Пак плъзват "тайни клиенти", проверяват как работят чиновниците

60% от мерките за намаляване на бюрокрацията били изпълнени
4
Пак плъзват "тайни клиенти", проверяват как работят чиновниците
Снимка: архив, Ройтерс

Позитивен ефект от проучването по метода "таен клиент" на 15 масови услуги, предоставяни от централните и местните администрации, отчита доклад.

По тази причина се предвижда и втора подобна проверка, в която вицепремиерът Томислав Дончев кани да се включат работодателските и браншови организации, съобщават от МС.

В най-мащабния досега пакет за намаляване на административната и регулаторната тежест върху гражданите и бизнеса са включени 1443 мерки, от които над 60 на сто са вече изпълнени. За останалите кабинетът удължава крайния срок за изпълнение до 31 декември 2019 г.

Общо 183 услуги са отпаднали от Административния регистър.

Облекчение от намаляването на административната и регулаторната тежест се очаква скоро при промяна в регистрацията на моторни превозни средства, при придобиването на недвижими имоти, както и при режимите, свързани с инвестиционни дейности и удостоверенията за характеристиката на имоти във връзка с данъчната им оценка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вижте бе в общините в администрацията гъмжи от калинки от ненужна администрация, коята се ползва само при гласуване, останалото време оправя клюки.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало У У . ДОКАТО МЕСТНАТА ВЛАСТ НЕ СЪБИРА ДАНЪЦИТЕ И НЕ РАБОТИ . НЕ РАБОТИ И ОБЩЕСТВЕНИ ТЕ ПОРЪЧКИ . ТАКА ЩЕ Е СИВАТА ИКОНОМИКА ЩЕ УДАРИ ТАВАНА 100% . Защото алчни, МЪРЗЕРИВИ, нищо не правещи чиновнички са на заплати.