Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново

В най-добрия случай през 2100 година у нас ще има 5,5 млн. души
19 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
217
Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново
Снимка: flickr

Броят на българите повече никога няма да надхвърли отново 7 млн. души, а при най-добрия сценарий в края на XXI век в страната ни ще живеят около 5.5 млн. души, сочат данните от прогноза на новия доклад на ООН за тенденциите за брой на населението в различните държави по света, съобщава "Труд".

Експертите посочват и най-лошия възможен сценарий – при него през 2100 г. в България ще живеят малко над 2.10 млн. души. За сравнение, в момента толкова е общото население на двата най-големи града - София и Пловдив.

От Департамента на ООН по икономически и социални въпроси са включили в прогнозата и още един вариант при т.нар. "нулева миграция" – броят на имигриращите в България да е равен на тези, които емигрират извън нея. При евентуално сбъдване на този сценарий, в края на века в страната ще има около 4.2 млн. души. Това обаче като цяло само ще отложи, но няма да спре негативната тенденция за намаляване на населението.

Населението в света става 9,7 млрд. души през 2050 г.

Според доклада населението на планетата ще се увеличи с 2 милиарда души през следващите 30 години и ще достигне 9,7 милиарда през 2050 година. До 2100 година населението на Земята може да достигне пик от 11 милиарда души, посочва ООН.

Според прогнозите 50 процента от общия прираст на населението през следващите три десетилетия ще дойде от девет страни - Индия, Нигерия, Пакистан, Демократична република Конго, Етиопия, Танзания, Индонезия, Египет и САЩ.

Само след 8 години пък - през 2027 година, се очаква Индия да изпревари Китай и да заеме първото място в света по брой на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
191Интерсно как си попълваш данъчната декларация,като си неграмотен?(според мен)
179
0
 
4
 
! Отговори
К преди 4 години
Както е казал на времето Хитлер : слугинските и прости народи без национално съзнание ще изчезнат!
178
0
 
2
 
! Отговори
До 188 преди 4 години
А според теб неможе ли да се ходи по разни държави по бизнес да те питам аз теб? Защо си мислиш , че всички са единствено и само емигранти и щом си в друга държава единствено миеш чинии. Представи си , ако можеш , че има хора които пътуват по бизнес. Но мен бизнесът си ми е в бг , данаците са ми в бг. Ако твоята глава нищо не ражда , не търси причината в държавата, тя и другаде пак няма да роди .
177
5
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Колкото по-малко от това кратунясало, дори племе ще е надценяващо да го наречем, а по-скоро пасмина населяваща територията да остане, толкова по-голяма надежда има тая територия да си отдъхне от безчинстването "на този малък и мноого *** народ". Но най-смешното е, че *** ще пукне от демографски срив, но се варди от "инвазията". Наистина няма толкова *** като ***.
176
4
 
5
 
! Отговори
Габби Лихтенщайн преди 4 години
По добре е България да се опразни малко. В Бангладеш или в Руанда да не е хубаво като има толкова много народ ? Двамата хъша Ран и Ът нали ви казаха - макс 4 млн. Пази Боже да не довтасат пълчищата от Африка , че те са като скакалците .
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
187 Е па ти щоштеш у Норвегия след като в нашенско има такъв "потенциал"?
174
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доклада на ООН е манипулативен, идеята е да се отворят границите за инвазия на мюсюлманите. ООН се контролира от шейховете, които искат да се изнесът в умерено климатични държави като България. Кой иска да жевее в пустинята на 54 градуса, особено и след края на петролната ера. Друг е въпроса , че българина тотално изглупя и не вижда потенциала на държавата си. Къде е по-добре ? В Норвегия ли? Където съм в момента , зимата деня е 4 часа, а сега е 10 градуса. В Испания ли? Жега , суша и полупустин
173
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние бяхме почти 9 милиона....Но грижата на нашите правителства ни стопи...
172
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Народи и държави са изчезвали, появявали са се друго. Погледнете малко по-положително на нещата. Макетата ще изчезнат преди нас, което е чудесна новина. Последните българи няма да бъдат мразени от макета! България ще се обедини със Северна Македония я под турско, ромско, албанско или арабско господство!
171
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този доклад на "оон" да не го е писал Иво Христов-професоро !Той и края на света е готов да предскаже...само руския Гулаг ще оцелее, защото е открил изкуствения интелект в бутилка - "Бояришник" !
170
3
 
9
 
! Отговори
И какво от това преди 4 години
По-добре да сме малко и да се ширим на воля в една уредена и чиста страна Китай и Индия като са милиар какво им е добрето?В Хонконг живеят 22 900 на Ква километърУ нас 60Ами преценете къде е по-добре
169
1
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Вангелия Гущерава няма начин да не е взела отношение по демографските въпроси.ДС крие истината.
168
1
 
4
 
! Отговори
Божидар Петков преди 4 години
По тая логика ние никога няма да сме и държава, каквато бяхме някога! ... Кауза пердута...
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охоо две и стотна други прогнозират край на цивилизацията
166
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последните години емиграцията (бягането) от БГ е по политически причини - липса на адекватно обществено управление , ред, правосъдие, корупция на африканско ниво, липса дори на лична безопасност в джунглата на масов бандитизъм, подкрепян от Вожда. Това ще продължи - обществото се крепи на законност, която тук липсва и хората искащи нормалн живот ще отиват там, където го има. И така - още десет поне години, под игото на Вожда, да се свети Името Му.
165
1
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Със сините праш ки, карай бясно на червено, ланците и татусите - толкова. Деца се раждат, когато правиш любов. Когато просто се ши баш за спорта, единствено п¥тката става като попски ръкав (в англ. вариант е wizards sleeve :)))
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо лошо няма в тва да сме по-малко, колко е била България преди 150г.? Важното е други да не стават мнозинство..
163
0
 
13
 
! Отговори
Мл. преди 4 години
Зависи от властта братя- ако тя си е на местото и си гледа работата както трябва,само чистите Българи в страната може да станем 10 млн. до 2060 година! За да се случи това обаче,властта трябва да го пожелае- не Путин или Сталин!
162
5
 
12
 
! Отговори
Az преди 4 години
Бля бля. Стъкмистики и празни приказки да се държи стадото в стрес и някакъв безполезен драскач да заработи някоя друга копейка. о
161
1
 
11
 
! Отговори
До Привет-а преди 4 години
До привет от Германия 125Че те българите и сега са 50% чиновници, 20% блъскат яко, 15% пенсионери, 15% деца, ученици и студенти. Това не е статистическа извадка, %-те са ориентировъчни.Всички на бюджетна, общински, социална и пр. "на готово" издръжка са чиновници, които работят 2-3 часа на ден, нищо не произвеждат, не носят добавена стойност.