Копчета, пайети, топчета... Опасни ли са детските бански?

Засега у нас не са установени опасни стоки за летуване
8 авг 2019 11:50,
2

Детските и плажни аксесоари крият някои рискове за здравето. Как да разберем, че те са безопасни и как да реагираме, ако се окаже, че не са такива?

Още по темата
"Към настоящия момент комисията не е установила наличието на опасни стоки за летуването - бански за деца до 14-годишна възраст или надуваеми артикули. Възможно е по различни канали да има такива стоки, но до момента не сме намерили и не сме сезирани", посочи Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите .

Първият начин, по който можем да научим, е от митницата, обясни той. Другият вариант е вече при попаднала на пазара стока. Правят се съответните изпитвания и се изтегля от пазара, ако е опасна.

По думите му стоките са опасни не заради това, че са се получили наранявания, а защото не са спазени стандартите за безопасност.

Райков отбеляза, че щом китайските стоки се продават на пазара в Европа, явно отговарят на европейския стандарт. Всяка стока трябва да има знака на ЕС, да е цитиран конкретният стандарт и да има предупреждение с определен шрифт и големина за риска от използването ѝ.

Забранено е да има копчета, пайети и топчета по детските бански, тъй като те крият риск от задушаване и друг вид наранявания, обясни Райков пред Bulgaria ON AIR.

Потребителските ни права остават дори при поръчка на бански или артикул от интернет. Имаме право да върнем стоката и да си искаме парите обратно, ако тя е повредена или опасна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата не трябва да носят бански! Имаше гнусни педофилски типове дето зяпаха дъщеря ми, и това ме отврати, но жена ми... тя даже се радваше на това, била ни красива дъщерята ни, и красотата не бивало да се покрива.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм ходещо противоречие. Може да съм мошеник,но го правя добре. Когато лъжа, лъжа ли себе си ? Нека играта започне сега. Защо ходиш в тоя *** човешки костюм ?