#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 4 години
не преборихме престъпноста и си го изкарваме на кучетата за дтчитане на дейност
216
9
 
4
 
! Отговори
До ! преди 4 години
За такива като теб си имам кучегон. Няма каишка ли- натискам едно копченце без да се вижда, че го натискам. И кучето започва да бяга с все сила и да не реагира на команди. Собственикът вика, истерясва, тича. Красиво. Като няма възпитание на собственика, значи същият има крака. Ще тича по "милото" си. Не съм само аз с кучегон. Много хора вече правят така, за да се защитят. Купуват и електрошок.Докато не се научите, че има каишки и намордници, при това беззаконие, ще ви се връща по втория начин.
215
2
 
8
 
! Отговори
бай даньо преди 4 години
а дебеловратите татуирани простаци до кога ще са без намордник
214
5
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Оф по дяволите!!!! Защо мразите всички? Какво е виновно кучето или аз за това, че има няколко *** стопани на кучета, които си ги обучават за бой или не си събират изпражненията от градинките? Аз си го събирам, защо трябва да ме мразите само защото съм кучкарка и защото имало кучкари дето не чистели?!? Кучетата ми обожават деца и всички деца в квартала много ги обичат и редовно искат да излизат с нас на разходки- КАКВО СЪМ ВИНОВНА АЗ, ЧЕ В ЕДНА ГОРА ДО СОФИЯ НА НЯКОЙ *** КУЧЕТО ХАПЕЛО?!
213
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез кучета изядоха бая хора бе.
212
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължително с намордник!!! Няма да заобикаляме с децата боини породи.
211
5
 
5
 
! Отговори
Пак до 214 преди 4 години
Преди няколко години някои настояха и ликвидирахме хубавата зеленина, бетонирахме дворчето и сега то е паркинг за колите ни. Нуждата надви естетиката.Онзи пак поглежда към двора ни, когато минава с кучето, но вече има солиден катинар заради колите.
210
7
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 214 преди 4 години
Ние живеем в жил.кооперация недалеч от бул."Витоша". Допреди няколко години имахме малък двор - около 200 кв.м., и го поддържахме много чист, с рози, здравец и едно декоративно дръвче.Ако можеш, представи си нашето изумление пред нахалството на някакъв мъж на средна възраст, който беше научил кучето си да си върши голямата нужда в същия този наш чист и подреден двор. Отваряше му вратата на двора и го пускаше вътре. Карахме се, той отговаря "Тротоара ли да мърси? Тук има тревичка."Продължение
209
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ СЪМ ВИЖДАЛА ДЕТЕ ДА УРИНИРА И А К А В ГРАДИНКА, НО ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ С НЕВЕРОЯТНИ ГИМНАСТИЧЕСКИ ХВАТКИ НАЙ РЕДОВНО ОПИКАВАТ И ОАКВАТ ГРАДИНАТА В КОЯТО РАЗХОЖДАМ ЛЮБИМОТО СИ ВНУЧЕ. ПРЕДЛАГАМ ИМАШ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ И СИ ГО ВОДИШ В ОТДЕЛНА ГРАДИНКА ЗА РАЗХОДКА, КЪДЕТО ХОРАТА СА САМО ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА.
208
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствениците на кучета изглежда наистина са откачили и смятат и поставят кучето на една и съща линия с човек...,разбира се,че има кучета по умни и по добри в някои ситуации от човека,но все пак е куче...Затова не се вълнувайте толкова кучкари,това че вашето куче няма да захапе някого ,не значи ,че всички са такива...А комунистите ,които може би най плюят,забравиха ли,че по тяхно време нямаше куче без каишка и намордник....Затова просто приемете закона и не си създавайте проблеми с обществото
207
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А хаштаг #застреляйкучеспасичовек някой няма ли да пусне?Че все повече стават нахапаните хора, а за нахапани кучета нищо не съм чувал напоследък.
206
9
 
10
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Навремето кучетата и по селата бяха на връзка. Свободно кучетата ходеха само с овчари или роми, а останалите кучета които нямаха стопанин ставаха храна за виетнамците.
205
22
 
11
 
! Отговори
! преди 4 години
Значи сега трябва да си сложа намордник на милото защото някакви си там ги било страх за себе си и децата, пазете си децата това е ваша работа не моя. Има колички бе хора детето ти в количка и няма кой да го хапе. Като те е страх от кучета не ходете в парка тогава. Сега всички стопани на кученца ще трябва да се съобразяваме с някакви кресливи жени и женчовци. Аз милто ще си го разхождам както и преди а да видя някой ще смее ли да ме глоби.
204
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На който не му харесва закона,да си вземе котка.
203
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът е по-важен от кучетата! Винаги!
202
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SharkПрез 80-те години живях няколко години в Чехия. ОЩЕ ТОГАВА там всички кучета се водеха на повод и с намордник, когато се извеждаха сред хора. И бяха много и всякакви породи кучета. Така, че да: "*** ли сте, или какво, топлата вода ли откривате??!! Хората са го измислили отдавна, просто трябва и ние да направим същото."
201
30
 
19
 
! Отговори
Ели преди 4 години
На мен пък как ми е писнало от истериците на улицата. "Страх ме е от пинчери, страх ме е от насекоми, страх ме е от това и онова". Дайте да избием и пчелите, че жилят. Ненормалници, които мислят, че планетата е създадена само за тях и никакво друго същество няма право да съществува. Вие сте за психиатър! Хайде слагайте минуси, ама ще си останете нещастни и злобни.
200
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от кучкари!!!
199
9
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Кучкарите отвръщат на удара!
198
14
 
20
 
! Отговори
РККА преди 4 години
Домашните кучета в двора,уличните евтаназия ,в блокове и кооперации с повече от едно домакинство да се отглеждат само с разрешение на съкооператорите,това че животното ти живее в твоето жилище не ме задължава да му дишам миризмата...ПП. вече запълних вентилационните отвори на тези под мен с полиуретанова пяна,но общия коридор смърди...