Коларова: Активите на Слави Трифонов са в минало време

"Излизането му на политическата сцена се очаква отдавна"
Обновена: 7 авг 2019 09:53 | 6 авг 2019 23:09, Веселина Йорданова
155

"Излизането от Слави на политическата сцена се очаква отдавна, именно заради това може да се каже, че част от неговите активи са в минало време. Най-големият му политически актив беше успехът на референдума, но по основните му теми има предприето политическо действие и второ, обществените нагласи са преосмислени и променени по отношение на една такава тема като мажоритарния вот", коментира политологът доц. Румяна Коларова в "Денят ON AIR" новата формация "Няма такава държава", която ще бъде учредена през есента.

Според нея тепърва ще излизат факти, които ще са в минус на политическия авторитет на Трифонов. Тя е на мнение, че публичнта фигура на шоумена печели от скандалите и до голяма степен се храни от тях, докато те изяждат рейтинга на един политик.

"Искайки или не искайки, ще бъде принуден да стои малко встрани. Той трябва да намери фигури, които наистина са нови и имат друг вид репутация. Винаги има желаещи да влязат в политиката, но те невинаги могат да гарантират успеха на една партия, затова този експеримент тепърва ще подлежи на оценка от политическите анализатори", обясни Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че местните избори не са арената, на която Трифонов може да получи политическа тежест, защото на тях хората гласуват спрямо ситуацията в самата община или област.

Коларова е на мнение, че името на партията - "Няма такава държава", е избрано неслучайно. Тя го определи като много разпознаваемо и съдържащо протестен елемент.

Политологът коментира ветото, което Румен Радев наложи на Закона за военното разузнаване. Държавният глава не е съгласен с промените, които ще позволят цивилно лице да оглави разузнаването. Досегашното изискване беше той да е военнослужещ.

"Президентската институция е лична, тя е персонална. Там не можем да търсим някакъв вид приемственост. Президентът Радев е нещо като бяла врана. Това вето е в логиката на всички досега. То е просто "НЕ", каквото и да направи парламентът", заяви Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
11
 
! Отговори
дс преди 4 години
Що се отнася до Слави Трифонов - който се е занимавал с пчели знае - ако кошерът е слаб, от другите кошери му крадат меда. Пчелата е символ за трудолюбие, но дадеш ли и възможност, избира лесния начин. Няма никакво значение, кой е в Народното събрания, ако ние сме се отказали да го контролираме! Идете да видите във Франция, ако предложат повишаване на пенсионната възраст, как депутатите ще ги зазидат в парламента, докато отменят закона. На втория ден ще им спрат тока и водата.
49
2
 
14
 
! Отговори
дс - продължение преди 4 години
Защо мислиш, че хората са се отрекли от мажоритарния вот? Костов беше вкарал от Ст. Загора един депутат Стефан Стоянов (или Стоян Стефанов), който след депутатството си стана клошар! Разбираш ли, какви некадърници влизат в Народното събрание с пропорционален вот? Същества, които не могат да работят нито с главата, си нито с ръцете си. Единствено стомасите им функционират! А критерия по който ги избира партийното ръководство е верността към шефа. Критерий важен за кучета, но не и за депутати.
48
2
 
11
 
! Отговори
дс преди 4 години
"По основните му теми има предприето политическо действие"????? Мадам, много си далеч от истината! Какво е предприето, намалиха ли броя на депутатите, въобще това разисквано ли е? Откакто сме с пропорционална листа, колко случая имаме, когато депутат е гласувал различно от своята парламентарна група? Броят се на пръстите на едната ръка! Значи тука правилото "една глава е добре, а две още по-добре" не важи. Мисли само едната глава, другите само се равняват по нея. Защо да ги издържаме?
47
9
 
10
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До ДългияНе се връзвайте на герберастката пропаганда.Никой нормален няма да гласува за чалгара.Помните ли как той "препитваше" заедно с "експертите" от шоуто си "бъдещи"политици за неговата партия?Ега ти големия капацитет по всичко,който ще назначава на служба новите управници!Точно копие на Боко!А и нали някой трябва да оплюе чалгара,та простолюдието да каже-Аха,щом го плюят,значи ги е страх от него.Много елементарно и тъпо!
46
9
 
