Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!

Не съм човек, който бяга от битките, обяви кандидатът за наследник на Цацаров
Обновена: 23 юли 2019 09:31 | 23 юли 2019 09:00, Красимир Ангелов
92
Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!
Снимка: Булфото

"Искам прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората", заяви заместник-главният прокурор и единствен на този етап номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
"Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите", посочи той и продължи: "Аз не харесвам революциите и революционните подходи, те са показали, че са неефективни, дори в краткосрочен план. Прокуратурата е в най-добрата си кондиция, от който и да е предишен мандат".

По думите на шефа на Специализираната прокуратура има много неща, които трябва да бъдат запазени и трябва да бъдат надградени. Гешев бе категоричен, че не споделя виждането, че в прокуратурата всичко трябва да започва отначало.

Прокурорите харесаха Гешев. Притежавал опит и високи морални качества

"Добрите практики трябва да е запазят и да се промени това, което подлежи на промяна", каза още Гешев. Той призна, че номинацията му от 11 членове на ВСС за него означава огромно доверие.

"Аз нямам право да излъжа това доверие и да отиде на вятъра трудът на много хора. Отделно срещу това доверие седи отговорност. Аз не съм човек, който бяха нито от битките, нито от отговорност", подчерта още заместник-главният прокурор.

Попитан дали очаква състезание за поста, ако остане единствен кандидат, Гешев посочи: "Това дали има един или повече кандидати, не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат. Никой не казва, че няма да има състезание. Когато казах, че ще е кално, имах предвид калта, която ще се изсипе и вече се изсипва върху всеки, който ще участва в това състезание", заяви той.

По думите на Иван Гешев приоритет на прокуратурата трябва да бъде развитието на специализираните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
24
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Щом цацата го е посочил за наследник значи е от техните хора и ще върши същата "добра" работа като него. С други думи да прикрива престъпленията на политиците. Самият факт, че идва от специализираната прокуратура, която до днес от създаването си няма нито една успешна присъда срещу български политик говори колко е успешна кариерата му ! Хвала на такъви прояви !
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
технически може и да е правако досега прокуратурата е била около 0,1 от 10, сега е 0,2/10
37
6
 
23
 
! Отговори
Гаден Мрънкач преди 4 години
До PilotКакъв народ? Онези, които протестираха против Пеевски, не бяха народа. Народа, отдавна го нема! Онези си беха актива на ПП ГЕРБ с техните симпатизанти и протеста беше, щото ДПС беха с БСП и беха изритали победителя ГРОБ от държавната хранилка. Бойко беше бесен и плащаше за протести. Сега ДПС е с ГЕРБ, официално и протести няма да има!
36
1
 
12
 
! Отговори
ист преди 4 години
Коментари след номинацията на Гешев за гл. прокурор правят анкета-Оптимистът - вече не може да стане по зле.Песимистът -може, може.
35
2
 
10
 
! Отговори
Гладен Мрънкач преди 4 години
На Вниманието на Гестапо Гешев: най-големата болка и проблем на ората се нарича Ойхо Бойхо Барабойхо;)))
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев стана известен покрай К Т Б и белезниците на Иванчева. Поне така пише в новините от преди една година. Предричат и рокадите във съдебната власт и прокуратурата.
33
1
 
19
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Борисов: "- Гешев ще е! Казах!"
32
1
 
6
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
*** умни и красиви, какво чакате?
31
2
 
26
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Народе до кога ще си стоиш кротко в къщи ?
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комарницки в Сега най точно е го е показал в карикатурата.Както и кои са очичките на октопода,кацнал върху голото теме.
29
1
 
22
 
! Отговори
до всички преди 4 години
ченгетата и мутрите овладяха: законодателната, съдебната, изпълнителна власт. Те доминират в общините и икономиката. Затова и резултата е такъв---бедни и прости ксенофоби,населяващи едни от най-плодородните земи в Европа.Няма оправия.....колкото години комунизъм , толкова години преход----
28
2
 
21
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Сега всеки, който не е от герп, може да бъде арестуван на улицата, окован във вериги и държан в затвора, поне шест месеца без каквото и да е обвинение.А "нашите хора", колкото и да крадат, няма да бъдат закачани.
27
1
 
19
 
! Отговори
смях извън залата преди 4 години
Ха ха-сам се оценява.
26
2
 
17
 
! Отговори
мери преди 4 години
Нов спайдермен ще си имаме той е в Москва и на ареста на Иванчеваа от сега нататък ще е на по 5 места едновременно така че ще имаме баш прокурор спайдермен единствени в ЕС
25
1
 
25
 
! Отговори
anon преди 4 години
Прокуратурата е мафия.
24
1
 
20
 
! Отговори
saki преди 4 години
Във връзкав с процеса срешу Георги Димитров ,за палежа на Райхстага, Сталин му е казал ,че е жив ,заради неопитността на новия нацистки режим. Според него е трябвало първо ,да убият бай Георги ,а след това да го съдят. Общо взето ,така работи и прокуратурата ,пурво те отстрелва ,а след това съдът да влачи делото 5 години ,а ако нищо не се докаже ..... 5 години си бил в ареста .
23
1
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
! Мутра
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наше момче, послушно
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината правителство се оказа, че си купува имоти на 30-50% от пазарната им цена. НАП позволи да изтекат стотици хиляди ЕГН-та в интернет, позволяващо на всякакви измамници да теглят кредити и прехвърлят фирми на нищо не подозиращи граждани. Лошо изпълнение на една сурия обществени поръчки от фирми на властта. Прокуратурата - спи и сънува стабилитет.Сега заместника на главния прокурор става главен прокурор. С други думи още от същото. На спечелилите честито, на останалит успех !
20
1
 
24
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
колко трябва да е пропаднала съдебната ни система след като единствения кандидат за Главен прокурор е кукла на конци на другаря Пеевски