Жега, време и за басейни. Колко често ще ги проверяват?

Наредба дава правила за безопасно ползване
2
Жега, време и за басейни. Колко често ще ги проверяват?
Снимка: архив, БулФото

Басейните трябва да бъдат проверявани 2 пъти годишно - от 1 април до 1 май и от 30 септември до 31 октомври.

Собственикът или лицата, стопанисващи плувните басейни, трябва да назначат тричленна комисия от експерти, която да извърши проверка на басейна.

Това е записано в Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни. Документът беше приет днес от правителството.

В случай, че комисията установи несъответствия, свързани с безопасната експлоатация, е длъжна в 3-дневен срок от подписването на протокола да уведоми писмено председателя на ДАМТН за констатациите си.

Чрез Наредбата се разширяват възможностите за осъществяване на регулярен контрол от страна на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), което да гарантира правилното и безопасно използване на басейните.

Задължение на собственика е също да съхранява досие на съоръжението, което съдържа проектната и техническа документация, информация за всички елементи на вграждане, филтрация и помпи към басейните, документацията за извършените ремонти, както и всички документи, издадени от ДАМТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: басейнплуванеДАМТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе проверки мроверки. Навремето като се къпехме във язовири и езера по селата през лятната ваканция някой да не би да ги е проверявал. *** вода, нищо се не види но пък за сметка на това се калихме и сега ме хващат настинки през 5 години, малките дето толкова ги пазим са болни всеки месец.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проверки правят само кат и то за да съберат за вилата