Каракачанов доволен: Спецсилите ни - на високо ниво!

Полигонът в Црънча ще продължи да съществува
44

Снимка: МО

Полигонът в Црънча, на който тренират Специалните сили, ще продължи да съществува. Нямат основания твърденията, че с дейността му се замърсява околната среда и има опасност за жителите на селото.

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов, който наблюдава на място демонстрация на бойни способности от формирования от 68-ма бригада "Специални сили".

Според него нашите Специални сили са на много високо ниво.

"Те са професионалисти, добре тренирани, добре ръководени, разполагат с модерна техника. Необходимо е да има отношение и от страна на военното и цивилното ръководство към Силите за специални операции и аз съм сигурен, че тези момчета никога няма да посрамят България", заяви министърът, цитиран от МО.

След приетото правителствено решение отпреди 2 години за отпускане на три милиона лева за подобряване на условията на полигона предстои да бъдат изградени столова и спални помещения. "Искаме модерна армия, необходимо е да погледнем малко по-модерно на нуждите на армията. Това е моята философия", каза още Каракачанов.
 
Оценка на подготовката и на способностите на тактическата група за специални операции ще даде комисия, назначена от Щаба на отбраната. Учението наблюдават и офицери от Полша, под чието командване ще бъде тактическата група от 1 януари следващата година. В продължение на седмица военнослужещите отработват редица дневни и нощни действия в различни местности.

По-късно през деня министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри бюст-паметник на княз Алексей Церетелев в едноименното пловдивско село Церетелево. Събитието е посветено на 140 години от установяването на руско-български дипломатически отношения.

Княз Алексей Николаевич Церетелев е роден през 1848 г. В Грузия. Произхожда от виден просветителски род. След края на Априлското въстание от 1876 г. е включен в дипломатическа комисия, която разследва турските зверства в българските земи. Своята дейност в полза на възстановяване на българската държавност започва още преди Освобождението и се проявява като страстен застъпник на българската национална кауза.

Бюстът на княз Церетелев е изработен от неговия потомък световноизвестния скулптор и художник Зураб Церетели.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
111111111 преди 1 година
Тоз пък какво разбира от спецсили! История учил, министър на отбрана, дрън дръндрън....
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каракачанов доволен: Имбецилите ни - на високо ниво!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагедия....!!!
29
5
 
0
 
! Отговори
IYI преди 1 година
Малко по малко с добра воля ще изградим боеспособна българска армия.
28
1
 
4
 
! Отговори
Доволен преди 1 година
И аз съм доволен че каракачанина е доволен! Едни търбуси хранят други търбуси и накрая всички са доволни! Който не е доволен да си хваща самолета и да става изгнанник в лошата чужбина за назидание!
27
4
 
4
 
! Отговори
Кубилай преди 1 година
Да вземат да прекратят тези учения над Пловдив, че ще изпотрошат прозорците! Продажници!
26
3
 
0
 
! Отговори
Искате нещо от мен преди 1 година
А ако го нямам защото някой си направи мръсен номер, който го предвидих и отреагирах остро ... Което промени играта и правилата на играта. Всеки си носи отговорностите аз ще си нося моята когато му дойде времето след 20 години, когато ще може да се събере екип да се справи с каквото идва, а то не е по мой дизайн ... И най-малката промяна може катастрофално да промени всичко ...
25
1
 
1
 
! Отговори
Ами ... преди 1 година
Има определен брой вероятности поради, което винаги нещата се развиват идентично ... Главните лица действащи остават същите, способностите им също. Не исках да бъда, но съм.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15

Десет парчета от единия отбор и десет парчета от другия. Повече няма. Това са ни специалните сили с високо ниво. Един струва колкото милион "тюлени".
23
3
 
10
 
! Отговори
Смех преди 1 година
По-важният въпрос е как така ще теглим заем от американска банка, с който да финансираме изграждането на американски завод, който след като бъде построен, ще произведе осем изтребителя модел 80-те години и ще ни ги продаде на двойна цена..?!
22
1
 
2
 
! Отговори
Мога да ви направя преди 1 година
Засада и с банкнота и пак ще стане ... Планирана засада изпълнена перфектно от гостуващият отбор, реферът да съди като иска аз не съдя никой, но неизвестно защо се закачате с мен. Ронин е самурай без господар, мога да ви направя засада и с чаша кафе ако искате. Като се появи тоя дето може да стопли ...че въображението може да ви заведе навсякъде, науката само от точка а до б тогава ще разберете бойно-динамичната функция отдясно. Притъпяване с хилядолетия ...
21
3
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 1 година
Сигурно им е показал как може да изяде, едно прасенце, две кокошки и неограничено количество кюфтета. Естествено после е направил 6 коремни и 12 набирания.
20
1
 
3
 
! Отговори
Разбира се че са ... преди 1 година
Търси се въпроса дали могат да спрат нещо, което не виждат ...
19
5
 
12
 
! Отговори
Да бъда откровен преди 1 година
Какъвто Каракачанов министъра на отбраната такива и спец частите- бутафорни като сценичен декор !
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много разбира шкембе войвода от специални части и тактически действия. Да пие една две ракии каракачанката и да се поуспокои, че нещо прави смех на хората.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез повече ми приличат на терористите от БНО Шипка
16
7
 
2
 
! Отговори
НАТОКАСКЕТ преди 1 година
Комунистите едновремешните, истинските криеха ако на борда на някоя руска атомна подводница стане пожар. Ама сега казват ако стане пожар на борда на някоя атомна подводница, спите ли спокойно нощем сега след като знаете ? Абе не трябва ли да проверят морските сили в какво състояние са и дa ги питат не им ли трябва техника за засичане на атомни подводници ?
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тримата ли?
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8

Ма ти сeга казваш туй което Волен казваше преди 10 год помня едни дори свиха касата със партийни субсидии на Волен и му разбиха партията щото на хората не им издържаха нервите от толкова кал. После опряха до него и сега казват туй, което точно Волен и ги предупреждаше и сега хвърляте отново кал. Волен е поне 20 години напред далновиден, а на други мисленето им е до една шепа асфалт. Като не може да гласувате ще си сърбате попарата.
13
2
 
15
 
! Отговори
бай х преди 1 година
на снимката тие младежи с това запалено държеле дяволите ли ще гонят ??
))))