Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!

Това влияе на имиджа на България, допълни министърът
12 юли 2019 15:16, Анисия Иванова
399
Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!
Архив: Булфото

Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в несебърския хотел, откъдето по брутален начин преди седмица бяха изгонени израелски туристи.

Спешната инспекция е разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като се появиха кадри и видео за конфликта в хотела, съобщиха от министерството.

Пак се изложихме пред чужденците! Изгониха с ритници израелци от хотел

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел "Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и били представители на Комисията за защита на потребителите.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи - две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел.

Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите - български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", коментира Ангелкова.

От министерството отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините.

Данните показват, че в периода януари - май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел, посетили България, са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Туристите-български или чуждестранни могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма. Сигнали се изпращат на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
3
 
1
 
! Отговори
До 323 преди 4 години
Незнам за какви газове говориш, ако имаш такива има лекари а лекарите ще ти помогнат.
268
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агресивния булгарак си намери майстора - пода го размаза ха ха. *** държава с първобитни неандерталци - това е България.
267
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 318"Ако отидеш при някой и почнеш да се заяждаш с него плюеш го и тнт и други да снимат каво очакваш ,че ще се случи или какво вие сте невинни а той е виновен така ли"Ако имаш газове значи умееш да мислиш!
266
3
 
1
 
! Отговори
До 319 преди 4 години
Никой не е длъжен да търпи простаци в хотела си .
265
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България е като в дива Индия или руски лайф.
264
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е разбирасе,че *** ще изкарат момчето виновно тп трябва да е мачкано от израелците нали е персонал израелците може да се гаврят с рецепционистката,управителя и тнт а никой не може да ги докосне а те нека се гаврят
263
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 300"Тия израелки вече никой хотел няма да ги приеме толкова нагли овци рядко се срещат."Аууу каква загуба ги грози, направо пловдивски кереч изтърпяват! Ама нали се сещате кой ще си остане с пръст в свинк'с'тера, такива като "каратиста-пържельок"!
262
2
 
1
 
! Отговори
До 317 преди 4 години
Ако отидеш при някой и почнеш да се заяждаш с него плюеш го и тнт и други да снимат каво очакваш ,че ще се случи или какво вие сте невинни а той е виновен така ли
261
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 316Паднал си е на главата,обаче те го предизвикват това ,защо не го спомена?Защото не приемам предизвикателство по '***'! Предизвикателство "натъртен ***" не съществува в цивилизованите общества а само в заднико-медитиращите държави, една от които се оказа България!
260
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 314 преди 4 години
Паднал си е на главата,обаче те го предизвикват това ,защо не го спомена?
259
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автогол са си вкарали израелците от няколко телефона снимат а и всичко останало само се излагат а се опитват да изложат мутрите в хотела.
258
1
 
0
 
! Отговори
Държавата Лай...рия! преди 4 години
До Анонимен 312Не мисля,така но има такива като теб дето само плюят как българите нямат акъл........пращят от акъл но само в задните слоеве! Каратиста си падна на 'главата'!
257
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновено мутрите са прости но в този случай простотията си я показаха туристите.Да не говорим как са го снимали от 100 места.Само и само за да се изкарат жертви ами не са жертви.Не са спазили правилата.
256
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 311.Не мисля,така но има такива като теб дето само плюят как българите нямат акъл.Имат акъл и култура, но винаги ще се намери някой да плюе.В този случай се видя наглото поведение на чужденците.А това,че българите в чужбина били елита а тука селяните не е вярно.
255
1
 
2
 
! Отговори
Държавата Лай...рия! преди 4 години
До Анонимен 310"Чуждите туристи си мислят,че българите сме им длъжни,защо такива неща не става с българи в чужбина,защото българите не са толкова нагли като чужденците."Българите сме масово анти-акълни и за това ни разнасят по световните новини! А българите в чужбина са от друго тесто! В България са останали само гнилочите.
254
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуждите туристи си мислят,че българите сме им длъжни,защо такива неща не става с българи в чужбина,защото българите не са толкова нагли като чужденците.
253
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото което ще стане е ,че тия евреики повече в хотел трудно ще ги настанят толкова нагли злобни жени дори и в Израел
252
0
 
1
 
! Отговори
До 307 преди 4 години
Пират пие също
251
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 305Ром , ром пие.............:)))))))))
250
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само пълен профан и непрофесионалист реагират по този жалък начин, на всичкото отгоре се изсипа като *** на пясък!