Законите у нас - за кокошка няма прошка, за милиони...

За редовите хора и за властта строгостта е различна, смята Асланов
25 юни 2019 12:00,
12
Законите у нас - за кокошка няма прошка, за милиони...
Снимка: архив "Булфото"

Строгостта на закона у нас не се упражнява по еднакъв начин спрямо редовите граждани и представителите на властта. Това каза социологът Юрий Асланов след развръзката на скандала "Апартаментгейт", съобщава радио "Фокус".

Още по темата

Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

“Масово е убеждението, че ако си откраднал 5 лв., ако си обикновен гражданин, законът ще се стовари върху теб с цялата си строгост. В същото време ако откраднеш 5 млрд. нищо няма да ти се случи. Това е причината хората да нямат доверие в резултата от проверките. Аз съм убеден, че никой не вярва на това, че контролните органи са свършили прилежно работата си, а те най-вероятно са търсили формални нарушения на закона, каквито съм сигурен, че в случая няма”, обясни Юрий Асланов.

Той каза още, че подадените оставки и вътрешнопартийните скандали изиграха ролята си от гледна тока потушаване на общественото напрежение след скандала с апартаментите на управляващите. Дори премиерът осъзнава, че хората не вярват на институциите, а оставките му послужиха за това да намали щетите при представянето на ГЕРБ на евроизборите, обясни социологът.

Асланов изрази съмнение за връщане на отстранените от постовете си личности, защото според него това би взривило общественото мнение. Проблемът обаче остава и обществото трябва да окаже натиск върху институциите за реорганизация на политиката и законотворчеството, добави Асланов.

Припомняме, че вчера Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не  установи конфликт на интереси при проверките срещу видни политици като Цветан Цветанов, Николина Ангелкова, Вежди Рашидов, Ваня Колева, Красимир Първанов и Лозан Панов по казуса "Апартаментгейт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
определено трябва да се реагира, докато толерираме хрантутниците да ни крадат и да ни обясняват, че черното е бяло, а ние само да си псуваме, няма да има промяна
10
0
 
7
 
! Отговори
?! преди 4 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
9
0
 
12
 
! Отговори
Георги Иванов преди 4 години
Тук няма конфликт на интереси а боравене с власт ...........
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледат тихо да се изхлузят. Има практика, наложена от строителни фирми, по банков път да се плаща по ниска цена/кв.м., а до реалната се доплаща кеш. Така фирмата крие ДДС а купувача получава по-ниска данъчна оценка. Ако споменатите го кажат как е, отговарят пред закона. Затова мълчат като партизани!
7
0
 
14
 
! Отговори
истина е преди 4 години
В *** царуват парите ,а законите са за робите !!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Далече от темата, за кокошка няма прошка. Просто липсва пример за кокошки в апартаментагейт, примерно просяк си е купил 10квадрата жилище за двадесет лева и затова е осъден. Няма закони, а опозицията не пожела да направи такива, въпреки че можеше именно заради апартаментагейт. Когато се създадат закони, чак тогава може да си говорим за кокошката. И има голяма вероятност да е валидно.
5
2
 
22
 
! Отговори
Ганя балкански преди 4 години
Защо ше се хабим по площадите то в кръчмата по лесно и мезе има и ракийка там съм страшен там да ми паднат ша *** видите вие хайдуци с хайдуците ви
4
3
 
29
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
За тераси и асансьори има прошка.
3
3
 
28
 
! Отговори
HELL преди 4 години
ЗАКОНИ!!!!Какви закони? Къде има закони? Кой е видял закон?Каква е тази дума закон!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо *** не протестира срещу тези ОЧЕВАДНО нагласени проверки??Ами никой не му е платил !!!*** прИтестира само срещу заплащане.Така и гласува.ПитайтИ Пеевски и Прокопиев.*** не е дорасъл за гражданско общество.*** е дивак и горянин.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечката играе според тоягата !