Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!

Не съм човек, който бяга от битките, обяви кандидатът за наследник на Цацаров
Обновена: 23 юли 2019 09:31 | 23 юли 2019 09:00, Красимир Ангелов
92
Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!
Снимка: Булфото

"Искам прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората", заяви заместник-главният прокурор и единствен на този етап номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
"Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите", посочи той и продължи: "Аз не харесвам революциите и революционните подходи, те са показали, че са неефективни, дори в краткосрочен план. Прокуратурата е в най-добрата си кондиция, от който и да е предишен мандат".

По думите на шефа на Специализираната прокуратура има много неща, които трябва да бъдат запазени и трябва да бъдат надградени. Гешев бе категоричен, че не споделя виждането, че в прокуратурата всичко трябва да започва отначало.

Прокурорите харесаха Гешев. Притежавал опит и високи морални качества

"Добрите практики трябва да е запазят и да се промени това, което подлежи на промяна", каза още Гешев. Той призна, че номинацията му от 11 членове на ВСС за него означава огромно доверие.

"Аз нямам право да излъжа това доверие и да отиде на вятъра трудът на много хора. Отделно срещу това доверие седи отговорност. Аз не съм човек, който бяха нито от битките, нито от отговорност", подчерта още заместник-главният прокурор.

Попитан дали очаква състезание за поста, ако остане единствен кандидат, Гешев посочи: "Това дали има един или повече кандидати, не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат. Никой не казва, че няма да има състезание. Когато казах, че ще е кално, имах предвид калта, която ще се изсипе и вече се изсипва върху всеки, който ще участва в това състезание", заяви той.

По думите на Иван Гешев приоритет на прокуратурата трябва да бъде развитието на специализираните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя беше казал че 99% няма да нагазва в калта , какво се случи че нагази че даже вече му харесва и вонята.....Със зависимите хора е така правят това което им казват и вонята даже започва да им харесва....
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искал прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората. Кои хора обаче? Прасевски, хидроинженера и пожарникаря ли?!? Щото и те са хора, както и Гела, физкултурника и други "хора". Мафията ще си има нов главен прокурор. ДЪНОТО СТИГНАХМЕ и продължаваме да копаем
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този ако го назначат за главен прокурор стягайте куфарите и беж да ви няма
16
1
 
34
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В съдебната система и прокуратурата са на принципа,те ни плюят а ния мислим че дъжд вали,от огромни заплати,бонуси, привилегии,пък вия си плюйте....
15
1
 
30
 
! Отговори
истина е преди 4 години
А беше казал ,че никога няма да нагазва в тази кал !!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С голяма четка,изчетка г-жа Ковеши,без да съзнава,че той ще се окаже жертвения агнец на 30 годишното умопомрачително крадене.Отделно ще си плати и за "врътките" срещу отделни граждани.Ха дано да греша,ама надали.Разговор между Зам.Прокурор и Глав.Прокурор.Втория пита първия,какво гледаш през прозореца:-Гледам колко много граждани са на свобода-отговаря първия.Айде харалия да ви е.
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пловдив таксуват малките деца на 1,5години в градския транспорт,ние прокурор избираме?
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъното
11
2
 
22
 
! Отговори
няма да е този преди 4 години
За този "шахматист" Гешев няма какво добро да се каже и всички *** са минали на вълна "Антикомунизъм". Нещо се подготвя с издигането на такъв неизбираем кандидат. Или ще го сменят в последния момент и тихомълком ще изберат друг, или искат обществено напрежение и предсрочни избори есента. Като с Пеевски за ДАНС преди време.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И затова ли сте с толкова малко доверие в България ? Били в кондиция ...Това значи че вашата лакомия е задоволена ,защото вие само това правите ,слугинствате на властта ,некадърни сте ,защото делата ви говорят колко сте ялови,но сте напълно задоволени от властта / С НАРОДНА ПАРА / за да и служите покорно !
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самонадеяните послушковци на Бойко и Пеевски, Доган
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
88
7
21
 
2
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
*** досега ги мъчеше егенету, сега и гешов че ги подпyка май :D
6
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, да! Затова сме под мониторинг от ЕС и получаваме непрекъснато критични доклади. Този още не е встъпил в длъжност и започва с лъжите!
5
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кончина зс БСП!!
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокурорчето на Мафията ГЕРБ.Цацаров #2.Същия плаз модий.
3
5
 
28
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Естествено е че е така, в най добра кондиция са прокуратура, и управляващи. Тези от ГЕРБ съсипаха страната от кражби и корупция, а прокуратурата и съдът си затварят очите. Пълен синхрон и кондиция. ГЕРБ се оказа най голямото зло което ни се е случвало, разминаха комунистите.
2
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще почне комунистическото квичеене на умрялоо :) Не е техен човек :) Вземам пуканките преди да започне виенето на умрялоо :)
1
1
 
13
 
! Отговори
А преди 4 години
кой бяха от битките?