Нов дълг за над 300 млн., вземаме го за изтребителите F-16

Борисов спомена цената в Брюксел - 2.2 млрд. лв.
Обновена: 20 юни 2019 21:35 | 20 юни 2019 21:23, Веселина Йорданова
146

Страната ни поема нов дълг за над 300 млн. лв.

Причината е купуването на новите самолети, коментира заместник-министърът на финансите Росица Велкова.

Още по темата
Американската оферта за изтребителите F-16, които иска да закупи България, е за 2.2 млрд. лв., обяви днес в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Офертата на САЩ бе предадена на военното министерство в понеделник, но не беше съобщена цената.

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов обаче заяви, че България не може да плати повече от 2 млрд. лв.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Виж какво, драги върви да си измиеш устата, защото ако мислиш че с такъв език си по - различен от член на каквото и да е стадо, си в дълбока грешка.Изказвай мнения, но не обиждай . Много мразя хора които правят подобни сравнения, сякаш са дошли от Сириус, а едва ли има по - големи простаци от тях. И както някой каза: па и нагли на всичкото отгоре. Ясно ли е? Защото ако зависеше от мен твоето велико мнение вече щеше да е изчезнало. Говори, не обиждай!
31
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Нещо повече - съгласиха се да купуват преди още да знаят цената.
30
0
 
51
 
! Отговори
бай доналд трънпов преди 4 години
дебел шаран се хвана на въдицата ....
29
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали в информациите от американското посолство, изтекли в Уйкилийкс, бяха писали, че Бойко има тъмно минало. Ако смее да откаже сделката, веднага някъде ще се пръкне информация за някоя наркосделка. Така че сделката ще се състои - стиснали са го здраво за топките.
28
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо обявиха конкурс със зададени параметри за цена. После зачеркнаха всички кандидати отговарящи на условията и избраха кандидата, който освен че не отговаря на условията на конкурса, също така раздува цената двойно. Съгласиха се да купуват, а след това решават да теглят заем. Да помислим малко кое не е наред в картинката и има ли задкулисен натиск да купуваме преоценените бракми... на всяка цена.
27
18
 
32
 
! Отговори
Професор преди 4 години
До 34Смахнат си ти.Знаеш ли колко книги съм написал? Ти толкова книги не си виждал. Само Герб мачкай Бойко комунистите!
26
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помнете ми думата, че това не е цялата цена. Тепърва ще се окаже, че има неща, които ще трябва допълнително да се доплащат - било то оборудване, било обучение или нещо друго. Сделките с американците са така.
25
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите имаха комплексна оферта, която включваше и инвестиции в България, като добавка към далеч по-добрата цена. Ако се сключи сделка за F-16, ощетяваща България, на някого трябва да му се търси съдебна отговорност, не политическа.
24
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе колко стана тоя външен дълг бе,докога ще расте,не е ли време да се сложи законово ограничение на външния дълг,тея ни вътрят без нашето разрешение и съгласие.Пазарят си,зимат си комисионните и подкупчетата и задължават и внуците ни да плащат доживотно,междувременно не осигуряват никаква икономика и производство извън евросубсидиите и заемите.Реално живеем на заем-докога,кога ще можем да разчитаме на собствена икономика,на собствена продукция-животновъдство,селско стопанство,индустрия,занаятчи
23
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо се отказаха от конкурса за покупката на самолети. Определиха, че ще е F-16, колкото и да струва и толкова - без алтернатива, без разглеждане на други оферти. Това въобще законно ли е? Американския посланик тропна по масата, след като се спряхме на Грипен и цялото българско политическо войнство се юрна да му угажда.
22
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има данни за други сделки за F-16 с други страни - там цената е в пъти по-малка, отколкото цената, предложена на България.
21
1
 
52
 
! Отговори
ГРОПировката преди 4 години
Всички на бесилото. Крадът от майка България и дават пари на американците. Ние ще ги връщаме с лихви.
20
1
 
49
 
! Отговори
finansist преди 4 години
Добре де, то бива малоумщина, ама чак пък толкова!
19
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за какво бяха похарчени парите, които досега взеха като дълг? Външния дълг на България при Боко се е удвоил. Всеки може да управлява като харчи на кредит - бъдещите правителства да се оправят с натрупаните дългове.
18
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че американците ще надуват цената! Всеки продавач, като разбере, че искат да му купят стоката на всяка цена, ще раздува цената. Това е толкова просто и логично. Нашите политици елиминираха всички останали продавачи и оставиха само един. Това са нашите управляващи!
17
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Вече обясних, че тези самолети не ни трябват. Парите трябват на американците. В това е смисълът на продажбата на F-16. Преценили са, че максимумът, който могат да източат от България е 2,2 млрд. Ако бяха преценили, че можем да платим 5 млрд., цената щеше да толкова за същите самолети.
16
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12"Ние дипломация имаме ли въобще?"Що за въпроси задаваш. Нали дипломати са ни клептоманки, крадящи кремчета по летищата, а сега мастити атлантици, които тичат по студията да обясняват колко е добре да си купим американски самолети, дори цената да е 20 млрд.
15
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно за какво са ни тези осем самолета!
14
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся,първо да напомня на туземното стадо неотдавнашното заявление на солташака на Тиквун,нарОчения са "финансов" министър,Горанов,че "той" можел да изплати самолетите НАВЕДНАЖ И ВЕДНАГА?!За каква гУЙня е този нов заем?!Второ,Стадото да вземе и запомни,колко още подобни заеми ще се вземат по този повод,щото малОООумието у него се боледува в комплект с алцхаймер!И трето,като напомняне,за какъв са ни тези щайги,освен като индулгенция за подпечатване вечността на Тиквун и ГРОБ!!!Стадо-о!
13
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали сделката за Грипените била лоша - там бяха доста по-малко пари за 10 самолета.