 
10
 
! Отговори
българка преди 4 години
Мило детенце, ти и на земята си била ангел, но сега си при истинските си събратя - небесните ангели. Мисля, че знам защо Бог за кратко те е изпратил сред нас - за да ни пробва колко се обичаме ние помежду си, състрадаваме ли си, подкрепяме ли се? И се е разочаровал Господ за пореден път, пак е видял колко сме зли и безсъвестни! И мисля, че има свой план за най-големите подлеци, свиреп план, защото така е правилно!
32
2
 
7
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ ХУМАНИСТИ преди 4 години
Уважами радетели за хуманност и лечение на неизлечимо болни деца,Вие каква сума лично дарихте от собствения си джоб?Ако не сте го напревили (в което съм сигурен)сте най обикновени лицемери.Лесно се плащат сметки с чужди пари,нали?И лесно се намират от някой друг.Ама като стане въпрос самите ние да дадем-се крием..