7-годишно момиче с първа книга, дарява средствата за животни

Стела и "Животът на едно необикновено прасенце"
Обновена: 20 юни 2019 10:51 | 20 юни 2019 10:50, Анисия Иванова
9

"Животът на едно необикновено прасенце" е заглавието на първата книжка на дъщерята на певицата Светла Иванова - Стела. 7-годишното момиченце е автор не само на текста, но и на илюстрациите в изданието.

Това е книжка от 24 страници, а авторката, която през есента ще стъпи за първи път в класната стая, сподели в студиото на "България сутрин", че много обича прасенца и затова именно то е герой в произведението.

"Тя ми диктуваше, защото мисълта ѝ тече по-бързо, отколкото може да пише, аз самата се изненадах, че майката на прасенцето е инструктор по йога, която учи своите деца как да дишат, без да грухтят, как да спят без възглавници", разказа пред Bulgaria ON AIR майката Светла Иванова, която също е йога инструктор.

Тя разказа, че дъщеря ѝ е била развълнувана от процеса по писане. Стела обича животните и затова дори средствата от приходите от книгата ѝ ще отидат за приюти за животни.

Малката Стела пък каза, че планува да пише и следваща книга, въпреки че през есента ѝ предстои да е ученичка. Следващият ѝ герой пък по всяка вероятност ще бъде овца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно работиш в месокомбинат? Или в свободното се време водеш детето си в моргата???
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме съмнява малката Стела някога да е виждала прасе на живо.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3-ти принципно си прав. Само ще те поправя, че чувството за емпатия и съпричастност не е характерно само за човеците. Има го и при други социални животни - например при делфините, слоновете, бонобото. При някои дори е по-развито от това на хората.Иначе голямо БРАВО на детето.
5
7
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Напротив днес е безкрайно изкривеното цитирам "отношението към света и природата, важна е емпатията и чувството за съпричастност и осъзнатост" е много голям проблем! Възпитавате децата да бъдат едни ревливи мамини детенца, неспособни да се справят с нито един проблем сами, възпитавате ги че света е една розова утопия, в която прасето е инструктор по йога, а не реалната му роля, а именно бъдеща пържола. Такива инфантили като вас, унищожават основите на европейската цивилизация.
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е жалко да използваш детето си за да печелиш пари.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 Ти какво искаш да напише? Война и мир? Важно е възпитанието, отношението към света и природата, важна е емпатията и чувството за съпричастност и осъзнатост! Това днес и в големите липсва. А това отличава човека от всичко останало.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай боже повече такива деца!!! Браво на родителите!
1
10
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТО НЕ МОЕЕ ДА ГОВОРИ КНИГА ЩЕ НАПИШЕ!!!ПО СКОРО САМО КАРТИНКИТЕ СА НЕЙНИ !!! МАЛКАТА ИМА ВИЗИЯ НА ЧОВЕК НА ИЗКУСТВОТО