Ами сега? След проверка на КАТ мъж разбра, че се води мъртъв от 9 години

Оказа се, че той не бил единственият случай
Обновена: 19 юли 2019 15:28 | 19 юли 2019 15:15, Нели Христова
52
Ами сега? След проверка на КАТ мъж разбра, че се води мъртъв от 9 години
Снимка: Facebook

След като Андрей Георгиев е спрян от КАТ заради невключени дневни светлини, мъжът разбира и нещо доста необичайно - по шофьорска книжка, той се води мъртъв от 9 години. Куриозният случай, Георгиев описва в пост във Facebook.

Нека ви споделя какво ми се случи през тези 3 дни. В Неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да точно така преди 9 години) поради причината, че съм починал? - пише мъжът. -  Интересното в случая е. че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша, които също са платени. "

Георгиев обяснява, как е спиран поне още пет пъти през тези девет години и никой не е забелязал, че книжката му е невалидна. Полицаите, които го спрели, били не по-малко изненадани и тъй като не знаели какво да правят, му върнали документите и го пуснали да си ходи.

"На въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея", пише Георгиев.

Когато отива в КАТ София, мъжът разбира, че не е единственият, на който се е случило подобно нещо. Всъщност, жената на гишето му казва, че е имало още един човек със същия проблем. За това Георгиев решава да опише процедурата, през която трябва да премине всеки, когото КАТ е обявил за мъртвец:

"Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте "жив" по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай - ВАРНА, се налага да зачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране???

Та така... Отново съм официално Жив водач на МПС... след 9 години, в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач",  завършва поста си Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре с платена глоба отколкото цял живот мъртъв.
39
0
 
1
 
! Отговори
Против кат преди 4 години
До 42 ти защо пишеш срещу партиината фирма Мусла софт тя е новсякъде и току виж те обяви и теб за умрял!
38
0
 
3
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Гламак! Да беше обрал банка, бе! Никой няма да търси умрел! Понякога, когато ти се дава, трябва да знаеш как да се възползваш.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно и МВР са били хакнати което вече е ужасяващо и ще доведе до хора с фалшива самоличност и влизане на бойци на ислямска държава с фалшиви паспорти.
36
12
 
2
 
! Отговори
Роки преди 4 години
Батко Андрей като най-големия мъжки кифлоч веднага да се постне във Фейсбука какво му се е случило. Много важно и интересно!!!!!!! А какво ли е ял, веднага да коригира тази грешка.......
35
4
 
7
 
! Отговори
Аман от драскачи ! преди 4 години
Имало било някакъв пост във фейса и от това направихте цяла статия, като просто копирате? А нещо като проверка ? Евентуално така, между другото ...Аз лично изобщо не бих се доверил на тази драсканица, особено при явното неумение за боравене със запетаи от страна на авторката. Но пък събира прочити и коментари, което ни издига в очите на слепите, нали така... Апропо, възнамерявам да пусна пост как преди три дни се срещнах случайно на улицата с извънземно. Искате ли да си направите статия?
34
1
 
6
 
! Отговори
българче преди 4 години
Абсурдите запазена марка за България
33
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Това с възсресяването на мъртъвци може да стане много печеливш бизнес стига КАТ да разкрият разковничето на успеха. Можем да възкресим Левски примерно.
32
0
 
1
 
! Отговори
дарина преди 4 години
Де, при нас свекърва ми вече 7 години подписва Договори за рента и на всичкото отгоре си взема рентатао На пазар
31
6
 
13
 
! Отговори
Лайквайте тролове преди 4 години
Ми то след толкова нарушения, акт, фишове... кой знае как кара по пътя. Те сигурно за това го броят за умрял
30
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се плашите само! Положението е стабилно! България е по-добре от всякога! Икономически растеж, демографски растеж, всякакъв растеж! Да, точно така. А този подстрекател да лежи зад решетките!!! При Боко няма празно, ей!!!! Боко изведе България на европейската карта! Да, този е някакъв платен. Боко може и знае всичко. ГЕРБ са най-добрата партия в България от Освобождението насам, опа, извинете, забравих, че не е имало робство. Простете.
29
7
 
37
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Аз от няколко години повтарям ,че след Бойко Борисов ни чака 4 национална катастрофа и нов преход да се оправим от щетите нанесени от режима му и внуците ни ще ни питат -защо седяхте безучастни и бяхте съучастници!
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стой си умрел, бе. Данъци, осигуровки, на кой му пука, нали си умрел.
27
0
 
25
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Нищо ново, Тъста ми след смъртта си бе прехвърлил боновете от масовата приватизация. Пуснахме жалба..... и прикриха далаверата.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съсипаха я тая държава, ей!
25
3
 
24
 
! Отговори
кат студио пикчърс преди 4 години
представя Живите мъртви - български игрален филм
24
7
 
14
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Супер, щом те смятат за мъртъв можеш да си правиш каквото си искаш, тегли кредити, убивай хора все е тая, не могат да осъдят мъртвец.
23
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава да го освободят от данъци.
22
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като полицаите незнаели какво да правят при този случей му върнали документите и го били пуснали - ами го беше убил някой ко прайм ?
21
3
 
36
 
! Отговори
Миии преди 4 години
Ми той умрял ***