Борисов отсече: Неделчева отново еврокомисар, Цветанов ми липсва!

Премиерът се извини на ОП, че не обсъдили партийните субсидии с тях
Обновена: 20 юни 2019 17:17 | 20 юни 2019 16:52, Веселина Йорданова
174
Борисов отсече: Неделчева отново еврокомисар, Цветанов ми липсва!
Снимка: БТА

Мария Габриел ще бъде европейски комисар от България и в новата Европейска комисия.

Това даде да се разбере премиерът Бойко Борисов днес в Брюксел. Той се пошегува, че за комисар я е пратил като Неделчева и с това име е записана и в телефона му.

Още по темата
Според него тя е прекрасен комисар и в пряк двубой е победила Елена Йончева на изборите.

Борисов заяви, че ресорът й е "най-модерният и най-хубавият", но тъй като ресорите не се повтарят, ще се обсъжда за какво ще се борим.

Той не очаква днес евролидерите да постигнат съгласие кой ще наследи Жан-Клод Юнкер като председател. "Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер като план А", уточни той и допълни, че знае кои ще са тримата, които Доналд Туск ще предложи след Юнкер.

Премиерът се извини на коалиционния партньор - Обединени патриоти, че разговорът за партийните субсидии е започнал без тях.

"Възложих на Горанов и на Дариткова, даже й казах: Виждаш, че не е лесно да си Цветанов, и когато нещо се обявава или отиваш да говориш с опозицията, ще минеш и през тези, които ни подкрепят и сме в коалиция да им кажеш, за какво става въпрос", разказа той пред журналисти.

В тази връзка Борисов коментира, че Цветан Цветанов, който наскоро напусна партията, му липсва.

Разделих се с най-близкия си, семейство нямам, семейството ми беше Цветанов, и сега ми липсва, но се разделих, коментира той.

Борисов се ядоса и че продължава говоренето за партийните субсидии, като заяви, че не иска повече обвинения, че не е направил тази стъпка.

"Предстоят ни големи харчове, за да вдигнем нивото на сигурност в България", мотивира се премиерът за намаляването на парите. Според него в момента има нулева мигрантска вълна, защото "поддържаме нещата с хора и техника".

"Вчера лично настоях колегите да подкрепим за ремонта на Су-25, така че пехотата да имат поддръжка от въздуха", коментира премиерът. На въпрос това означава ли да има и за САЩ, и за Русия по нещо, Борисов отговори: "Едното е 2.2 млрд., другото е 40 милиона", визирайки изтребителите F-16, за които офертата бе предадена на МО в понеделник.

 

 

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
34
 
! Отговори
Икономиите на Бойко преди 4 години
Ликвидира субсидиите на партиите (разбирай, на опозицията) защото "Предстоят ни големи харчове, за да вдигнем нивото на сигурност в България". А преди разправяше, че парите щели да отидат за детски градини.Когато човек говори истината, не е необходимо да помни какво е казал, но ако л'ъже - обязателно.
13
5
 
20
 
! Отговори
Оказа се преди 4 години
До СъветУказа се че си чел само Винету.....
12
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Цветанов бяха като едно семейство,а държавата България,тяхна лична собственост.Обезлюдиха я,защото много хора не искаха да бъдат техни роби.
11
5
 
22
 
! Отговори
Тодор Колев преди 4 години
братчет, тя те обича...
10
5
 
35
 
! Отговори
нрб преди 4 години
Брей тая как го е зяпнала, като флюбена птичка в устата :-) Ама и Цецерон му липсвал, ммм... И в Симитли го копнеят, ама свърши вече - втори път няма да се подведе!
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно тази се е справила с дигиталната сфера?! Какво точно е направила или постигнала тази?!
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Семейство нямам ,това дъщеря и внуче не са нищо за нещо .
7
4
 
29
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Като ти липсва Цветанов , връщай го. Указа се че реалната цена на жилищата е 600 евро според шефа на строителната камера.Останалото е въздух за наивници.
6
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле какво творчество струи от заглавието - Борисов бил отсякъл. Това творчество е направо за Пулицер.
5
27
 
8
 
! Отговори
Стилиян Георгиев преди 4 години
Момичето се справи с дигиталната тема и вероятно ще бъде успешен комисар и на друг ресьор.Но не е чак дялън камък.
4
6
 
36
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Еееее тая бойковата калинка-малинка, щяла суперски компютер да докара тука бе, и да мисли по-бърже от цялото нашто село.Ама нека бе...то ония дето сбират капачки, та да купуват ясли за бебета, голям зор виждат да ги броят, щото трябвали много, а пък с тоя компютер ша ги смята завчас бе-само да има кой да събира...Та събирайте капачки на воля, вече ша има кой да ги брои и то бърже, не кат мене...
3
8
 
54
 
! Отговори
тая еврейка преди 4 години
с френски паспорт, която идва в България веднуж на 3 години ще е български еврокомисар !?РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
2
5
 
39
 
! Отговори
Янонимен преди 4 години
Мунчиии,време е за пенция.Не си интересен и вече доста досаждаш с тъпизми.Запази разсъждениятя за себе си.Почни мемоари.
1
6
 
43
 
! Отговори
Бай Хуй преди 4 години
Оххххх, разплаках се!