20
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Партия носеща името на чалгарска песен осмиваща живота в България ....С водач на партията - шоумен изкарващ парите си с правене на поръчкови цинични предавания... С ядро на партията съставено от бившите му музиканти, комици , певци и сценаристи Няма начин. Такава партия ще пробие и ще влезе в парламента .. при наличието на толкова много нискоинтелигентни , оскотели, неграмотни , чалга-зависими , невероятно наивни и доверчиви , чакащи "някой да ги Управи" електорални единици в БГ Територията.
45
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Румяна е актив от миналото и е много противна другарка от 12 ППО на БКП.
44
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бутаха му пари с условие кой да усмива и на кого да се подиграва. И сега си мисли , че тия които преди двадесет години му ръкопляскаха са същите!!!???
43
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаеме как се появи в обществото и с какви поръчки от политици и за кои политици правеше тия предавания
42
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен горе-долу ми хареса анализа. Самата истина е, че Слави трупа рейтинг на гърба на некадърниците в управлението. Като онази гъба, дето се храни с радиация. Няма ли радиация обаче - няма да има и гъба :). Още в първия момент, в който застане послушно пред ББ и компания, ще е изстинал и политически забравен, като Бареков, РЗС и тем подобни.
41
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та кой свестен българин ще гласува за чалгара с име на партия осмиващ България. И каква местна власт представлява, като не му е ясна нито философията, нико механизма и силата на една Местна власт.
40
5
 
44
 
! Отговори
Дългия преди 4 години
Мина му времето на Слави.Като голям минус за него е че всички в БГ го знаят какво представлява.Покрай шоуто всеки е гледал воденето му на интервюта с гостите му и неговото викане и крещене а с ББ беше по нисък от тревата.
39
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В минало свършено време си ти Коларова! Личи ти визуално, по необразованост и слугинаж срещу пари. Отстъпи място на умните хора и замълчи!
38
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази платената ден и нощ се прави на анализатор, но без успех. Дайте й пари и медии и гледайте как след секунди сменя курса и ще започне да бълва глупости срещу платеца си.Ограничена и некомпетентна, само клишета повтаря.
37
12
 
20
 
! Отговори
334 преди 4 години
Започна се...Мафиотската власт трепери от проекта на Слави и сега разни политолози, социолози и други -лози, все на държавна хранителка, ще ни убеждават колко неподготвен или колко несериозен е Слави за властта. Пък и идеята за мажоритарен вот била "преосмислена"! Кога и от кого? Ние, повечето българи, казахме: искаме по-малко депутати, искаме мажоратирен вот. Това е.
36
5
 
37
 
! Отговори
Тиквено сокче ББ преди 4 години
Ало Вальо, Бочко съм. Нахранете Иванчева според обедното меню с екстри . А на Цецо и Цецка дайте им от нашето. Мишо изпили си бирата? И като идваш купи от Славейков втора част на Винету. Айде чакам те под магнолията. Лесно ще намериш пътя. Само до нас има асфалт.
35
5
 
28
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Слави се наяде на кинти. Време е за власт. Същото като Марешки и Тръмп. Парите омръзват по бързо от властта. По точно парите дават власт, а властта още повече пари. Омагьосън кръг. И накрая пак последно дихание и сбогом живот. Хаха, ква подигравка е живота.
34
7
 
21
 
! Отговори
Проганда преди 4 години
Хихи коя е тази дето анализира? Тия поставени анализатори само прокарват пропагандна информация в полза на властимащите. Журналисти и анализатори са слугинажа на властта. Нищо обективно и вярно. Всички са държавна хранилка.
33
13
 
19
 
! Отговори
Чакащ преди 4 години
Живота ми мина в чакане. Няма държава. Само недостойни управляват. Грабители и тарикати. Писна ми. Да, ще опитам отново с друг спасител. Защото никой не е помислил за хората до сега. Добре ли живеете сега? Доволни ли сте от живота си? Ако не сте променяйте системата тогава. По мирен или по... път. Аз избирам мирния. Избори и референдуми до дупка. Докато се получи това, което искаме ние народът. Дали новата партия със странно име е пътя на промяната? ! ?
32
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиите са изпята песен.Президентска република е варианта за промяна.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а ако нищо не направи, което и ще стане, какво, ще го свалите ли?