За да сме здрави: 10 000 крачки на ден е минимумът

Животът е движение, заявиха Краси Георгиев и Гери Дончева
Обновена: 25 юни 2019 12:18 | 25 юни 2019 12:09, Анисия Иванова
22
За да сме здрави: 10 000 крачки на ден е минимумът
Снимка: Bulgaria ON AIR

10 хиляди крачки на ден е минимумът, който трябва да минем на ден, за да сме в по-добро физическо и здравословно състояние, обясниха в "България сутрин" ултрамаратонецът Красимир Георгиев и моделът Гери Дончева.

Колкото повече се движи човек, толкова по-добре ще се чувства.

"10 хиляди крачки на ден е минимумът, който човек трябва да прави. Аз се стремя да активирам хората и те да излязат и да правят нещо за здравето си. Наистина, меренето на крачките стана мода, но има хора, за които това е животоспасяващо, тъй като са преминали през операции, рехабилитации. Колкото по-активен си, толкова по-добре за теб", разкри ултрамаратонецът.

Георгиев заяви, че има много случаи, в които ежедневното движение може да се окаже животоспасяващо.

Дончева пък допълни, че всеки човек спрямо своя пол, физическо и здравословно състояние може да определи своя минимум за изминати крачки. Въпреки това всеки трябва да се стреми да подобрява ежедневно постиженията си.

"Всеки човек спрямо своето ежедневие, пол, физическо състояние, трябва да определи своя минимум в крачките. Меренето на крачките по-скоро стана мода сред младите. Човек и без да се стреми към тази цел понякога му се получават нещата. Животът е движение. Човек трябва да се стреми да подобрява постиженията си", разказа моделът пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
много е забавно как са измислени тези 10000 крачки - реклама на японски крачкомер от 60-те години. 6-8 хиляди е нормалното движение за раздвижване и нормализиране на телесните функции. Има сериозни изследвания по въпроса...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо подобно.Стара информация.Даже е вредна.
19
0
 
1
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Никога не съм се замислял колко крачки правя на ден, днес почнах да си ги следя с приложението. За около час съм навъртял около 1300 на работа, като се има предвид, че седя на стол основно. Така че важнотот е желанието, отивам и се прибирам от работа пеша, не ползвам асансьор, не виждам проблем да правя по 5-6 хиляди крачки колкото е оптимума според приложението ми. 10к е за спортисти и хора без работа.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснете ми тази умствена еволюция тези защо бягат като никой не ги гони, освен това другите дето блъскат в залите - що не дойдат да ми пренесат едни плочки ами горят на празен ход калории?
17
2
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
И какво, ако извървявам 10 000 крачки на ден, това ще е ГАРАНЦИЯ за здраве ?!!!?? Казали някоя глупост някакви " експерти", и простите жур.наля бързат да я разпространят...
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 000 крачки шляене из улиците са губене на време. По-добре да отида на градинката, хем да свърша нещо. Не си изтезавам тялото за здраве защото не се знае дали ще си здрав. Около нас има едни бабички вече 30 години седят по пейките и живеят до 90 и нагоре.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До работа са 6км. Мога да ги извървя,ще отделя и времето. Ама като няма бяня,цял ден ще воня като пор.Колегите ще умрат от кеф. След работа съм скапан и не ми се върви.На приказки е много лесно.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тръгнах да се разхождам по тротоарите в квартала и установих че няма тротоари, вървиш по пътя като все едно ще обираш автомобил....
13
3
 
4
 
! Отговори
Ентусиаст преди 4 години
Супер! В китайският дали продават крачкомери и къде се закачат?
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбирам значи, че ако не минавам този "минимум" от 10000 ще съм болен? Звучи апокалиптично и се съмнявам да е вярно.
11
1
 
11
 
! Отговори
Петров преди 4 години
А брада тип Сюлейман Втори влиза ли в минимума, за да се чувстваме здрави?
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз ходя на работа, но като се прибера вечерям и после вървя около 10 км пеша - два часа са. Няма зима,пролет,есен или лято - целогодишно. Ако остана в къщи се трупясвам с бира или коктейл пред телевизора, по-добре ми е навън. За една година неусетно свалих 30 кг...
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно 8, и в моя телефон са вкарани 6 хлд. като норма.То иначе човек може и горница да си прави - лошо няма. На 9 ще кажа, че си ходя до работа всеки ден и това са ми 7,5 хлд. крачки. Като изляза на обяд и докато се върна у нас - 15 хлд. за деня. Без зор, без проблеми. Ако човек иска - поне едното вървене може да направи. За теб си е. Не за някой друг. Но има смисъл.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко човека могат всеки ден да минават 6 километра? Не всички са без работа като даващите акъл. Цял ден като се трепя и се прибера скапан,само ми е до това да тръгна да ходя 6-7 километра. Да трябва движение,ама трябва и да почивам. Ай да ги взема тея двамата цял ден с мене да бачкат,а после ще ги поразходя.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моя часовник ми препоръчва 6000 , и те поздравява ако стигнещ 10 хил. , което се оказа че са малко над 7 км, при скорост 12 мин за километър ся час и половина. Малко са хората които могат да си го позволят, освен ако не ходят пеша на работа.
6
5
 
13
 
! Отговори
До чичо тошко преди 4 години
Ако те хвана така ше те раздвижа, че ше ти е за последно.
5
3
 
18
 
! Отговори
селяндур преди 4 години
Е защо? По-лесно е по цел ден с колата и с цигара в ръка. Кой ще се занимава стези крачки?
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Оправлението на Тиквоний всеки дуел стана експерт.Нагло се изтупва в някоя медия и дава генерални рецепти за какво ли не а не може на две магарета сеното да раздели.Но пък като виждам кой сте си избрали за премиер ....
3
5
 
11
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Тези 10000 крачки са като една основа на всеки измерващ апарат - смарт часовник или гривна. 10000 крачки са малко над 6 километра. Уточнявайте ги тези работи. В градска среда е и лесно и трудно заради препядствията.
2
12
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ходи на фитнес, във всеки фитнес има бягащи пътечки дето след работа можеш да ги направиш тези 10 000 крачки ;)