От компанията на Кристиян Бойков: Етичен и лоялен!

Становище на фирмата по повод задържането му
Обновена: 17 юли 2019 18:02 | 17 юли 2019 17:55, Анисия Иванова
53
От компанията на Кристиян Бойков: Етичен и лоялен!
Снимка: Bulgaria ON AIR

От компанията, в която е работил 20-годишният Кристиян Бойков, обвинен за атаката срещу базата данни на НАП, получихиме официално становище по повод задържането му. Публикуваме го без редакторска намеса:

"ТАД ГРУП следи ситуацията отблизо и ще съдейства изцяло на прокуратурата за изясняване на подробности във връзка с последните развития по случая с кибер атаката срещу Национална агенция за приходите.

Още по темата

Кристиян е наш служител от 2017 г. на позиция "Експерт Киберсигурност". Като част от компанията Кристиян винаги се е отнасял с етичност, професионалност и лоялност, както към работните си ангажименти, в това число и към нашите клиенти, така и към целия екип.

ТАД ГРУП е компания за киберсигурност, основана през 2014 г. в Ню Порт Бийч, Калифорния.

Основна част от нашите клиенти са средни и големи бизнеси от разнородни индустрии, за които високите нива на сигурност на информацията и защита на данните са от изключителна важност. Нашите клиенти се разпростират от правителствения до частния сектор и включват компании, опериращи в различни сектори като банкиране, биотехнологии, здравеопазване и др.

Компанията ни е специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията и наша основна цел е да съдействаме на нашите клиенти в превенцията срещу злонамерени атаки. Всички наши специалисти преминават специални обучения, съобразени с кодекса на етичното хакерство.

Оставаме на разположение и ще съдействаме на разследващите органи", завършва становището, изпратено до Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
Абсолютно потвърждавам! Близък мой познат работи в много известна фирма като мениджър на високо ниво и завърши някаква изпърдяна специалност преди няколко месеца защото "беше срамота да взима тия пари без висше", както се майтапеше!
35
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Руснакът женен за българка е... 20 годишено българче, работещо за ТАД ГРУП от... Калифорния?!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво можеш в действителност!!!Радвам се че има мислещи хора, не че образованието е минус...но какво то ще ни помогне в реалния живот.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е задължително да е вишист,познавам хора които просто са надарени от бог, могат да ви вземат акъла от познанията които имат, но това им идва отръки, както се казва по нашите ширини....Друг е въпроса че нашето висшо образование е плачевно, също познавам хора със 2 висши, да не могат да пишат правилно...и тука не говорим за запетайки и т.н а за грешки в изписването на думи....(:
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чиста проба отвличане на вниманието. Кристиян Бойков е паци!според мен очаквайте информацията да изтече на локални торент сайтове или на пиратския залив (качена от истинския хакер или негови съучастници).отваряйте си очите, при възможност дръпнете я, запазетея на носител и нека бъде анализирана.да не се окаже, че индивиди, които забогатяват на гърба на народа са тези, които трябва да се притесняват от тази информация
31
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Абее, айде стига бе! Тоя филм отдавна сме го гледали - казва се "Военни Игри" oт 1983 г. Дайте да видим тая фирма какви са й клиентите и нещата ще станат интерени :) а, на нашите институции не им трябват хакери, защото информацията изтича на всички нива..
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон36да алтернатива и начин, кл да са по-добри.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра реклама за компанията ...Имаме топ експерти по-сигурността, които са способни, да хакнат дори държавно институции.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До17. Работят казваш некадърници, но са с вишУ. А тоя е без вищУ . И саго фанали.,
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Особено тия похвали на ББ дали не целят да вбесят истинския хакер и той да се покаже и да каже ей ме аз съм вълшебника
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали не е отвличаща дезинформация това с това момче? По принцио такива престъпления се доказват много трудно и си мисля дали не целят да накарат истинския хакер да се заблуди и да направи грешни ходове?
25
6
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ВЕДНАГА МУ СТАВАМ АДВОКАТ!!!!!!МОМЧЕТО Е ГЕНИЙ!!!!!
24
4
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Грешката му беше, че се опита да стане известен, публикувайки информация и пишейки до медиите .. Белите хакери не ги правят тези неща....
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Има аспект на вроден талант бе слепецо, ама такива като теб как да схванат. Образованието в БГ може да е доста вредно. Не може всичко и всички да са някакви наредени като епруветки само защото има чукчи като теб които могат да оценят човек само по дипломата но са 100% слепи за способности.
22
3
 
6
 
! Отговори
Рекламата!!! преди 4 години
Изкефих се че момчето нищо незаконно не е направило, както подшушват от компанията, а в същото време скандалът е умело използван за безплатна, ефективна и печеливша реклама.А на тиквите, като ликвидираха Цецко, им остаха Лила Половата, Цеца дето си купила дупка с натур Акт, Шампуанът Ръжди Веждидов и още некой друг басмач, майна. От секъде ни съсипаха бат ни Бойко, от всякъде! Ко да пипне-гние, ко да каже-лъже, ко да помисли -се за Винетуе витае. Върнете ни Бойко от 2009 година
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Този поне го е направил с цел да отвори очите на обществото! Правилният въпрос е колко други преди него са се възползвали от същия пробив ( както и много други, за които не знаем )!И не, работата на този не е да противодейства, а да търси пробиви в тестваните системи. След това информацията за пробивите са предоставя на клиента и он да си мисли на кой да дърпа ушите за несвършена работа.И също така не се изисква абсолютно никакво образование за тази работа и позиция!
20
1
 
13
 
! Отговори
Поаро преди 4 години
Малееее тия руснаци! Колко сложно и умно се изказвахте! Нещастни Бизоногледачи! Какво стана сега - установихме че имаме мозъци! Откритие, еврика! Има, а *** не в управлението!
19
5
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя е на 20 и от две години работи ???!!! Па он нема вишУ образование !!! А ако имаше вишУ !!!
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха какво висше образование бре кокони? За да си добър специалист по компютърна сигурност трябва да можеш да емулираш ума на атакуващата страна! Да си представиш как би действал един хакер/престъпник в системата ти. Това средностатистически високоинтелигентен човек който е балансиран и нормален не може да го има просто ей така без значение колко е учил. Това е малко като как най-добрите комедианти винаги са малко разбити псих. хора.Голяма църква правят някакви хора от това висше тука..
17
0
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Нали вчера беше руски хакер ???!!! Каза го министърът на МВР ???