Признание: Учителка от Русе с държавна парична награда

Стоянка Настева 30 г. е музикален педагог в детски градини
1 авг 2019 20:55,
11


Музикален педагог от Русе стана първият учител, отличен с държавна парична награда пожизнено.

Парламентът одобри предложението на правителството Стоянка Настева да получава всеки месец по 500 лв. заради висока професионална и всеотдайна педагогическа дейност.

Стоянка Настева отдава 30 години от живота си на работата си като музикален педагог в детски градини в Русе. Тя изучава народното творчество, като издирва произведения, подходящи за деца, и ги използва за обучение и възпитание, разказва Bulgaria ON AIR.

Педагогическата ѝ дейност и иновативните идеи ѝ носят и няколко награди. Русенката е носител е на ордена "Св. Св. Кирил и Методий" – втора степен, и награда "Русе" за образование. Бившите ѝ колеги се гордеят с нея.

Наградата, която получава от правителството по предложение на инициативен комитет от Русе, я прави изключително щастлива.

От образователното министерство обмислят да въведат подобно отличие и за други пенсионирани учители със заслуги в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какъв е точно случая, но подозирам, че госпожата не е била на щат и е работела на хонорар, което и е пречело за осигурителен стаж. За да е на щат са необходими определен брой часове на едно място. Поради същата причина в училищата не могат да се задържат учители по религия, ресурсни учители и други специалисти. Обективно погледнато, законодателството май го позволявало, ако се отпусне бройка към общината, но на практика не се получава.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един вид - работете, работете, може и вие да сте следващите. Хаха. И с пенсиите май ще стане като с Националната лотария и Тотото. Кой успее му излезе късмета - добре, кой не - жална му майчица.
5
0
 
1
 
! Отговори
Лили Иванова преди 4 години
Ам на мен кога , ве ???
4
0
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тая да не е Райна Кабаиванска,бе ?
3
6
 
1
 
! Отговори
Кутев преди 4 години
Плюйте бе, хибриди, за какво ви плащам?!Плюйте интензивно по такива новини, бе! Опитват се да насъскват хората с оптимизъм и с желание за работа. Такива са по-опасни от газовия хъб и от покупката на американски самолети взети заедно! Такива новини могат да разрушат самата тъкан на нашето общество, каквото ние си го обичаме. Ами ако всеки тръгне да образова децата, няма да има хляб за нас, бе! Кой ще прави паравоенни организации; кой ще ни слуша изобщо!Плюйте! Марш на клавиатурите!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой гербераст от Русе е леля тази тьотя.Уредиха си родата до 9-то коляно на Държавната трапеза.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е тъща на някой герберастки крадльо. Иначе разбира се че е несправедливо спрямо останалите. Пенсия се дава за осигурителните вноски, които си внасял през целия си трудов живот, а не за това, че си близка на някой и той е използвал държавни пари за да те облагодетелства.