Кръчмари на протест заради шума, жалват се на Радев

Законът е остарял и вреди на бизнеса, смята Ричард Алибегов
27 юни 2019 13:05, Красимир Ангелов
54

Собственици на заведения са готови на протестни действия заради Закона за защита от шума, който бе одобрен от депутатите миналата седмица, обяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Причината е, че според него законът е остарял и има много точки, които ще навредят на бизнеса. Депутатът от НФСБ Валентин Касабов пък защити закона и заяви, че той отговаря на всички европейски изисквания.

Още по темата
В "България сутрин" Алибегов сподели, че днес той и негови съмишленици ще внесат молба до президента Румен Радев за налагане на вето върху закона. В случай, че то не мине, те ще излязат на протест.

Шумът за седмица: 70:4 за ромските сватби срещу клубовете

"Ние не сме против закона, а само срещу някои текстове в него. Просто той е остарял. Законът е от 80-те години и няколко пъти го подобриха малко. Той обаче не отговаря на сегашната обстановка - нито икономическа, нито туристическа", смята той.

"Позволено е 55 децибела на открито нощем и около 75-80 на закрито. Това означава, че няма как да се случи нещо нито с диджей, нито с изпълнител. Лятото хората излизат навън след 21:00 часа. В закона е записано и че след 23:00 часа не може да има търговия на открито, както и хора, които да говорят. Президентът дори и да наложи вето, то ще бъде отхвърлено. Когато това се случи ще излезем на протест", посочи Алибегов.

Валентин Касабов пък бе категоричен, че законът цели да защити правата на почиващите хора.

"Законът е категоричен - в 23:00 часа трябва да има тишина на откритите пространства. На закрито могат да си пускат музика колкото си искат. Този закон касае и така наречените цигански сватби. Полицията вече има право да иззема озвучаването. Те имат достатъчно много правомощия и ресурс. Законът е същият като от 2006 година, само е леко променен", обясни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами провинция си... Град в полето.. Мързелив шоп. Ако не влизат пари от всички общини... Си умрял за 2 год от глад. Нито храна произвеждаш, нито нищо. Караш го на едни приказки. Морските градове в цял свят са развитите. Всичко останало е провинция на полето. Ти може да се мислиш за нещо ама не си.
30
3
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Абе 30 ти що говориш за неща дето хал хабер си нямаш от тях!?
29
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не ходиш, няма да вземаш отношение. Като не познаваш собствените си градове, също няма да вземаш отношение. Ходи, където искаш... Това никой не го вълнува.Вълнува ни, защо се атакува бизнеса посред лято, който е само 3 месеца.Вълнува ни защо хора, които не ходят по нашето море са най надървени? Комплекси ли имате, какво? Хиляди Българи идват по морето и всички се кефят... Само вие ли сте умните, дето разбирате от икономика :) 10 палячовции дето стигнали до Кавала за по евтино.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах, дълбоката провинция София. Колко е токсична селската злоба на крайморския аграр. Шум има, има го в огрогмни количества, по всяко време и в сериозни децибели. Селските мутрички губят последните си туристи заради наглата си простотия, чалгия и завишени цени, които са само гарнитура към безпрецедентното презастрояване и фекални морски води. Мед ми капе на душата като си мисля за предостаящия фалит на огромните ви, празни хотели. Заповядайте после у шопско да ми наливате бензина. Поздрави
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ромите не важи цяло лятото терор със сватби, за българите рекет за шума! Гарантирано от Диктатора!
26
1
 
