Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново

В най-добрия случай през 2100 година у нас ще има 5,5 млн. души
19 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
217
Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново
Снимка: flickr

Броят на българите повече никога няма да надхвърли отново 7 млн. души, а при най-добрия сценарий в края на XXI век в страната ни ще живеят около 5.5 млн. души, сочат данните от прогноза на новия доклад на ООН за тенденциите за брой на населението в различните държави по света, съобщава "Труд".

Експертите посочват и най-лошия възможен сценарий – при него през 2100 г. в България ще живеят малко над 2.10 млн. души. За сравнение, в момента толкова е общото население на двата най-големи града - София и Пловдив.

От Департамента на ООН по икономически и социални въпроси са включили в прогнозата и още един вариант при т.нар. "нулева миграция" – броят на имигриращите в България да е равен на тези, които емигрират извън нея. При евентуално сбъдване на този сценарий, в края на века в страната ще има около 4.2 млн. души. Това обаче като цяло само ще отложи, но няма да спре негативната тенденция за намаляване на населението.

Населението в света става 9,7 млрд. души през 2050 г.

Според доклада населението на планетата ще се увеличи с 2 милиарда души през следващите 30 години и ще достигне 9,7 милиарда през 2050 година. До 2100 година населението на Земята може да достигне пик от 11 милиарда души, посочва ООН.

Според прогнозите 50 процента от общия прираст на населението през следващите три десетилетия ще дойде от девет страни - Индия, Нигерия, Пакистан, Демократична република Конго, Етиопия, Танзания, Индонезия, Египет и САЩ.

Само след 8 години пък - през 2027 година, се очаква Индия да изпревари Китай и да заеме първото място в света по брой на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжът колкото и да е отговорен не може да ражда. Българката е виновна и само българката!
99
5
 
9
 
! Отговори
Азъ преди 4 години
Ей не ви омръзна тая тема да е дъвчете.Само за това говорите.Напишете и нещо позитивно за хората в България.Има много млади които ни карат да се гордеем.То тия доклади само това ще бълват.ООН да вземе и да гледа Африката и Азия да се справи там с ***,че те сеят само зарази и нищо не излиза.Ама там никой не ги отразява и затова сеят само глупости при нас за да има шаш и паника и това е.Всички мои познати имат по 2 деца някои искат и 3-то.Значи може стига да искаш и да не мрънкаш.С нами БОГ
98
5
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименБабата с 300 лв пенсия е по-сопосбна от теб Тя оцелява тук, ти просто избяга, когато стана напечено.............................Тя оцелява тук ?! Много правилно написано ! Повечето хора в България поцеляват ,тоест борят се за оцеляване , а аз в Германия просто живея нормален живот ,не съм принуден да се боря за оцеляване ! В това ми е силната черта ,че мисля правилно ! Ако бях останал в България щях да съм принуден да се боря за оцеляване като милионите други живеещи в България
97
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 30 години бяхме 9 милиона, от които 8 милиона българи и 1 милион други етноси. За 30 години броя на българските граждани от небългаски етнос се удвои въпреки масовото изселване в Турция, а българите намаляхме 4 пъти, от 8 на 2 милиона. След още 30 години, българите ще сме около 100-200 хиляди , а останалите ще са около 5-6 милиона.
96
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияБабата с 300 лв пенсия е по-сопосбна от теб Тя оцелява тук, ти просто избяга, когато стана напечено.
95
8
 
13
 
! Отговори
лили преди 4 години
Донякъде и българките са виновни, отглеждайки готованковци, аз неведнъж съм била свидетел на това буквално отглеждане на мъжете, като че ли са на легло, при това от работещи жени, нерядко с тежка работа, тук ориенталщината определено си казва думата!
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста погрешна прогноза, която не отчита спецификата на различните етноси в България и грешния официален сегашен брой на населението. В края на века в България ще живеят над 10 милиона, а българите ще сме под 1% от населението. В момента в България живеят под 2 милиона българи и над 2 милиона други етноси, общо около 4 милиона.
93
8
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименСпособен бил. Като си способен оцелявай тука, много е лесно да ми ръсиш акъл от развита от други хора държава. Върни се тука и пак ми говори........................Дори с опит да ме критикуваш , ти ме възхваляваш още повече ! Това ,че съм в друга по-развита държава означава ,че имам много точно и правилно мислене ! Осъзнал съм ,че в България няма живот и съм намерил друга по-добра среда за съществуване !Ако бях човек с неправилно мислене ,щях да остана в Бг. и излишно да се боря
92
0
 
