Рехабилитатор с 388 лв. заплата – уволнен след пост във Facebook?

Според директора на хотела не публикацията е повод за уволнението
Обновена: 9 юли 2019 11:01 | 9 юли 2019 10:43,
294

Млад рехабилитатор публикува във Facebook фиша си от заплатата, заради което беше уволнен.

Преди дни Месут Юркюш споделя възнаграждението си като рехабилитатор в Балнеохотел ПРО АД Павел баня с възмущение.

Той посочва, че след 3-годишно обучение за рехабилитатор, и още 2 г. магистратура по кинезитерапия, е започнал работа с желание.

"С мерак влязох да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв.", възмущава се Месут във Facebook.

Постът му предизвика възмущение и от останалите потребители, но и накара работодателя на Месут да прекрати трудовия му договор.

"Бях назначен на работа  сизпитателен срок 6 месеца и устна уговорка, че след втория месец ще ми повишат заплатата с около 150 лева. Минаха 4 месеца, обаче обещаното увеличение така и не получих", пише мъжът.

Той завършва поста си със заключението, че медицинските специалисти у нас не стачкуват, защото ги е страх да не изгубят работните си места.

Според директорът на Балнеохотел ПРО АД Павел баня Месут не е освободен заради поста във Facebook. Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева, а не посочените от него 288.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни", заяви пред "Нова тв" Чаушев.

Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, посочи още Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
4
 
4
 
! Отговори
Е ся ко преди 4 години
Ми стартово е заплатата!Знаеш как е!Като искаш работи!Ко не искаш свят широк!
217
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя какво реве за пари. Нормално е преди да почне работа да си е направил сметка. И какво иска да му дадат заплата , като моята в София ли от 3000лв. Ми няма да стане. Тука и харченето е голямо.
216
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе кога ще измрете, че да се върнем от чужбина и да си направим истинска държава? Явно, че нещо не достига - физическа сила или умствен багаж!
215
0
 
15
 
! Отговори
Бжж преди 4 години
Абе шефчето 600лв заплата ама бруто или нето а?
214
10
 
6
 
! Отговори
а преди 4 години
До АнонименИ аз така виждам, даже виждам и купони + транспорт. около 700. За начинаещ (вероятно слаб ученик), не е толкова лошо.
213
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mucy, i na uvolnenite im se usmihva kasmeta...moje da se ojenish za prezident pilot i da stanesh parva dama ! :-) napred i nagore! :-)
212
8
 
5
 
! Отговори
до 237 преди 4 години
Защо се хващате за Бате Бойко като за топките на бика ? Ами и той е човек, не е господ да оправи всички проблеми. Материала като е калпав , кво да се прави.
211
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 234"Болните останахте у нас...Менажерия сте... От много психични отклонения... Депресията ви е - най-безобидното от тях"Надценяваш ги Цинко. Депресията лови хора с мозък а тези български "родолюбци" мозък никога не са имали. Те са като крокодилите с мозък по малък от на гълъб. Знаят само да стоят с отворени уста и я затварят щом някой метне нещо в нея, око ще и тор да е! Закъсали са го здраво, подсъзнателно го усещат но инерцията при простичкия човек е по страшна от цунами!
210
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 249"Много са му давали на тоя ***, като не ти харесва чиба от бг"Не е "бг" а ***, с най-огромно удоволствие, мерси, да си жив и здрав!
209
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na 237. Ko iskate se ot toz borisov, vee... toi e nai obiknoven kandidat pensioner, pochti e gushnal bosileka...dneska go ima, utre u nebeto pri angela...toi da ne e iahnal valshebnoto kilimche na aladin ili da e fanal zlatnata ripka...v black moreto nema daje butilki s gazovi dyhove...
208
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Magistar, a....da odi da uchi oste za doctor, profesor, academic... togava poveche levove... za vulgarski magistar tolkova....inak kireto nema da ima pari za para hodi...
207
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По Живково време и аз така правех. Щат 280лв. И първия месец права поведение. Но втория изчезвах към друга работа. Така като ме разкрият ме освобождаваха. Отивам в друго соц. предприятие , но такъв рев не съм правел. "Винаги съм бил коректен към властта". Другите от колектива направо имитираха с години.
206
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 244Нима депутатите много са се разработили че вземат по 7-8000 лв. заплата и безброй превилегии и безплатни глезотии.....Тези ги разправяй на шапката ми ,при толкова безработни млади хора направо се бъзикат с народа ! Шефа му нима е по работил ! По вече е слугувал и близал ....
205
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплатата се дава за свършена работа. Не , че е учил. Ако е повтарял няколко пъти повече ли трябва да му дават.!
204
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега става ли ясно за тези които спят защо средната раб. заплата расте у нас. Защото 70% от заплатите са такива жалки и 10% от заплатите са баснословни по 15-20000 . Този дисбаланс за него никога Герб не говори ,кога ще си напълнят гушите да могат и останалите българи да си поемат въздух. И после не работили хората за тези пари толкова работа ! Как здравният министър да осигори на сина си 25000 лв. заплата явно също толкова млад но с баща министър ! Е това правят властимащите !
203
1
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Един приятел тия дни получи заплата от "Язаки" 300 лв + 140 лв болнични защото си позволи да се разболее и да влезе в болница за лечение и то за 3 дни ........3 дни болничен + 2 отпуска (за да не взема повече болничен) .....та скоро четох тук че средната заплата била 1300 лв близо ? Хмммм вярно бях двойкаджия по математика ама нещо не ми се връзва хич ......тук става дума че не може да се стигне дори до минималната работна заплата .....басси кефа а ?
202
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той ти е направил услуга като те е съкратил .Ти нормален ли си да работиш за 600лв?Наеми си помещение,купи си една кушетка и работи за себе си като си майстор.Един масаж е от 25лв и нагоре
201
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали неходи редовно на работа , какво плаче. Тарикат е , отишал 10 ти дни за 388лв. е добре е. ДА напусне
200
0
 
33
 
! Отговори
Министьр МТСП преди 4 години
На вниманието на г-н Бойко Борисов!!!!Нека се направи проверка на" ПРО" ЕАД централно управление с Прокурист Христо Рангелов( Финци)-10год. шеф и на Дирекрора Павел Баня бившия депутат ГЕРБ- Христо Чаушев( човек на Цецо Цветанов),колосални злоупотреби а са ТД кьм НОИ! Паритебна пенсионери,социално слаби,хора с увреждания се източват с благословията на Президента на КТ Подкрепа- Митьо Манолов!
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Karolev, Harsev, Goranov....tez bullterieri mnogo hapiat, ve.... i za malko stotinki....kak gi praite tez magii ve?! Za spravka v pes...samo...