Ще стане ли Грузия врата на България към азиатския пазар?

Н. Пр. Тамара Лилуашвили: Страните ни имат огромен туристически потенциал
4 юли 2019 23:30, Анисия Иванова
9

България и Грузия имат огромен туристически потенциал. Това каза в "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев Н. Пр. Тамара Лилуашвили. Посланикът на Грузия у нас допълни, че страната ѝ търси нови партньори в туризма и България е именно такава дестинация.

Според Лилуашвили има много големи възможности за развитие на туристическия бизнес между двете страни, като това може да даде началото на отлични икономически отношения.

"Има страхотен потенциал за туристически връзки между България и Грузия. Грузия търси нови партньори в това направление и мисля, че България е точно такава държава. Има много възможности за развитие на този бранш. Дано това да е началото на един нов бизнес", каза грузинският посланик.

Тя допълни, че Грузия може да бъде вратата на България към азиатския пазар, тъй като страната има сключени споразумения с голяма част от източните държави.

"Със сигурност има нужда от директен полет между София и Тбилиси. Това е възможност за авиокомпаниите да проучат Грузия като следващата си дестинация. България винаги е подкрепяла Грузия по пътя към европейската интеграция и членството в НАТО, за което ние сме много благодарни. Смятам, че има още много възможности за развитие на икономическите отношения между двете държави", обясни Лилуашвили пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
правене на лъжи преди 4 години
грозните се оЗраха с ония диви=отии с/у руснаците. Руснаците резнаха туризма към Грозня и аджеба за ква врата, за кви пет лева. Стокообменът на Китай с Грузия е неповече от 3-5 милярда годишно, а с Русия е дестки милярди на месец. Та коя е вратата? Грузия или Русия? Да не говориме че Турция си анексира бивши турси сегменти от грузинаската земя, а самата Турция прави поне 80-90 милярда стокообмен с Китай.Стаийката е тенденциозно написана срещу Президента Радев.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците им биха шута и почнаха да обикалят телевизиите да се обясняват...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая што така ми прилича на калинка...
3
1
 
8
 
! Отговори
как какво преди 4 години
Как какво ще изнасяме, ми може гербери ха ха !
2
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А бе вие нормални ли сте? Какви пазари? Какво произвеждаме че да търсим пазари? Ако говорим за туризма- той тая година май умря.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава посланичка, с типично грузинско име.