Скица за имот или разрешение за строеж? По общ стандарт

Общините с еднакви заявления от утре за най-масовите услуги
7
Скица за имот или разрешение за строеж? По общ стандарт
Снимка: архив, Ройтерс

От утре всички общини у нас са задължени да използват уеднаквени заявления за 16-те най-масово предоставяни услуги.

Промяната по инициатива на вицепремиера Томислав Дончев е в Наредбата за административно обслужване, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сред стандартизираните заявления са издаване на скици за недвижими имоти и разрешение за строеж, одобряване на подробен устройствен план, заверка на документи за гражданско състояние в чужбина, както и издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние.

Това е следващата стъпка от процеса на стандартизация на административните услуги след уеднаквяване на услугите, предоставяни от областните администрации през 2018 г.

По този начин се облекчават гражданите и бизнесът, намалява се административната тежест чрез отпадане на ненужни документи и се спестява време при получаването на резултата от извършената услуга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ДОНЧЕВ, АДМИРАЦИИ
6
0
 
2
 
! Отговори
регистър преди 4 години
в справката, подавана в аг.по вписванията : ред1. - егн, ред2-дата ражданеред 6 - пак егнред 7 - пак дата ражданее......как да се намали бумажщината
5
0
 
3
 
! Отговори
До Трябваха ни 30 го преди 4 години
Как да оставиш такава мазна баница, като създаването на електронно правителство, което започва с унификация на документите, заради някакви си затруднени граждани или фирми? Как сега ще се изявява една семпла женица, която тича из цяла Европа и крещи като разтревожена кокошка "цифровизация"? Благинки са това!
4
0
 
4
 
! Отговори
Трябваха ни 30 годин преди 4 години
за започнем с правенето на нещо елементарно, което отдавна е факт в повечето страни по света. А и у нас пътя му беше хванат още към края на Хепи Соц-а, но по ред причини идеята пропадна.Предполага се, че следващата стъпка ще е да се направи/посочи национален или правителствен сайт откъдето да се теглят въпросните образци безплатно (Да ме прощават, ако информацията ми е стара). Дали и кога ще накарат администрацията и най-вече длъжностните лица да спазва определеното от закона време, ще видим
3
0
 
9
 
! Отговори
I moth преди 4 години
Какво означава "общ стандарт", рушветите ли ще се осреднят?
2
0
 
8
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Единствените по-мързеливи и бавни служители от Общинските са тези в Български Пощи хахах
1
0
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Най-сетне !