Ще финализира ли "Еврохолд" сделката си за ЧЕЗ?

Според експерти е възможно съдбата на "Инерком" да се повтори
25 юни 2019 22:10, Нели Христова
8

Чрез собствения си капитал и банков заем, бизнес групата "Еврохолд" е сключила договор за покупката на ЧЕЗ България. Тя ще плати 335 млн. евро. Това е пореден опит за продажба на активите на ЧЕЗ в България.

"Сега се появява нов участник, който предлага плащането да стане веднага, което е привлекателно за чешката страна. Тя не се интересува кой ще бъде следващият собственик и какви са неговите възможности, а само да бъде продаден този бизнес на възможно най-висока цена. Всичко останало са наши проблеми", коментира проф. Атанас Тасев в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му относно сделката за ЧЕЗ е очевидно, че има политически интереси, но практиката е показала, че много се говори, а задкулисието остава.

Според енергийния експерт напълно възможно е съдбата на "Еврохолд" да бъде същата като на "Инерком", а именно сделката да се провали.

"Големите пари обичат тишината. Те отиват там, където е спокойно и има гаранции. От друга гледна точка, сумата, която беше посочена, очевидно ще нарасне", обясни енергийният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Тасев коментира и пожара в ТЕЦ "Марица Изток 2". По време на ремонт пламна серопочистващата инсталация на 135-метров комин в топлоцентралата, който се срути.

Той заяви, че категорично няма риск за енергийната ни сигурност и централата работи нормално, а страната ни има резерв.

По думите му със сигурност причината за пожара е човешка грешка, но по всяка вероятност без умисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов и Борисов са едно цяло. Цветанов се отдръпна за да опази както винаги Борисов. Защото уличат ли Борисов ,край с ГЕРБ и лапането. Борисов и компания масово превземат бизнеса, дори и съсипвайки много хора за да им откраднат бизнеса. Но никой не чува говорищите. ГЕРБ владее полиция,прокуратура и съд. Никой не може да ги пребори.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕНЕРГОТО НЯМА ДА ОТИДЕ В РЪЦЕТЕ НА СОЦИАЛИСТИ НЕЗАВИСИМО КАКВИ ГЛУПОСТИ СЪЧИНЯВАТ ЗА ЦВЕТАНОВ
5
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
До VНОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ХАХА
4
0
 
4
 
! Отговори
Гинка&Минка преди 4 години
Бла, бла, бла! Бла, бла, бла, пак ще вдигнем тока!!!
3
2
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
Цветанов иска енергото на шопия :) Не му стигат 6 апартамента :) Ама като не щете Гинка на ви физкултурник .С Ахмед Доган ще правят цената на тока у София :)))
2
1
 
11
 
! Отговори
a преди 4 години
До АнонименКоето е реално основната причина да спряхме Гинка. Вярно, Евро-супер-дупер-холдинг звучи по-добре, но пак не става ясно кои са тия, и защо се крият като партизани в шумата.
1
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗА ДА ОДОБРИ БОРИСОВ ВСЯКА ЕДНА ГОЛЯМА СДЕЛКА В БЪЛГАРИЯ КОЯТО Е СВЪРЗАНА С ДЪРЖАВАТА ТОЙ ПОЛУЧАВА 10%ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОБЯВИ ПУБЛИЧНО , ЧЕ БОРИСОВ Е ПОЛУЧИЛ 10% ОТ СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА ЗА БУЛГАРТАБАК ЗА ДА ГО ПОЛУЧАТ ПЕЕВСКИ И НЯКОЛКО ДРУГИ БИЗНЕСМЕНА!!----ТЪЙ, ЧЕ АКО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЕВРОХОЛД ПЛАТЯТ 10% РУШВЕТА НА БОРИСОВ СДЕЛКАТА ЩЕ БЪДЕ ОДОБРЕНА!