Минималната заплата в ЕС няма да промени тази у нас

Трудно ще се стигне до общ механизъм
17 юли 2019 12:40,
63

Новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен предложи въвеждането на минимална заплата за всички работещи в ЕС, както и схема за социално подпомагане при безработица.
Още по темата

Само с 9 гласа Урсула фон дер Лайен бе избрана за шеф на Еврокомисията

"Макрон лансира тази идея, тя не е нова, не е лява и не в полза на работниците. Забележете, че и фон дер Лайен казват минимални работни заплати, съобразени с националните традиции", коментира  Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" в "България сутрин".

Предприемачът Красимир Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще се унифицират критериите, по които се правят тези заплати. Но спрямо средната или минималната производителност на труда в България ние пак ще взимаме колкото и сега.

"Самата Урсула обясни, че не хората работят за икономиката, а икономиката за хората. Така че стигаме до извода, че преди да го разпределим, трябва да го изкараме", обясни Дачев.

Според Ваня Григорова минималната работна заплата дисциплинира работодателите.

"Беше казано, че ще бъдат унифицирани критериите, по които ще се изработва минималната работна заплата. Нямайте никакво съмнение, че много трудно може да се стигне до общ механизъм", заяви тя.

По думите ѝ обаче, след като функционираме в рамките на един съюз, няма как да не си даваме сметка, че ще вървим към унифициране на всички политики.

Григорова обясни още, че в приоритетие на новия председател на ЕК е записано, че тя ще работи за въвеждане на въглеродна такса, която ще защити българското и европейското производство в областта на химия - такива, които са заплашени от затваряне, без това да допринесе до облагородяването на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минималната работна заплата ще ни се удвои,плащанията ще стават чрез налагане с европейски камшик по комунистическа гърбина
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина си е роб. И има управляващи( робовладелци), и искат това да продължи вечно. Но и на тях ще им видим края.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много лапачи, и от герб си ги пазят, защото са тяхни хора. И затова и Ромъния е пред нас , и то с много. Затова и няма закон за фалит на физически лица, за да сме им вечни роби.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече се убеждавам, че българина е някаква природна грешка! Но като всяка такава природата си я коригира.Влязохме в състояние на бирфукация, като новото системно състояние не предвижда българи вече!
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно-значив Бг един работник не е производителен в работа някой завод и получава 560лв.Същият работник отива да чисти къщи в Европа и там му плащат 7-8 пъти повече за неквалифициран труд.Как стават тези неща?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието и особено веселите физиономии са несъвместими по този жизненоважен въпрос за обикновения работещ българин!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на мацката, не стига че е красива но и умна!А на ония ***, му пожелавам да се застреля някъде...
50
1
 
9
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 4 години
ЗАТОВА НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ
49
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега минималната заплата не е 560 лева. Всъщност тя е поне 1000 лева, като горницата се дава в плик на ръка. Затова трябва да се направи мин. заплата 1000 лева, не за друго, а да се приберат реалните данъци и осигуровки.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето в Западна Европа минимална заплата има само в няколко държави и това е, за което иска да се бори фон дер Лайен. Всъщност, опозицията на германските работодатели и индустриалци е огромна, та едва ли ще успее. С триста зора успяха да извоюват минимална почасова ставка от 8,50 евро за фризьори и някои други мизерно заплатени професии в Германия. Не бойте се, пак ще има минимална минимална заплата в България. Първото място в това няма кой да ни отнеме
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как,бе.Нали сме синнхронизирали всички правила и дейности с ЕС?Ако не искат да ги залеем с икономически мигранти,да натиснат нашите пишман управници да променят правилата и бизнеса да осигури достойно заплащане.Иначе ще продължат да реват ,че нямало добри работници и специалисти.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минимална сума за екзекуция на политик, чорбаджия или мутра - 20 стинки.Включва стоманено въженце и грес.Ама каквито сте мишки, май ще чакаме руснаците да дойдат пак!
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дачев като дава на заварчик колкото пари поиска, защо не направи дъщеря си заварчик, а учудващо и тя е успешен бизнесмен. Цялата държава е превзета от свръхкадърни икономисти и познати в играта, и само *** бачкатори няма.
44
2
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Така и трябва !!! Парите трябва да се пазят за гръцки острови и апартаменти за любовници в Барселона!!!
43
0
 
7
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
до Песионера и до da: Знайте че Либерал-демокрацията(на "Елит" олигархията) е абсолютната пречка за истинската Демокрация
42
4
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Едно от предложенията за тази единна минимална заплата беше да е 60% от средната медианна заплата, която за България през 2018 беше 795 лева, а 60% от 795 лева е 477 лева - по-малко от минималната работна заплата. Единната минимална заплата не става за страни като България, където масовата заплата е минималната плюс добавката за клас.
41
0
 
1
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
до da: Имам претенции че съм чел повече книги от вас господине,имам и достатъчно опит и виждам нещата които Вие не искате да виждате и се страхувате...И само едно нещо ме безпокои: Че може би е прекалено късно за всичко...поради всички известни причини!?...
40
0
 
3
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
до Пенсионера: Това и др.неща които съм запланирал са обмисляни с години... В Дубай например,не видях деца по улиците или шляещи се по моловете...от вкъщи с спец.автобус на у/ще и от у/ще пак с автобуса в къщи....Тук искам да направя горски у/ща за децата за да ги изкарам от шум,мърсотия и наркотици от градовете,болниците също -вън от градовете и т.н. И докато не стана аз Диктатор нищо няма да се промени!
39
1
 
1
 
! Отговори
da преди 4 години
До ГароНяма да си първия неграмотен диктатор в историята, но все пак прочети някоя книга...
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаро, как ще станеш диктатор, ти трябва да завземеш власта. Ти нямаш с какво да я завземеш. Ще си въведеш реформите , но после сам ще ги отменищ. Пари ще ти трябват, а на никого няма да му се работи. Освен това ще ти обявят земна , морска и въздушна блокада, като на Путин и Ким Чен Ун. Освен това нямаш ядрени бомби да се пазиш от демократите, а те имат и демократично ще те бомбандират.