Каракачанов: Амбицията ни е да модернизираме армията

Само самолетите не са достатъчни
10 авг 2019 22:40, Нели Христова
71
Каракачанов: Амбицията ни е да модернизираме армията
Снимка: Булфото

Нашата амбиция е да модернизираме армията, не само със самолетите, за които се говори толкова активно, но и до края на годината се надявам, че ще сключим и договора за двата нови кораби за флота. Това каза във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно със заместник-началниците на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев и командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов взе участие в тържественото събрание – концерт, посветено на 140-ата годишнина от създаването на военния ни флот.

"Амбицията ни е да дадем възможност на онези мъже и жени в униформа, които са избрали тежкия път да служат на страната си пред толкова други перспективи", добави министърът, съобщават от агенция "Фокус". Според него тези хора заслужават аплодисменти не само по време на тържествата на флота, но заслужават и по-голямо внимание. "Нашата амбиция е не само да повишим техните възнаграждения, а и да създадем по-добри условия на труд. Но и да направим нашия флот по-модерен, за да може той по-лесно, с кадрите, които имаме, да изпълнява своите основни задължения", допълни министър Каракачанов.

Министърът на отбраната припомни в свето приветствено слово, че българският флот в 140-годишната си история има своите славни страници. По думите му първото изпитание, на което е поставен е Сръбско-българската война, Балканската и Първата Световна война. "Дори в мирни години, флотът и неговите командири, матроси, офицери, изпълняват съвестно и достойно своя дълг към Отечеството. Затова първо да благодаря на ветераните, защото те са хора, които макар и в друго време служиха достойно, съвестно и честно на майка България и предадоха своя опит на съвременното поколение моряци. На мъжете и жените в бели униформи, които днес имат празник, искам да пожелая преди всичко здраве и успехи", добави министърът. Заедно със заместник-началниците на отбраната той участва в награждаването с предметни награди на над 40 военнослужещи от поделенията във Варна и Бургас. Г

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
7
 
! Отговори
гунчо преди 4 години
тьй и тъй си почнал да продаваш продай цела българия да се не мъчеш на парче продавай ня едро че изкараш повече кинти
57
0
 
9
 
! Отговори
ivan4o преди 4 години
AMBICIATA NA TOVA PRASE KARAKA4ANOV E -DA VZEMA POVE4E KYMISIONI I RYSHVETI - INAK - GOLAM PATRIOT ( *** )
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Амбицията е да продадат три полуострова с възникнала потребност за далавера.
55
0
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Амбицията на Тумбак паша Велики е да американизира армията. Това се разбира, под "модернизация". Но, Каракачун е неспособен на това, затова говори само за "амбиция", не за реални възможности. Защо? Защото съзнанието на самият Тумбак паша Велики стои разкрачено между старата соц. казарма, т.е. БНА и днешната американска армия. Те са несъвместими, нема как да съжителстват заедно. Иначе, се получава това, което наблюдаваме сега,а именно "Борисов 3" - една пълноценна управленска катастрофа!
54
2
 
11
 
! Отговори
Ехааа преди 4 години
Дерзай шефе. тамо са парите.
53
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Щях да повярвам на всеки един от управляващите ни, без значение от коя партия е, ако 2 -3 години след влизането в политиката все още живее в наследственото жилище на баща му, а за децата си купи някоя панелка в Люлин или Младост, за толкова му стига държавната заплата. А на хора, с по 6 апартамента,или купили за милиони жилища, или подарили бентли на дъщеря си, или имащи имоти навън, прехвърлени през 10 фирми и собственици, за да не се разбере, че са техни, как да вярваш, че работят за народа?
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя *** освен да се нагъби за сметка на гл.упа.ците дето го избират за нищо другоне мисли
51
3
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Ветераните служиха искрено и честно на майка България по времето, когато другарят Иван служеше искрено и честно на неговата истинска родина - червенотухлената. Днешните военни служат искрено и честно на НАТО, а не на България. Очевидно Иван иска отново гладуващи наборници и обогатяващи се от този глад михомиховци. И това за него е модернизация.
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Противния Дебелянковец се нагуши яко с комисионната от Ф-овете, а стадото блее умно.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо ми пишеш на "воленчо"? влюбен ли си във Волен?!Не случайно си имаме поговорка за гладната кокошка и просото...
48
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личиси че нищо не разбираш воленчо Не се излагай Каракачанката и аз не го харесвам особено Но е Факт че е най нормалния Военнен министър от 1944 на сам И като цяло прави нужното макар и не достатъчно за Нормална армия
47
2
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Амбицията ви е да крадете възможно най-много пари ! Лично на тен не ти стигнаха 50 000 000 ? от паспортите ,които продаде на македонските шипоци !!!
46
1
 
13
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
сегашната политика да се въртим като фурнаджийска лопата е единствената реално приложима според възможностите ни - финансови, умствени, всякакви.Другите играчи са с прекалено голямо предимство пред нас и няма изгледи нещата да се променят.Този век войните ще се водят икономически, с атомно оръжие и средства, за които не сме и сънували.. пък ти си мечтай да имаме армия от пехотинци и няколко самолета, с която да накажем американци, руснаци, турци, евреи, македонци или който там смяташ за враг
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54 ами повече разбира от теб воленчо ...
44
9
 
2
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Едно е сигурно бсп ще загуби изборите със или без модернизация
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52 и от къде знаеш че е неефективна ???
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кво разбира от армия и войни тоя шоп.ар?България ще осане слаба и във финансово, и във военно отношение за стотици години напред, ако въобще просъщесттвува толкова дълго.А ако случайно пък някак си наваксаме и се доближим до някакъв модерен стандарт, в първата война, в коятто участваме ще сме на грешната страна и пак ще се върнем на сегашното дередже, ако не и по-зле.Просто сме си такива. Може да звучи грозно, може да не ви харесва - това е тъжната истина.
41
0
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Da viarno e 4e BG armia se nujdae ot prevaorajavane no ne s tehnika ot 80_90 godini na minalia vek ,po podobie na samoletite.Ili barsate da lapnete komisionite,a idvat I isbori ne se snae dali 6a vkesete v parlamenta.
40
1
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Браво министре.Ние сме за модерна ,скъпоструваща и неефективна армия а не като калпавата армия преди 45г.на която техниката и ракетите не можеха да се опишат в тетрадките на едно училище а съседите трепереха .Все пак друго си е 8самолета +2кораба и ето 10пръста ......а министъра да маже да ги преброи ,както са го учили в училище.
39
1
 
18
 
! Отговори
Прокопи преди 4 години
Амбицията ти е да продадеш колкото се може повече от имотите на Министерството на отбраната на свой хора преди Бочката да хвърли кърпата за трети път гнусна, крадлива торба с ***! Че вече парламент ще видиш през крив макарон, само решетки за теб!