Зависимост от лайкове: Екстремните селфита взимат жертви

При подобни каскади трябва внимателно да се оценяват рисковете
Обновена: 30 юли 2019 10:45 | 29 юли 2019 11:15,
23

17-годишен младеж загина при опит да си направи селфи от 20-метров строеж в Приморско. Тийнейджърът, заедно със свой приятел, влязъл в строежа в събота вечерта около 01:00 часа, но в момента на снимката се подхлъзнал и паднал в асансьорна шахта.

Още по темата
Подобни каскади крият доста рискове, които младите и неподготвени хора не могат да оценят, обясниха инженерът и любител на екстремната фотография Кирил Трифонов и каскадьорът и преподавател в НСА Емил Видев.

Двамата бяха категорични, че дори тях ги е страх от екстремните селфита.

Според Трифонов целта на подобни снимки е младежите да впечатлят свои близки и приятели. Той сподели, че за да се правят такива каскади, трябва внимателно оценяване на рисковете, както и сериозна физическа и психическа подготовка.

"Подобни случаи има много преди социалните мрежи. Сега обаче хората се чувстват значими от лайкове. Те виждат, че друг събира повече от тях и искат да му подражават. Риск винаги има дори и при професионалистите. Той обаче трябва да бъде премерен. Често ми се е случвало да се откажа от даден трик, тъй като е много опасно", каза любителят-фотограф.

На Скиатос: Самолет едва не отнесе туристи, правещи си селфи

Хората решават да си правят екстремни снимки, за да проверят собственото си его, коментира Емил Видев. Според него често се стига до подобни инциденти, когато младежите видят нещо по телевизията или в социалните мрежи.

"Искал е да провери собственото си его или да впечатли свои близки и познати. Дали би направил това селфи, ако знае, че никой няма да го види? Хората виждат нещо на екрана и си мислят, че всеки може да го направи без да си дават сметка, че зад това стоят дълги години труд", обясни каскадьорът пред Bulgaria ON AIR.

"Най-много ме е страх от хората, които казват, че не ги е страх от нищо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Какво селфи в тая тъмница в 1 след полунощ ? Нали беше панорамна снимка според "очевидеца " .....
15
0
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
По-лошото е, че ТВ и радиото дават трибуна на такива експерти, които само надигат вой, без да имат особено много решения на поставените въпроси.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво да се прави - модерните болести.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лошото нещо във Фейсбук е, че се даде трибуна на всички хора от кол и въже. Така, няма да се прочете примерно за книга, филм или нещо културно, а си принуден да гледаш словозилиянията на неграмотни хора, цинични про стотии, снимки от бани, тоалетни и покриви на хотели, и какви ли не други измишльотини без практическа и естетическа стойност. За групите от хора във Фейсбук пък да не говорим. Парад на глупостта.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е ефекта на социалните мрежи. От давна обяснявам, че носят повече вреди от ползи. Твърде много хора оценяват себе си според броя лайкове, който получават. Да не говорим, че социалните мрежи показват само едната страна на монетата. Всеки качва позитивните неща в живота му, но останалото остава скрито. Така много хора изпадат в депресии гледайки, как на другите живота им е много "хубав", но това далеч не е така.
11
0
 
13
 
! Отговори
Дарвин преди 4 години
Всяка година раздавам награди в категориите "Селфи с волтова дъга върху влак" и "Селфи среща гравитацията".
10
0
 
2
 
! Отговори
извод преди 4 години
и селфито си има цена! другото са празни приказки за празни глави! да не смятате че ше спре селфирането на опасни места?
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Айде сега, и тука има лайкове. Открий ги, ако можеш.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали се е удрарил лошо? Ми телефончето дали е останало здравичко?Истината е че съвременните младежи се кефят на фката, че са малограмотни и първични. "Ти кво бе, да не съм на контролно по математика (български)" е отговора на въпроса защо не може да смята или пише. "Ей, дърто! Ти кво праиш в нета бе" ти се казва, когато в пишеш коментар под някой торент (па макар да си на 40 години).Мечтата им е бИинВьенца, силиконки, Издиславовци и други.Резултатите са на лица, но на тях им е кеф..........
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото е търсил това е намерил!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Подобни случаи има много преди социалните мрежи. Сега обаче хората се чувстват значими от лайкове. Те виждат, че друг събира повече от тях и искат да му подражават."Овчето поведение е характерно за нискоинтелигентното стадо. Характеризира се с правене на профил във фейса и плиткоумни селфита без никаква стойност.
5
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво е "лайкове"? Имам фейсбук профил, но там тази дума я няма. Затова питам.
4
0
 
23
 
! Отговори
Практик преди 4 години
Класически стар и изпитан естествен подбор с помощта на съвременни технически средства.
3
1
 
19
 
! Отговори
криси преди 4 години
Глупави деца! Жалко!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лайоквете носят кинти, изобщо популярността в нет-а носи кинтитова е причината да се прекрачват границите, проблемът не е в зависимост или да впечатляваш тоя или оня
1
0
 
30
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 4 години
Ако искаш да впечатлиш някой , помогни на човек в неравностойно положение, подари цвете на майка си , на учителката си ит.н. ако щеш дори изчисти от мърсотията някое твое любимо място сред природата.Ама да впечатляваш снимайки се до асансьорна шахта ми звучи странно.