Каракачанов доволен: Спецсилите ни - на високо ниво!

Полигонът в Црънча ще продължи да съществува
44

Снимка: МО

Виж други галерии »
Полигонът в Црънча, на който тренират Специалните сили, ще продължи да съществува. Нямат основания твърденията, че с дейността му се замърсява околната среда и има опасност за жителите на селото.

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов, който наблюдава на място демонстрация на бойни способности от формирования от 68-ма бригада "Специални сили".

Според него нашите Специални сили са на много високо ниво.

"Те са професионалисти, добре тренирани, добре ръководени, разполагат с модерна техника. Необходимо е да има отношение и от страна на военното и цивилното ръководство към Силите за специални операции и аз съм сигурен, че тези момчета никога няма да посрамят България", заяви министърът, цитиран от МО.

След приетото правителствено решение отпреди 2 години за отпускане на три милиона лева за подобряване на условията на полигона предстои да бъдат изградени столова и спални помещения. "Искаме модерна армия, необходимо е да погледнем малко по-модерно на нуждите на армията. Това е моята философия", каза още Каракачанов.
 
Оценка на подготовката и на способностите на тактическата група за специални операции ще даде комисия, назначена от Щаба на отбраната. Учението наблюдават и офицери от Полша, под чието командване ще бъде тактическата група от 1 януари следващата година. В продължение на седмица военнослужещите отработват редица дневни и нощни действия в различни местности.

По-късно през деня министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри бюст-паметник на княз Алексей Церетелев в едноименното пловдивско село Церетелево. Събитието е посветено на 140 години от установяването на руско-български дипломатически отношения.

Княз Алексей Николаевич Церетелев е роден през 1848 г. В Грузия. Произхожда от виден просветителски род. След края на Априлското въстание от 1876 г. е включен в дипломатическа комисия, която разследва турските зверства в българските земи. Своята дейност в полза на възстановяване на българската държавност започва още преди Освобождението и се проявява като страстен застъпник на българската национална кауза.

Бюстът на княз Церетелев е изработен от неговия потомък световноизвестния скулптор и художник Зураб Церетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
111111111 преди 4 години
Тоз пък какво разбира от спецсили! История учил, министър на отбрана, дрън дръндрън....
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов доволен: Имбецилите ни - на високо ниво!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трагедия....!!!
26
5
 
0
 
! Отговори
IYI преди 4 години
Малко по малко с добра воля ще изградим боеспособна българска армия.
25
1
 
4
 
! Отговори
Доволен преди 4 години
И аз съм доволен че каракачанина е доволен! Едни търбуси хранят други търбуси и накрая всички са доволни! Който не е доволен да си хваща самолета и да става изгнанник в лошата чужбина за назидание!
24
4
 
4
 
! Отговори
Кубилай преди 4 години
Да вземат да прекратят тези учения над Пловдив, че ще изпотрошат прозорците! Продажници!
23
3
 
0
 
! Отговори
Искате нещо от мен преди 4 години
А ако го нямам защото някой си направи мръсен номер, който го предвидих и отреагирах остро ... Което промени играта и правилата на играта. Всеки си носи отговорностите аз ще си нося моята когато му дойде времето след 20 години, когато ще може да се събере екип да се справи с каквото идва, а то не е по мой дизайн ... И най-малката промяна може катастрофално да промени всичко ...
22
1
 
1
 
! Отговори
Ами ... преди 4 години
Има определен брой вероятности поради, което винаги нещата се развиват идентично ... Главните лица действащи остават същите, способностите им също. Не исках да бъда, но съм.
21
3
 
10
 
! Отговори
Смех преди 4 години
По-важният въпрос е как така ще теглим заем от американска банка, с който да финансираме изграждането на американски завод, който след като бъде построен, ще произведе осем изтребителя модел 80-те години и ще ни ги продаде на двойна цена..?!
20
1
 
2
 
! Отговори
Мога да ви направя преди 4 години
Засада и с банкнота и пак ще стане ... Планирана засада изпълнена перфектно от гостуващият отбор, реферът да съди като иска аз не съдя никой, но неизвестно защо се закачате с мен. Ронин е самурай без господар, мога да ви направя засада и с чаша кафе ако искате. Като се появи тоя дето може да стопли ...че въображението може да ви заведе навсякъде, науката само от точка а до б тогава ще разберете бойно-динамичната функция отдясно. Притъпяване с хилядолетия ...
19
3
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Сигурно им е показал как може да изяде, едно прасенце, две кокошки и неограничено количество кюфтета. Естествено после е направил 6 коремни и 12 набирания.
18
1
 
3
 
! Отговори
Разбира се че са ... преди 4 години
Търси се въпроса дали могат да спрат нещо, което не виждат ...
17
5
 
12
 
! Отговори
Да бъда откровен преди 4 години
Какъвто Каракачанов министъра на отбраната такива и спец частите- бутафорни като сценичен декор !
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много разбира шкембе войвода от специални части и тактически действия. Да пие една две ракии каракачанката и да се поуспокои, че нещо прави смех на хората.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез повече ми приличат на терористите от БНО Шипка
14
7
 
2
 
! Отговори
НАТОКАСКЕТ преди 4 години
Комунистите едновремешните, истинските криеха ако на борда на някоя руска атомна подводница стане пожар. Ама сега казват ако стане пожар на борда на някоя атомна подводница, спите ли спокойно нощем сега след като знаете ? Абе не трябва ли да проверят морските сили в какво състояние са и дa ги питат не им ли трябва техника за засичане на атомни подводници ?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тримата ли?
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 *** ти сeга казваш туй което Волен казваше преди 10 год помня едни дори свиха касата със партийни субсидии на Волен и му разбиха партията щото на хората не им издържаха нервите от толкова кал. После опряха до него и сега казват туй, което точно Волен и ги предупреждаше и сега хвърляте отново кал. Волен е поне 20 години напред далновиден, а на други мисленето им е до една шепа асфалт. Като не може да гласувате ще си сърбате попарата.
11
2
 
15
 
! Отговори
бай х преди 4 години
на снимката тие младежи с това запалено държеле дяволите ли ще гонят ?? ))))
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов доволен: Спецсилите ни - на високо ниво!----------Каракачанов, само не ге пускай в ромските махали и гета, че пак ще ядат бой!