"Златните" ни гимнастички ще бъдат увековечени със скулптури

Александър Давидов се е заел със сложната работа
Обновена: 24 юли 2019 15:43 | 24 юли 2019 12:40,
10

Българската художествена гимнастика винаги е била сред спортовете, които са ни носили много радост, а самите ни представителки неслучайно са наричани "златни", защото въпреки смяната на поколенията, те винаги успяват да извоюват отличия с много труд и отдаденост.
Още по темата

Скулпторът Александър Давидов решава да увековечи красотата на спорта и на момичета в различни фигури. Той вече е изработил такава на Катрин Тасева. Споделя, че работата му по този проект е по-трудна от обичайното, защото запечатва моменти от съчетания, за които няма как да му позират и работи по снимки.

"Сега работя по първата скулптура на Боряна Калейн. И на Невяна Владинова сме заснели две съчетания, работя по тях", разказа скулпторът Александър Давидов в ефира на "България сутрин".

Той сподели още, че идеята му е дошла, след като е видял календар със снимки на "златните" момичета и избрал да започне с Катрин Тасева, след като е разбрал за нейна благотворителна инициатива.

"Направихме първите снимки и след това реших да направя всичките момичета. Първоначалната ми идея е да са поне 15 пластики в този размер. Това ще ми отнеме може би година и половина. Първата изложба при всички положения ще е тук в София", допълни Давидов пред Bulgaria ON AIR.

Той разкри, че планува бъдещите му творби да бъдат показани на различни места по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Майко мила!?! преди 4 години
СкулптОри!?!Ужас, засрамете се!Едно е фигурата, едно е творецът!?!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дневна доза ограмотяване - скулптура- скулптури; скулптор-скулптори. Задача за редакцията - да помислят пак коя точно дума трябва стои в заглавието.
4
1
 
6
 
! Отговори
До 2 фори преди 4 години
Ти между скулптура и паметник правиш ли някаква разлика ?
3
7
 
3
 
! Отговори
Стрелец преди 4 години
Умопобърканото ни общество е обхванато от смъртоносен дивашки феминизъм.Затова ни чака сигурна гибел много по-скоро от прогнозираната такава.
2
6
 
6
 
! Отговори
фори преди 4 години
Паметник на 20-годишни момиченца,които още нищо не са видели в живота!!!....Поредната глупост и безумие на системата!!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, боже, колко сте неграмотни.