Борисов отсече: Неделчева отново еврокомисар, Цветанов ми липсва!

Премиерът се извини на ОП, че не обсъдили партийните субсидии с тях
Обновена: 20 юни 2019 17:17 | 20 юни 2019 16:52, Веселина Йорданова
174
Борисов отсече: Неделчева отново еврокомисар, Цветанов ми липсва!
Снимка: БТА

Мария Габриел ще бъде европейски комисар от България и в новата Европейска комисия.

Това даде да се разбере премиерът Бойко Борисов днес в Брюксел. Той се пошегува, че за комисар я е пратил като Неделчева и с това име е записана и в телефона му.

Още по темата
Според него тя е прекрасен комисар и в пряк двубой е победила Елена Йончева на изборите.

Борисов заяви, че ресорът й е "най-модерният и най-хубавият", но тъй като ресорите не се повтарят, ще се обсъжда за какво ще се борим.

Той не очаква днес евролидерите да постигнат съгласие кой ще наследи Жан-Клод Юнкер като председател. "Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер като план А", уточни той и допълни, че знае кои ще са тримата, които Доналд Туск ще предложи след Юнкер.

Премиерът се извини на коалиционния партньор - Обединени патриоти, че разговорът за партийните субсидии е започнал без тях.

"Възложих на Горанов и на Дариткова, даже й казах: Виждаш, че не е лесно да си Цветанов, и когато нещо се обявава или отиваш да говориш с опозицията, ще минеш и през тези, които ни подкрепят и сме в коалиция да им кажеш, за какво става въпрос", разказа той пред журналисти.

В тази връзка Борисов коментира, че Цветан Цветанов, който наскоро напусна партията, му липсва.

Разделих се с най-близкия си, семейство нямам, семейството ми беше Цветанов, и сега ми липсва, но се разделих, коментира той.

Борисов се ядоса и че продължава говоренето за партийните субсидии, като заяви, че не иска повече обвинения, че не е направил тази стъпка.

"Предстоят ни големи харчове, за да вдигнем нивото на сигурност в България", мотивира се премиерът за намаляването на парите. Според него в момента има нулева мигрантска вълна, защото "поддържаме нещата с хора и техника".

"Вчера лично настоях колегите да подкрепим за ремонта на Су-25, така че пехотата да имат поддръжка от въздуха", коментира премиерът. На въпрос това означава ли да има и за САЩ, и за Русия по нещо, Борисов отговори: "Едното е 2.2 млрд., другото е 40 милиона", визирайки изтребителите F-16, за които офертата бе предадена на МО в понеделник.

 

 

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от чий зор теглите нови 400 млн заем?Нали уж сме цъфнали и вързали?Това за партийната субсидия ли е дарение или не достигат за фърчилата,та да останете на креслата?
53
3
 
27
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Брей как се харчат милиони с лека ръка. Можеше да дадете за децата нещо от тия милиарди - детска болница, нови градини и площадки, стипендии за образование....а сега отиват за военни хрантутници, които първи ще ни предадат ако стане конфликт
52
7
 
3
 
! Отговори
ох,успокоих се преди 4 години
Червеният конец се носи на лявата ръка,затова не го видях
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само да питам има ли банани? Че много маймуни скачаха на площада. За всички вас банана. Кой не скача е червен, кой не скача е червен... само шутове по простите кратуни и свобода и демокрация по американски.. до последния българин
50
2
 
13
 
! Отговори
жестът преди 4 години
Я слез от лампата,бе Цветанов,липсваш ми.
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
яжте демокрация бе сладури
48
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю Борисов, тази кифлa нищо не е победила, на твоите роболепни избиратели им е все тая кой ще е там. Те просто машинално гласуват за вожда пък той квото реши...Цеца що не победи, щото там вече беше двустранна борба....
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменила се е името от българско Неделчева на небългарското Габриел, което е нарушение на бг законите. Правилното е Габриелова или Габриелска.
46
4
 
23
 
! Отговори
Ира преди 4 години
Неделчева, с външност на анимационен герой, който каца на Марс! Но благоговейния поглед към премиера, но жонглирането с пет заучени фрази, но веселичкия хитър поглед, я приземяват директно в кварталното школо и градината с мотиката...
45
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ти липсва Цветанов, подай си оставката и се съберете.
44
5
 
30
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Като ти липсва Цветанов вземете се най накрая, ще станеш Бойко Цветанов по мъж.
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста трудно се влизаше за пожарникар, особено, ако баща ти е полковник, шеф на софийската пожарна. Виден член на БКП. Друг е въпросът защо е изгонен.
42
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Габриел се провали като депутатка 10 години и не успя да блокира САЩ за падане на визите за всички от ЕС.
41
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Цветанов ми липсва!"На мене никак.
40
4
 
11
 
! Отговори
Истанбул преди 4 години
Матриархат до дупка! Хората не трябва да се избират на принципа на по-талантливия, трябва да се отчете полът на първо място! Защото така казаха господарите!
39
3
 
12
 
! Отговори
90315 преди 4 години
***, "указвам", от указ има императивен смисъл и е синоним на нареждам. "Оказва" се има съвсем различно значение... Авто коректа няма как да ви Ограмоти.
38
7
 
17
 
! Отговори
kitaec преди 4 години
Другаря Борисов се прави на сериозен
37
19
 
8
 
! Отговори
кука преди 4 години
Бойко Борисов, всъщност е един много интелигентен човек, но като представител на зодия Близнаци е голям артист.Той отлично знае средното ниво на българите и говори публично с исказ разбираем за максимален брой хора.Той е д.н. от Пожарния фякултет на АМВР. За сведение, че по онова време там се влизаше доста по-трудно от колкото в ТУ. Що се отнася за "еднокнижника с Винету". Ами от това поколение, който не е чел Винету, то значи, че нищо не е чел. Гъбаркат тези, които и Винету не са чели !
36
4
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Оказа се 13 За втори път ми прави забележка за същата дума. Казва се Указ , , а не Оказ.Изхождам от това.Я да чуя твоя аргумент.
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Габриел как мазно се подсмихва само, аНе е като злобната кикимора Альонка!Размаза я направо....