13
 
! Отговори
ку ку преди 4 години
Далечните прогнози често не са верни, тъй че нищо не се знае, ами според някои който се размножава, е успешен - предлагам всички освен ромите по цял ден да лежим, а те да ни хранят, щом са толкова успешни?
91
10
 
8
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Както е казал Айнщайн: "Всичко е относително!" Всичко това са прогнози В СЛУЧАЙ, ЧЕ СЕ ЗАПАЗИ СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ! Ако обаче ситуацията се промени - например българките поумнеят и започнат първо да раждат по 3 - 4 деца и едва след това да правят кариера или България стане мюсюлманска страна или положението в страната се подобри и милионите българи емигранти започнат да се връщат можем да станем и 20 милиона!
90
11
 
12
 
! Отговори
за чий муй преди 4 години
До Анонимен 110Българката щеше да ражда,ако до нея стоеше мъж,а не безотговорно мъжленце.Нема начин една жена да се товари толкова-да работи,да ражда,да гледа деца и мъжле,на всичкото отгоре.
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияСпособен бил. Като си способен оцелявай тука, много е лесно да ми ръсиш акъл от развита от други хора държава. Върни се тука и пак ми говори.Затова съм против да гласуват българи от чужбина и после да си седят в чужбина, да плащата данъци в чужбина, не тук да си носят последствията от избора.
88
4
 
2
 
! Отговори
лили преди 4 години
Какво подчинено положение на жените ви гони - в най-богатата страна САЩ жените имат най- голяма свобода, а доста страни с подчинено положение са тотално бедни, тъй че вероятно вие искате да командвате поне в дома си, защото навън никой не обръща внимание за нищо, а по темата - между виновните са и тези, които ГИ НЯМА В СТРАНАТА, а ние все пак сме тук..........и ние сме самата страна......
87
0
 
15
 
! Отговори
78557 преди 4 години
До до 87А койй дава мижавите заплатки на бедните и си спестява по-високи осигуровки за намениците си?
86
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са добре само когато има силен лидер, който да ги държи изкъсо и да се грижи за тях въпреки неблагодарността и манталитета. Такъв беше Живков.Сега овчар е невежа мутра, която мисли само как да краде и да остане на власт, и понеже не знае друго освен рекет и слугуване на началници народа е зле и бяга, защото тука нищо не остана.Или сваляме мутрата или ще изчезнем. Най добре президентска държава.
85
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В целия свят жените раждат като луди, само българките търсят единствено мангизи! България ще умре заради българката!
84
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалните хора отдавна разбраха, че тук не е подходящо място за отглеждане на деца, и причината не са само парите. Няма справедливост, добро образование, здравеопазване, администрацията е гола вода, корупция. Без реформи, нищо добро не ни чака.
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да припомня, че имаше един чичко с мустачки, който също така делеше хората на качествени и некачествени.....Сигурни ли сте от кои сте точно?
82
9
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Когато една нация започне да се топи и да изчезва без да има природни бедствия и войни , това означава ,че тази нация не е достатъчно подготвена за икономическата конкуренция както на вътрешния така и на международния пазар ! Естественият подбор или те унищожава или те запазва ! Няма друг вариант , или си способен и оцеляваш или си неспособен и загиваш ! Животът е суров ,това е самата истина !
81
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намаляването на населението е добра тенденция, ако не сме в тотален упадък.За съжаление ние не намаляване планирано , а принудително заради това, че няма държава и сме поробени. В интерес на истината , ако болшинството от това население бяха качествени хора щяхме да сме много добре, но пък когато е добре няма да намаляваме заради бягащи.От друга страна нарастването на братовчедите и нашите и техните роднини в Пакистан и Индия е плашещо. Няма да има спасение от тях, Лондон вече е пълен с тях