12
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Значи викаш отваряш нетя гледаш саитове за резервации и там пише Китен хотел 90лв нощувка - 110dB постоянен шум! Лозенец квартира 110лв. на вечер - 120dB постоянен шум! Еми ако така го направят, то не, че и сега ходя на българското черномории, но ще ми е по лесно да разбера защо и други такива като мен няма да сикат да ходят! :) Ха със здраве!
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова са им евтини музикалнитв системи, че като излезеш през заведението нищо не се чува. Края на 99те и началото на милениума.. Музиките бяха много по силни и здрави от сега. Тези които тогава са купунясвали знаят за какво говоря. Сега има само барове.. Даже няма дискотеки вече. Като искаш тишина има - Албена, Иракли, Каварна, Ахтопол? И куп други места. Какво се пънете само... Отдалече ви личи, как нямате понятие от морето ни.
24
2
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
До ПО МОРЕТОЕпа ти що мислиш, че над 80% от българите ня ходят по българското черноморие! А извинявай така като чета какво си написал и виждам, че и да мислиш не можеш! Нищо де! То докато си жив имаш шанс! Абе ха дано ама на дали!
23
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не ходиш, какво се обясняваш? Ходи там на бедните пенсионерски плажове на Кавала и толкова. По нашето море идва хора да пръскат пари, не да ядат домати от София в багажника. Отделно къде има такъв шум, че вече филми големи? Аз съм спал във всички морски градове и никъде не съм седял буден от шум? Къде е тоя мистичен шум... В главата ти ли.
22
15
 
4
 
! Отговори
ПО МОРЕТО преди 4 години
По МОРЕТО МОЖЕ ШУМ ЗАЩОТО ТОВА СА КУРОРТНИ МЕСТА, ТРЯБВА ДА ИМА ЕДНО МЯСТО В БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ХОРАТА ДА СИ КУПОНЯСВАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ И ТОВА Е ПО МОРЕТО, А ПО .ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ НА СТРАНАТА КЪДЕТО ХОРАТА ХОДЯТ НА РАБОТА ТРЯБВА ДА ИМА ТИШИНААААА, САМО ПО МОРЕТО МОЖЕ ШУМММ, КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СЕ ИЗНАСЯЯЯ
21
4
 
17
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа точно шума е едно от нещата зарад които не ходя вече 14г на БГ морето! То отиваш на почива КЪДЕТО И ДА БИЛО ПО БГ морето! И се оказваш в дискотеката! При това тая дискотека е НОН СТОП! Няма нощ няма ден! Постоянно музика и гуролтия! Еми предпочитам да си дам парите в Гърция или Турция, където е спокойно чуват се щурчетата и морските вълни, отколкото след отпуската да ходя на ушен лекар, че а ми се оправя слуха!
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако хората по морето разчитат на вас с големи ви усти :) божееее бай дрипльоо с 5лв в джоба, ще нарежда, какво да правят по морето.С тея напъни скоро, ще се заговори за отделяне от бюджета, така виждам аз финала на тая шопска драма. Щом хората там, нямат проблеми с шума.. Защо да ви питат вас... Некви от дълбоката провинция София. Там на полето правете, каквото искате.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Във цяла Европа си има такива закони. Не сме първите които ги прилагаме.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Той този бизнесмен не си е направил труда да се облече подобаващо с костюм за шоуто.
17
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка. След миналогодишния панаир.. Тая година 10% намаление на туристи. От 10 милиарда... Всеки може да сметне, колко приходи загуби България от едни дъроания на кабели посред сезона. Да чуя тоя черния от, къде ще компенсира 1 милиард в нашата икономика.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ричар Алибегов ми звучи като Робеспиер Гълъбов. По време на комедия ще да е правен...
15
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Какво значи "кръчмари на протест заради шума..."???????Алоооооооу, в нормалните държави е прието като си легнеш да не ти подскача главата от комшииска музика!!!Хората имат право на тишина като си легнат, пък вие като не можете да си задържите бизнеса го закривайте!!!Това много ми напомня на забраната за пушене - ама ще фалираме а у и накрая най пълните заведения са тези спретнатите за непушачи!!!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИНТЕРЕСЕН КАЗУС- РАДЕВ ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БЛАТО, Я СЕГА ДА ВИДИМ КАКВА ПОЗИЦИЯ ЩЕ ЗАЕМЕ ОТНОСНО ДЕНОНОЩНОТО ЛУДВАНЕ НА СОЦИУМА..
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете си къща в гората и там правете партита на открито в двора на къщата ако искате по цял ден.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от ромската махала ще подадем молба за отмяна на закона.