Кръчмари искат от Радев вето на забраната за шум до късно

Събраха се на протест пред прозорците му на "Дондуков" 2
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма да сме тихи. С това мото собственици на заведения се събраха на протест пред президентството, за да изразят недоволството си от приетия Закон за шума. Те поискаха от президента да наложи вето върху закона.
Още по темата

 "Събрахме се част от членовете на Българската асоциация на заведенията, за да внесем молба за вето относно Закона за шума. Внесохме над 60 страници с предложение за промени на определени точки. За съжаление, те не ги уважиха”, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Нова тв.

Той допълни, че в Закона липсва райониране на Черноморието и големите градове. "Трябва да има район, където може да се направят заведения, в които да се вдига шум, без това да пречи на гражданите”, поясни Ричард Алибегов.
Според него ще има голям удар по бизнеса заради забраната.

От друга страна, представителите на "Клубът на хотелиера” в Слънчев Бряг са "за” промените в Закона.

"Редно е колегите да направят проучване до колко часа е позволено да се вдига шум. Мога да ви кажа, че в Чехия всички хора са задължени да не вдигат шум след 21:00 ч. Това е време за почивка”, смята Дияна Колчева от "Клуба на хотелиера”.

Според представителят на "Клуба на хотелиера” Цветан Стойков  решение на проблема, е обезшумяване на заведенията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: протестшум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
НЕ на звуковия терор преди 4 години
ДА се зарбаи и терора с звук от джамии..Жители на ИСтамбул споделят че се растреперват при пускане на високо говорителите облъчващи града ..Проникват духове на жестоки убиици от миналото активизирани с дигитално звуково холограмна техника..Подобни разориха Сирия без жалостно..подават от Босфора растреперани охранители ..
24
0
 
0
 
! Отговори
ТИШИНА преди 4 години
на всяка цена да се забрани силната музика.Новата техника се ползва за тежко уврежданена биосферата в заводи и курорти. Проникват масови убиици които обсебват пияни възможни са убииства.Новата техника е дигитално холограмно видео терористична.оСвен сзвуково ултраи инфразуково облъчване ползват с еи microwave waepons и обемно обсебващо проникващи деструкции.Жертвите с е следят обемно вкл в апартаменти ресторанти на плажа в обсег до стотици метри от звукоговорителите
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то като се замисли човек.Тия не работят за нас! А против нас! Отивайки на море Не може да си в палатка къде да е! Не можеш да " шумиш" току така! Те могат да те снимат на всякъде! Могат да ти " прибират" парите и на пътя! Ами много " Послушни българи" Искат да сме тия управляващи ни! Я да идват изборите и кой от къде е!
22
13
 
3
 
! Отговори
Привет преди 4 години
Мутренските заведения по морето и прочие са вдна капка в този бизнес, закона ще убие всички малки барове, ресторантчета и кафенета, който с къртовски денонощен труд работят и си плащат 20те процента като попове, толкова ли не ножетв да видите една идея след носа си?
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръчмарин по бетономорието да си!В джоба ти влизат директно хилядарки експлоатирайки присвоеното море за частни интереси без една стинка в държавния бюджет!
20
15
 
4
 
! Отговори
Яжтепишкиселяни преди 4 години
Кръчмари ли бе, дето си я писал тази статия. Същите кръчмари колко работни места подсигуряват, като изключим обичайния персонал на едно заведение? Дистрибутори, доставчици, осветители, озвучители, музиканти, диджеи, промоутърски и рекламни агенции та стигнем и до таксиметрови шофьори. Всичко това ще бъде засегнато от неработещ бизнес със заведения. А всичкото дето е писало надолу по коментарите, този закон засяга и теб-наказуем шум и да цъкаш ракии на балкона
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите повече са против да слушат целият този шум по местата предназначени за почивка. Ако има контра протест ще спечелят нормалните хора.
18
0
 
18
 
! Отговори
Пазвантин преди 4 години
Има сравнително нова отвратителна тенденция всяка дупка на плажа да усили разни бумтения наречени Хаус. Няма да слушам вълните, не ми стига детската глъч и родителската олигофрения, ама трябва и на някой *** да търпя музикалния вкус. Валерко да не спи, ами да дойде да види на Магарешкия плаж какъв произвол е.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тези заведения ходят основно да се напиват и друсат. Пълно е с пияни чужденци които идват на алкохолен и секстуризъм защото им е по евтино. Те не идват да разгледа някоя забележителност или на почивка. Това са техните клиенти, а не нормални хора отишли да почиват.
16
1
 
17
 
! Отговори
Мартисан преди 4 години
Аман вече от рандом простатци, които вдигат патардия, за да се веселят. Идете на Острова да слушате чалга до пет сутринта.
15
2
 
13
 
! Отговори
Tihomirr преди 4 години
Как са накарали разни бедни псевдостудентчета да протестират и да правят интернет подписки. Иначе всеки на село гледа да му е тихичко.
14
2
 
17
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Редовият българин е толкова ограничен, че не осъзнава колко вреден е шумът. Дори фонове като климатици, радио, телевизия и други уреди нарушават дейността на мозъка. Въобше не говорим за тунингове, дерящи се изоставени кучета, които уж пазят и т.н. Има причина да сме толкова мизерна страна и това е защото сме прости.
13
1
 
18
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тоя с английското име и турското презиме да си направи заведение на полето и там да си вдига колкото иска шум!
12
0
 
11
 
! Отговори
да преди 4 години
Кръчмарите гледат да правят кръчма далеко от мястото на което спят децата им.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм от София, и тук е пълна лудница. От всякъде се шуми силна музика от съседи, караници, виканици. Други се бият, трети пият и после се бият. Алармите на колите, клаксони, дрънченето на трамвайте. Лудницата на работното място цялото това напрежение и шум което търпим цяла година. И решаваш да отидеш на почивка за да избягаш от всичко това , и попадаш на същото. Ако искам да се весел и да слушам силна музика мога да го направя и тук, а не да ходя до някой курорт. Тези места са за почивка!
10
6
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Събралите се собственици бяха предимно от София и бяха около 1000 човека. Никой не протестира против написаното в статията, а против точките в закона, които забраняват да има музика и в градини, паркове и открити площи. Както и възможността полицаите да глобяват заведения и граждани без уреди за измерване на звука.
9
3
 
26
 
! Отговори
мак преди 4 години
Има изход. Намерете си отдалечени от жилищни райони, извадете разрешителни за строеж или си ремонтирайте де що има постройка и думкайте, колкото душа иска. И да попитам кръчмарите, дали ще толерират комшия-купонджия в блока, който им трови живота с децибели.
8
1
 
26
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Интересно - колко от протестиращите живеят до кръчма, в която чалгата дъни денонощно с волюмето на макс? Аз поне не познавам такъв!
7
2
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Един кeлeш, със Форд 1996 година си е инсталирал мощна уредба в трошката и я надува на мах. Като минава покрай нас прозорците се тресът като при земетръс. От тоя няма спасение каквито и закони да приложат.
6
1
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
искаме тишина идваме от люлин където се гърми денонощно тишина и спокоиствиеза което хората си плащат