Автоинструктурите срещу симулаторите: За пари е!

Тези, които искали тренажори, били профани и печалбари
Обновена: 9 юли 2019 10:06 | 9 юли 2019 09:44, Камелия Цветанова
31

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Автоинструктори се обявиха против въвеждането на симулатори при обучението на шофьори, което се очаква да бъде прието в сряда.

Промените са на Министерството на образованието. Реалната промяна ще се случи от края на август или в началото на септември, когато ще се промени и цената на курса.

Още по темата
Според автоинструктурите обаче тренажорите не могат да заменят човека и реално няма да постигнат нищо.

"Готови сме да излезем на протест. Смятам, че премиерът няма да допусне това да се случи”, заяви  автоинструкторът Красимир Георгиев пред Нова тв.

По думите му, ако се въведе този симулатор, шофьорските курсове ще поскъпнат.

Това обаче не било най-страшното, смята той.

По-лошото било, че бъдещите шофьори няма да бъдат добре обучени и това ще застраши безопасността по пътищата.

"Това са едни профани и печелбари, които искат за сметка на сигурността да направят едни пари ", обвини Георгиев.

Според автоинструктора Данаил симулаторът няма нищо общо с реалното каране на мотор.

"Той по-скоро може да даде една обща култура на човек, който въобще не се е качвал на мотоциклет. Обучението в градска среда е много по-качествено”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
В симулира може да си пуснеш каквато си искаш екстремни ситуацията много пъти, дори може можеш да симулира ситуация която се случва много рядко, всъщност това е основният замисъл на тези симулатори да те вкарва в невъзможни случки и да те подготви за тях. Не толкова за начинаещи, колкото за обучение на опитни шофьори. Но може да се ползват и от начинаещи, разбира се от тях не може да да се изисква да минават тежките симулации, защото за това се изисква огромен опит.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тренажорите са доста добри за обучение на опитни шофьори, най вече там може да се симулира всичко, при начинаещи е добре да е комбинирано по този начин са взаимно допълващо обучение.
25
1
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Хе, хе ... прав си за съжаление.И аз си спомням стройната, добре обмислена и добре работеща система по времето на бай ви Тошо. И полигона и тренировките за внезапно спиране, и маневрите до черта и между колчета...Помня и двамата инструктори, помня и вътрешния изпит и листовките.Изцяло всяко обучение сега е чиста пародия.Може би ще ни трябват поне 50 г още, за да осъзнаем и евентуално да възстановим тогавашната система, която работеше перфектно.Продължавам да се чудя, защо всичко се скапа.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са едни профани и печелбари...А тези са си просто едни обикновени мошенници печалбари. Факт.Нали оправдават лошите качества на обучението си с това, че ако курсистите карат твърде много, ще харчат много бензин и ще амортизират колите и затова ще излезе твърде скъпо обучението.Ето сега, с тренажорите могат да вдигнат часовете за кормуване двойно и тройно, без да харчат бензин и амортизация на колите. И защо пилотите ги обучават с тренажори и всичко е прекрасно, а с таратайките не може?
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автосимулаторите пресъздават движението в общества с добра култура на шофиране и добри пътища, затова не могат да ви подготвят за шофиране в ориенталската държава Тиквостан. Къде сте виждали симулатор, при който черните джипове са винаги с предимство, даже и на плажа? Няма такъв симулатор.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спрем заради автоинструкторите и симулаторите за пилоти на самолети, хеликоптери, капитани на кораби. Автоинструкторите са мъдри хора. Ще откажем симулаторите за ф-16 и ще ги качим веднага на истински самолет да покарат. Стархуват се, че обучението ще се подобри и парите за тях ще намалеят от допълнителни уроци. Някои са пълни некадърници и само губят времето и вземат парите на курсиста.
21
0
 
5
 
! Отговори
От Сливен съм преди 4 години
Не искат защото трябва да плащат, а на тях пари не им се дават. Тука в Сливен курсовете са по 400лв за почти всички категории, защото конкуренцията е голяма има много школи, а качеството е нула. Аз имам всички категории и казвам от 1во лице че е пародия - за СЕ, D категории се кара по 4-5 дена и айде на изпит, това е срамота и живо убийство!!!!
20
2
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Пилотите на хеликоптери и самолети също използват такива симулатори. Ефект има. Тези инструктори да не се правят на интересни, а да въвеждат симулаторите.
19
2
 
10
 
! Отговори
Не съм експерт, но.. преди 4 години
Мисля че е добра идея. Рали пилотите от WRC ползват подобни тренажори. Не виждам защо тогава да не е полезно и за начинаещите...
18
1
 
17
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Всеки сам може да се убеди колко "добре" обучават днешните инструктори ! Досттатъчно е да прекараш пет минути на пътя, за да установиш истината. Също така ми прави впечатление колко често виждам инструктори, които са без курсанти и масово нарушават правилника. Питам как същите тези могат да ни учат да спазваме правилата ? За симулаторите след като в Европа вършат работа не виждам причина и тук да не се изпробват !
17
3
 
17
 
! Отговори
Псевдо инструктори преди 4 години
Пищят, защото ще трябва да извадят малко пари, а и освен това на симулатора няма как да ти вземат 20 лв. на час. Жалко, че не мислят за ползите и не се учат от цивилизованите държави.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Книжката в САЩ е евтина защо е де факти документ за самоличност и извън централен Ню Йорк, почти няма хора, който да не си взимат книжка още в гимназията, на по 16 години. Различно е.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се "инструктОр", а не инструктур. Къде изобщо ви намират вас?Как може работата да ти е да пишеш и да правиш очевидни грешки още в заглавието?!?
14
0
 
13
 
! Отговори
гесел преди 4 години
HAHAHAH"бъдещите шофьори няма да бъдат добре обучени и това ще застраши безопасността по пътищата."Понеже сега безопасността е перфектна и шоферите са тип-топ
13
0
 
4
 
! Отговори
до 7... преди 4 години
Тоя па... Софта е един и не се пише тук, купуваш където ти изнася...
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И симулатори ще помогне. Но истинското каране е важно. Ситуациите от живия живот са важни.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симулатора е много полезен да се научиш на правилника на движение в реална обстановка, в коя лента да стоиш, да гледаш знаци и т.н. С симулатор може да те задължат да караш много часове без да струва много скъпо и съответно хората ще са по научени. После в колата ти трябва малко каране колкото да свикнеш с усещането да караш истински автомобил другото ще си го научил вече.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква теория? Тя е за хора с акъл. Тука плебсът основно остана такъв, дето живее с инстинтки - бута два *** и върти един геврек. Нему теория не требе. Он си я знае! Сам я е измислил. И е карач, че пуши!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия инструктори изобщо не трябва да са задължителни, само изпита трябва да е задължителен. Че и на протести щели да излизат алчните кръвопийци
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че с симулатора може да се научиш да караш много по-добре и после в реален автомобил ти трябват 10 часа и си готов. Естествено нашите корумпирани инструктори виждат как почват да губят пари от това и измислят какво ли не.Да не говорим че е много по-евтино да караш 100 часа на симулатор вместо на авомобил който гори нафта и масло.