Аспиринът - за ползите и вредите от него

Специалисти: Прекомерната употреба не води до инфаркт
25 юли 2019 19:52, Анисия Иванова
5
Аспиринът - за ползите и вредите от него
Снимка: Bulgaria ON AIR

Милиони хора в света са в риск от тежки здравословни проблеми заради прекомерната употреба на аспирин. Това показват резултатите от ново проучване. В България това е и най-продаваният медикамент, припомня Bulgaria ON AIR.

Не съвсем за ежедневна употреба, но не и за пълното му отричане. Най-популярното лекарство може да намали риска от повторен инфаркт в 20-25% от случаите. Според експертите употребата му от здрави хора с цел превенция е опасна.

Основната грешка е, че твърде често прибягват до самолечение.

Въпреки това, прекомерната употреба на аспирин не може да доведе до инфаркт, казват специалистите.

Според последните проучвания 29 млн. души в Съединените щати приемат лекарството без причина, за България точни данни няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За шлокавицата.По обяд до 100 мл. за аперитив.А сутрин на гладно ,ако не шофирате 50 мл.уйски за добра кондиция и за разширяване на кръвоносните съдове.Но от качествените.А вечер може и чашка 250 мл.но само.червено вино за спокоен сън.Айде лека нощ.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Профилактично го взимайте по четвърт хапче през ден,преди лягане вечер и на следващия ден ще сте топ.Ако в,имате по цяла таблетка всеки ден,рискувате да получите хроничен запек и евентуално рак на дебелото черво,ако не сте активно движещ се през целия ден.А в някои случаи може да започнете да страдате и от безсъние.Но за хората със сърдечни проблеми и страдащи от артрит е добре по четвърт през ден.Така организма не привиква към него.
3
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Чич,ти описа голям процент от хорста в Бе Ге... И що така станА ?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един сигурен начин аспиринът да не те предпази от инфаркт.Фиркай шльокавица,пуши си тутуна като комин,води застоял живот,хапвай тлъсто, сладко и тестяно на корем,на липидния профил и гликирания хемоглобин - м***йната им, "те тия доктори нищо не разбират...."Както и високото артериално налягане...***
1
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Охболи преди 4 години
Не знам за ползите против инфаркт, но знам , че е идеално против настинка , за отслабване и против забременяване.Против настинка се поема през устата.За отслабване -търкаля се по земята.Против забременяване - стиска се между колената !