Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!

Това влияе на имиджа на България, допълни министърът
12 юли 2019 15:16, Анисия Иванова
399
Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!
Архив: Булфото

Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в несебърския хотел, откъдето по брутален начин преди седмица бяха изгонени израелски туристи.

Спешната инспекция е разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като се появиха кадри и видео за конфликта в хотела, съобщиха от министерството.

Пак се изложихме пред чужденците! Изгониха с ритници израелци от хотел

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел "Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и били представители на Комисията за защита на потребителите.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи - две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел.

Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите - български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", коментира Ангелкова.

От министерството отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините.

Данните показват, че в периода януари - май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел, посетили България, са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Туристите-български или чуждестранни могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма. Сигнали се изпращат на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
1
 
3
 
! Отговори
До 364 преди 4 години
Евреите може да му .....ако ще и американци да са тука за убийство ако осъдят някой го осъждат на 3 4 най много 10 20 години а тук ,че некви се напсували в некъв хотел го изкараха голямата работа
308
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре за ритник 5000 евро а за скарване какво 100 лв глоба за него и 100 евро глоба за тях за оронване на престижа на хотела ще кажеш малко са айде 500 лв глоба за него и 500 евро глоба за тях
307
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 361Предизвикаха го и я ми кажи каква е физическата саморазправа да неби да счупи тиквата на някоя от тях ? Няма такова нещо.Данеби да е взел едно дърво и да ги е пребил с него физическа саморазрава хаха окЩе видиш, както казах последствията ще бъдат много лоши за българина! Евреите няма да го оставят на мира докато не се извини или кихне щедро! Единственото спасение е да има видео как руристите плюят рецепционистката, която отказа да коментира, което също не беше в негов интерес.
306
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук се говори като,чели ги е бил 1 час с тукати, бухалки и ги е убил от бой а той дори не и е плеснал и шамарче физическа саморазправа я виж как тая грубо се държеше и посегна първа
305
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 359Много са жалки някой тук един шведски *** ритна и нокаутира една камерирка и почти веднага го пуснаха а тоя дори не я ритна тая а те искат да го набият на кол е иска ви са да го набиете на кол ама няма в тоя случай тая си го търсеше жалко,че не и разби простата нагла мутраНо си плати близо 5000 евро и получи криминален рекорд в Швеция! Цяла Швеция го знае кой е и никой не го уважава, даже обратното. Опазил Бог от подобна "слава"!
304
2
 
3
 
! Отговори
До 360 преди 4 години
Предизвикаха го и я ми кажи каква е физическата саморазправа да неби да счупи тиквата на някоя от тях ? Няма такова нещо.Данеби да е взел едно дърво и да ги е пребил с него физическа саморазрава хаха ок
303
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 355Не е така! Неговата единствена вина е това че си позволи физическа саморазправа с две жени с деца, които по никакъв начин не го предизвикаха физически. По този "артикул" ще го овалят за което е 100% виновен! Също така, ако се окаже че ползва лъжесвидетели ще му се стъжни още повече. както казах по рано, случая нашумя в ента степен и за това българизмите няма как да спасят положението. Тук вече имаме инцидент в ранг - международен! Детските оправдания за предизвикателство са невалидни.
302
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са жалки някой тук един шведски *** ритна и нокаутира една камерирка и почти веднага го пуснаха а тоя дори не я ритна тая а те искат да го набият на кол е иска ви са да го набиете на кол ама няма в тоя случай тая си го търсеше жалко,че не и разби простата нагла мутра
301
0
 
2
 
! Отговори
До 356 преди 4 години
Да приемем,че го изкарат виновен,че видиш ли се бил скарал с некви туристки но хотела ще води дело за оронване на престижа от туристките и те ще бъдат изкарани виновни също
300
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 353"Никой няма да търпи простаци сметни колко са го ядосали за да иска да я нарита"Сега обаче ще търпи от силно-акълие и подова "далновидност"! От ума си пати или ум царува, ум робува или патките пасе. Щом не викна полицията сега ще го обработят по "кошер"!
299
1
 
1
 
! Отговори
До 354 преди 4 години
Ами гледай си но като почнат да ползват тиквите си за мислене ще разберат,че вината е в туристките ако не са тия туристки утре ще са други но тук някой се опитват да го изкарат само той виновен ако някой ще плати глоба това ще са туристките за оронване на престижа на хотела
298
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 351Моята далновидност пък ми реди други "муабети"! Гледам че прокуратурата е на същото становище!
297
2
 
1
 
! Отговори
До 352 преди 4 години
Никой няма да търпи простаци сметни колко са го ядосали за да иска да я нарита
296
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 349"По-добре от колкото да е известен с злобното си, нагло, арогантно поведение в чужда държава в хотел срещу персонала."Така е, видяха му се записките! Той не беше злобен защото падна на меко:)))))))))) Реши да я напика и се л'ъзна, смачка арпаджика! :))))))
295
2
 
1
 
! Отговори
До 350 преди 4 години
И аз не ходя но в този случай намирам вината в туристите
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 346"И какво мислиш,че ще има спат на милиони туристи ли .Да мине време и ще си говорим пак.Няма да има спад."Дреме ми на кабинета! Нито ходя в Селияндуристан камо ли в столицата - Слънчака! Не предполагах че може да имаме такива велики задно-прашкаджии по рецепциите но в крайна сметка съм "доволен" от сценичния секс с пода!
293
1
 
1
 
! Отговори
До 347 преди 4 години
По-добре от колкото да е известен с злобното си, нагло, арогантно поведение в чужда държава в хотел срещу персонала.
292
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичани пияндурници и наркомани винаги ще има дори и израелци да няма.А от тая ситуацията израелците трябва да си видят поведението на туристите а не да гледат мутрите хотелиери.
291
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 344Ще стане известен със *** и непохватна каскада!
290
0
 
1
 
! Отговори
До Анониен 345 преди 4 години
И какво мислиш,че ще има спат на милиони туристи ли .Да мине време и ще си говорим пак.Няма да има спад.