След смъртта на Мими: Защо държавата взима от дарителски сметки?

Няма забавяне в лечението, а има проблем в институциите
27 юни 2019 10:15, Петя Славова
14
След смъртта на Мими: Защо държавата взима от дарителски сметки?
Снимка: Facebook

Лечението на малката Мими, която почина след тежко заболяване в ИСУЛ не е имало закъснение. Това потвърди майката на починалото момиченце пред Нова тв Надя Мирчева.

Още по темата

Жената допълни, че лекарите са направили всичко възможно за нея. Мирчева е получила писмо, в което се напомня, че трябва да плати сметката за лечението й.

Според нея трябва да има промяна в регламентацията на лечението на деца в такава ситуация, а родителите им да бъдат до тях в болницата.

"По закон майката лично трябва да подава документи за лечението на детето си. Или с нотариално заверено пълномощно", обясни Теодора Арменкова от сдружение "Деца с онкохематологични заболявания". А майки на такива деца искат среща със здравния министър Кирил Ананиев.

Стана ясно, че родителите на малката Мими са решили да дарят събраните средства за лечение на други, имащи нужда от финансова помощ. Случаят с детето провокира много въпроси след като бе закрит Фонда за лечение на деца.

В момента с това се занимава здравната каса, която трудно се справя, а се получи и сигнал, че родители са принуждавани да дойдат лично в София, за да задействат документите за лечението на детето си. Това коментира преди дни пред Bulgaria ON AIR Пенка Георгиева от фондация "Заедно с теб".

Пенка Георгиева от фондация "Заедно с теб".

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/06/20/sluchiloto-se-s-malkata-mimi-bezhaberie-na-dyrjavata.413975
 

Според специалисти, фонда е работил добре и за час тогава са минавали 80 деца. Случилото се с малката Мими и получената фактура бе определена от специалисти като безхаберие и липса на приемственост в институциите. Експерти се обединиха около това, че администрацията не бива да се учи на гърба на умиращи деца.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДимитроваНе може ли върнатите пари от субсидиите на партиите да се дадат за лечение на болни децаМи може.ГЕРБ върнаха надвзетите пари.*** *** обаче каза, че пари няма да връща.
13
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Прав си. Едното няма нищо общо с другото. Само като факт го споменавам. Не че футболния трансфер е проблема на това кълбо. Абе прав си.
12
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега #7, лекарите спазват клетвата. Прочетете я. Там темата "пари" изобщо не се засяга, с изключение на сегмента "задължавам се да обуча децата на моя учител безплатно и без ангажименти за в бъдеще, ако те пожелаят да изучат медицинското изкуство"."Никога не лекувай безплатно, защото който лекува безплатно, не цени труда си, а който се лекува безплатно, не цени здравето си."Хипократ
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Димитроваспоко ! тяхното дете или внуче няма да бъде лекувано в БГ. ще му осигурят хеликоптер ако трябва до някоя чужда дестинация. болно и тъжно е за нашите деца.
10
1
 
13
 
! Отговори
Димитрова преди 4 години
Не може ли върнатите пари от субсидиите на партиите да се дадат за лечение на болни деца. Ужасявам се всеки ден чета за набирателни сметки за болни деца. Политици осъзнайте се - утре може да се случи на Вашето дете или внуче.
9
2
 
9
 
! Отговори
Компас преди 4 години
Че то в какво няма проблем в "тази държава"?
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашата мила родина ако нямаш пари умираш това, е реалността. Кога са лекували преди да вземат парите. Повечето лекари са го обърнали в бизнес, и са забравили за клетвата която са дали.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо държавата взима от дарителски сметки? "........................ако това е вярно, отговора ще да е : за да има за партийни субсидии.............ако не е вярно, пак е вярно !........ защото за субсидии има милиони, но за някоя специализирана детска болница и обучени лекари - не !
6
0
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
а веждичката,къде го пратихме?
5
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Статията противоречи на заглавието.
4
5
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
И какво общо има футболен трансфер с това че някой се е разболял от нещо?
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че пратихме на държавна издръжка ром,гей студент в Лондон!!!!!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе уникален свят - футболни трансфери за над 200 милиона и т.н.
1
11
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
я стефан данаилов тъпата червена икона колко бързо се лекува в Париж, ама да си червен продажен ***