Човечеството е застрашено заради климата, не си дава сметка какво го очаква

Може да се стигне до фатални последици
25 юни 2019 09:35, Павел Гълъбов
111
Човечеството е застрашено заради климата, не си дава сметка какво го очаква
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Човечеството е застрашено заради климатичните промени. Това обясни в "България сутрин" климатологът Антоанета Йотова. Тя бе категорична, че промените в климата на Земята могат да доведат до фатални за човешкия род последици.

Още по темата

Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Йотова заяви, че покачването на температурите ще доведе до по-екстремни прояви на времето и повече катаклизми.

"Климатичната система има една особеност - заради малки промени може да се развият процеси, които няма да можем да спрем, и те ще застрашат човечеството. Преди да се разрази климатична криза трябва да бъдат взети мерки. Наближава момент, в който няма да имаме полезен ход. Това че се покачват температурите означава, че ще има по-екстремни прояви на времето. Проблемът не е само в повишаването на температурите. Ние не си даваме сметка от какво сме застрашени", каза тя.

Климатологът също така поясни, че една от основните причини за промените в климата е индустриалния период в човешкото развитие. Според нея глобалната температура ще се покачи с повече от 2 градуса до 2100 година.

"Трудно е да бъде спряно глобалното затопляне. Вече са предприети мерки на международно, европейско и национално ниво за смекчаване на промените в климата и адаптиране към тези, които вече се случват. В историята на Земята е имало и по-горещи периоди, и по-сериозни катаклизми. Цивилизацията обаче напредва изключително бързо през последните столетия и това допринася за климатичните промени. Според Парижкото споразумение ще има покачване с 2 градуса на средната глобална температура до 2100 година, спрямо прединдустриалния период. Вече имаме 1 градус повишение и това означава, че със сигурност ще преминем тази граница", разказа Йотова пред Bulgaria ON AIR.


111
Още от Общество
Опасно за здравето! Екстремните диети водят до проблеми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 3 седмици
До Анонимен #96

Не Москва, а над Вашингтон! Там е центъра на тероризма.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
2 градоса повече, означава изчезването на цели екосистеме, екстремни климатични явления и какво ли още не. Има различни модели и всичките са страшни. Реално май мещата са вече необратими, просто повечето хора не го знаят. Дори днес да се спрат всички заводи и всички коли емисийте ще са равни на 0, а те трябва да са отрицателни.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно заради такива безотговорни простаци се случва всичко това
95
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дрънканици на ляво либерални комунисчета Пълни глупости
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вместо Гугъл, ползвайте търсачката ecosia - те засаждат дървета.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен

Такова изказване може да направи само човек, който си няма идея от проблема. На климата много дори му има - поинтересувай се и чети. На английски има доста информация. Положението е наистина сериозно и не се прави достатъчно
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До а

Проблемът с глобалното затопляне не е малко повече жега, а разтапянето на ледовете, покачването на нивото на световния океан и изобщо редица страшни катаклизми, които биха последвали. Това е много сериозен сценарий, не бива да се допуска! Всеки може малко да допринесе с по-отговорно отношение.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Икономисвайте електричество и вода, засаждайте дървета, предпочитайте обществен транспорт, не перете излишно, намалете или изключете месото, не ползвайте пластмасови съдове и найлонови пликчета. Употребявайте каквото може повторно, рециклирайте и ползвайте/давайте неща за втора употреба. Всеки може да прави това. Да се отнасяме отговорно, Земята е една!
90
2
 
0
 
! Отговори
а преди 3 седмици
"Според нея глобалната температура ще се покачи с повече от 2 градуса до 2100 година."

Хубаво е да се каже, че това е СРЕДНАТА температура. В България средно ще стане от 40 на 50 градуса през лятото в близките 10-15 години, само така като сравнение. Те и затова немците толкова се борят да се направи нещо, уви, на никого не му пука - руснаците са доста на север, американците може да избягат в канада, а и са достатъчно богати да противодействат, главно ние на тея географски ширини го дух аме..
89
3
 
3
 
! Отговори
Г. Сомов преди 3 седмици
На Баба й Фурката !
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"статистика за последсвията от Чернобил, има ли такива"

А за последствията от Фукушима? Ааа, забравих, тя е демократична авария. А за последствията от масовото гърмене на ядрени взривове в атмосферата по време на студената война? Но и за това не се говори, не е "демократично".
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В историята на Земята е имало и по-горещи периоди, и по-сериозни катаклизми. Цивилизацията обаче напредва изключително бързо през последните столетия и това допринася за климатичните промени.
----------
Имало е, вярно, е и? Да спрем развитието, цивилизацията? Ами както сте тръгнали с ИК, Пактове за миграция и др подобни - натам отиваме!
В Африка е чисто, няма производство, защо неграта бягат от там и искат при мръсния въздуг и горещината?
Интересна работа!
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Вече са предприети мерки на международно, европейско и национално ниво за смекчаване на промените в климата и адаптиране към тези, които вече се случват.
--------
Кои са мерките? Вдигането на данъците и акцизите? Това ли?
Я обяснете, на нас простосмъртните, къде и как ще утилизирате литиево-йонните батерии? Да разберем, да знаем, като си купуваме електромобили на 5торна цена?
Обяснете, защо се прави всичко възможно, за да се запушва тарафика в големите градове? Дали не е пак заради нови данъци?
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 80,кво дишаш бе геврек,чист въздух,гмо храни,пиеш отровна вода ,ръсят те с кемтраил.А при соца беше живота.да те питам,кой набор си,защото си закъснял с раждането
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нашите евроатлантически партньори САЩ са единственините които пускаха атомни бомби над цивилно население и избиха стотици хиляди души.
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо демократичните свободни медии още не са изнесли информация и статистика за последсвията от Чернобил, има ли такива? Това може да се провери много лесно от статистиката на здравните министерства. Цял филм направиха, надуха ни главата за Чернобил, а свободните демократични медии по цял свят досега никакви цифри и статистика не са дали, много интересно.
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами първи са защо обичните ти ко.муняги скриха за Чернобил и отровиха цялата страна с добива на уран за да имат у.шанките атомни бомби и да се дървят на свободния свят
81
8
 
15
 
! Отговори
до 80 преди 3 седмици
При замърсения индустриален въздуъх на соца България беше 9 милиона, а при чистия въздух на демокрацията когато нищо не се произвежда и всичко се вняся, България намаля на 5 милиона и българите са първи по смъртност в света.
80
7
 
8
 
! Отговори
До 73 преди 3 седмици
Преди 50 години в разгара на соц индустриализацията бил дишал чист въздух!? Не вие съвсем скъсахте лентата, в сравнение с преди 50 години, днес дишаш кристално чист планински въздух секта-плиткоумнико.
79
1
 
11
 
! Отговори
Формат преди 3 седмици
И се яви Бог на Ной и му каза:
- Прави бекъп, че ще форматирам.

На природата накрая ще й писне от нас и ще се отърси от нас като куче от бълхи.
Но сами сме си виновни!