Токчета, брокат… охраната на "София прайд" струвала над 90 бона

756 полицаи са пазили от агресия участниците в шествието
Обновена: 21 юни 2019 18:17 | 21 юни 2019 15:10, Камелия Цветанова
51
Токчета, брокат… охраната на "София прайд" струвала над 90 бона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За охраната на "София прайд" който се проведе на 8 юни, са похарчени 91 455 лева и 10 стотинки, включващи и възнаграждението за положен извънреден труд, и осигуровки на полицаите.

Това беше 12-ото шествие на хората с различна сексуална ориентация. Този път то премина под надслов "Не давай власт на омразата". В него се включиха 3- 4000 души, като сред тях имаше и доста чужденци дошли в София специално за прайда.

756 полицаи са били ангажирани за осигуряването на обществения ред на провеждането на "София прайд" тази година, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на депутата от Атака Десислав Чуколов.

Лично министърът се включи в антидемонстрацията пред Министерски съвет, която беше в подкрепа на традиционното семейство. Както всяка година и тази ВМРО остро се противопостави на провеждането на "София прайд".

Каракачанов припомни по време на парламентарния контрол, че през 2015 г. полицаите, охранявали този парад, са били 848, а през 2016 - около 1215.

Тази година полицейските служители, охранявали това мероприятие и съпътстващите го мероприятия, са по-малко, посочи той.

През 2015 г. изразходваната сума за охрана е била 94 590 лева, през 2016 г. - 149 982 лева.

В проведения на същата дата "Поход за семейството" са взели участие около 400 души, а от състава на МВР са били ангажирани 42 полицейски служители.

Същия ден, малко по-рано от началото на шествието на "София прайд", се е провело и мероприятие "Да запазим децата от разврат", в което са взели участие между 80-100 души, а от състава на МВР са били ангажирани 199 полицейски служители.

Каракачанов уточни, че нито един служител на МО, нито един военнослужещ или "Военна полиция" не са участвали в охраната на "София прайд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пресата и медийте не бяха раздухали, че ще има такъв парад, никой нямаше да се интересува от тези болни хора. А сигурно и те нямаше да се афишират от страх за разправа.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходиш на парада по убеждение защото си такъв и да ти се плаща го има само в България!
36
1
 
6
 
! Отговори
Кубинка преди 4 години
Кви разходи, не ходят ли от родната полиция по вътрешни убеждения на тези мероприятия.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми да бяхте им събрали по 25 левчета.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите ,които откраднаха от нас за охраната на парада трябвада ги потърсим от този,който го разреши.Полицаите нямат вина.Таа..кой персонално разреши парада и сега се спотайва?Кой крадец?Ако бъде заловен осъден и остане без дом да видим следващата годинакой ще разреши!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тяхно място в никакъв случай не бих афиширал открито обратните си наклоности.Времената се менят твърде бързо и непредсказуемо....
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой плати масрафа по охраната, организацията, и присъствието на онова, юдейско недоразумение- Нета? Пак тоя, същият народ, който не иска *** и лиготии, нали ?Който иска да си прави паради, а още повече на територия, където никой не желае това, ами да си плаща . Не може всяко едно малцинство да иска да се налага и да има кой да му плаща лиготиите.
31
22
 
13
 
! Отговори
SG преди 4 години
Ако нямаше насаждана омраза от тесногръди, нещастни и закостенели хорица към "различното", нямаше да има нужда от охрана, а щеше да е един цветен парад и толкова., щеше да я няколко часа музика, шаренийка и кой откъде е. И на полицаите (които и без друго не са се преработили) им е платено да си вършат работата, така че са спечелили от това, плюс това са се разкършили малко, че каквито са закръгленки повечето.....И един парад няма да разврати децата, те или се раждат Гей или не се, осъзнайте го!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа суперкомпютъра не с лошо. Нямаш дори идея за какво се ползват тия машини, но трябва да ги набуташ в кюп с китките, няма да си Българин иначе.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Независимо по какъв повод е някой парад или шествие, който се чувства застрашен, да вади пари и да си плати на полицията или да си наеме частна охрана.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камелия, яка статия, беше ясно, че ще повдигне омраза отново, пишете как политиците ограбиха европарите ве, гейовете ли ви пречат, ония милиони прибраха ама пак *** ще го отнесат, щото бай *** обича да мрази, пък ако той беше в парламента, и той щепе да краде а
27
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За болни деца и онкоболни пари няма...Важното е за охраната на тия да има...Похвално, ГЕРБ, похвално!Дайте и 20 милиона за суперкомпютър!Простия народ да събира капачки и да си мисли, че прави нещо!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До търговец 24Мдддааа.............сега вече ми стават ясни думите на Христос............."Вън търговците от храма"!!! Докато не ви изгоним отвсякъде ВСИЧКИ ТИЯ НЕ-МО-РАЛНИ ТЪРГОВЦИ, които са готови да трупат "кинти" от всяка га-до-ст, всяка подлост и безчестие.......СВЕТЪТ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ!
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега неща-ст-ната кметица ДА СИ ГИ ИЗВАДИ ОТ ДЖОБА!!!!! Аз нямам никакво намерение да плащам за склонностите на неморалните ***-де-....си да си развяват срамотиите по жълтите павета и да позорят ЧОВЕШКИЯ РОД!!! А ние на всичко отгоре да им плащаме за "удоволствието"!!!! Боже.............КАКВО СТАВА ПО СВЕТА...И У НАС??? Отка-чалките станаха "норма"!!! Имам чувството че живеем в две различни страни, че даже в две различни планети!
24
14
 
5
 
! Отговори
търговец преди 4 години
До 21Моята търговия е съвсем друга. Но си представям как биха захлебили колегите в центъра на София при един грандиозен гей парад. Ама нали сме зевисливи ***, визирам теб, за това сме на това ниво.
23
0
 
20
 
! Отговори
ДА 14-ИЯ преди 4 години
До АнонименЯ да видим, президентът ли разрешава парадите!2 За много прости смятате българите нещо? Не е ли Фандъчевата, дето го разреши отново
22
9
 
14
 
! Отговори
бг преди 4 години
Нетолератно общество сме ! Аз например мисля, че да си фен на български футболен отбор е толкова гротестно, колкото да си влюбен в професионална продавачка на любов. Намирам шествията на фенове за отвратителни. Но не съм тлръгнал да протестирам срещу тях.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "търговеца" представям си каква ти е и търговията. ...щом чакаш на такива да печелиш.😈
20
24
 
6
 
! Отговори
Държавен служител преди 4 години
Аз съм гей и ми плащат 500 лв на сеанс,при минимална 560 бруто.Така,че ще видите кои са обратни като 2020 год станеме повече:)
19
24
 
5
 
! Отговори
търговец преди 4 години
Гей парада е няколкочасово мероприятие на хора, чиито ценности обществото в голямата си част не споделя. Но, богатите държави, бизнесориентираните общества виждат в това потенциала за печалба.У нас гей хора от чужбина на парада много не идват, защото ги е страх, че ще ги бият.Но си представете непр. 20-30-50 хиляди богати гей хора за ден,два,три какви пари ще похарчат в бг?Поради антибизнес ориентираното си мислене сме последни по доходи в ЕС.Аз гей няма да стана ако ще и ежедневни паради да има