Казармата – отскок за желащите да станат полицаи

Проектозаконът за доброволната военна служба е готов
11 авг 2019 12:30,
78
Казармата – отскок за желащите да станат полицаи
Снимка: архив Булфото

Този който е решил 9 месеца да се откъсне от среда, семейство, образование и да се обучи да защитава страната за мен има повече основание да претендира да работи в полиция, в служби за сигурност пред този, който предпочита да си пие бирата и да си кара студентски ергенски живот.

Това заяви след парада по случай 140 години ВМС във Варна военният министър Красимир Каракачанов.

"Идеята за доброволна военна служба е стара идея, законът е готов, минал е през всички нива в МО и трябва да бъде внесен в парламента. Там се предвижда хората, които искат да получат доброволна подготовка, да сепобучават на три етапа - 3, 6 и 9 месеца, след което ще бъдат зачислени в резерва. Докато получават тази подготовка те ще имат защитата на закона, че работодателите няма да им нарушат кариерното развитие.

Още по темата

И на трите фирми, подали оферти за патрулните кораби , ще им бъдат зададени въпроси и ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от трите фирми, които са участвали в конкурса. Едната ебългарската фирма „Делфин”, другата е немска и третата е италианска. Сега ще получат писмата, за да коригират офертите . Финансирането е с 820 млн.лева, без ДДС, осигурено, гласувано е от НС и е заложено в бюджета.

"Моята амбиция откакто съм станал министър на отбраната е да се променя социалния статус в армията.виждате, че в две поредни години увеличаваме заплатите на служащите с 10%, по наши разчети смятаме да направим това и в бюджет 2020", добави министърът.

Каракачанов каза още, че проектът да нови бронирани машини се работи, макар и бавно. Командирът на флота, контраадмирал Кирил Михайлов, заяви, че флотът ни ще търси минни ловци втора ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
НАЧИНИТЕ преди 4 години
" С ТРИЦИ ЛОВЯТ МАЙМУНИ"ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА ДА ИМА ЖЕЛАЕЩИ.ПРИМАМКАТА: НЕУДОВЛЕТВОРИТЕЛНАПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ БРОЯ ЖЕЛАЕЩИ:1/3 МЕСЕЧНИ: ВСЕКИДНЕВНО ПО 5 ЧАСА ЕЗИКОВ КУРС.НИВО: "БРИТИШ","ГЬОТЕ ИНСТИТУТ"2/6 МЕСЕЧНИ-СЛЕД КУРСА ЛИЦЕТО Е ВЕЧЕ ЗАПИСАН ЗА СТУДЕНТ ПО МЕДИЦИНА БЕЗ КОНКУРСЕН ИЗПИТ3/9 МЕСЕЧНИ - КАНДИДАТИТЕ ПОЛУЧАВАТ ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДШЕСТВАЩИТЕ ТОЧКА 1 И ТОЧКА 2
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки в казармата! престоя се покрива с държавен дълг и плакет "аз притежавам част от България". Най-важното е да се набута стадото в кошарата.
71
1
 
2
 
! Отговори
Трябва... преди 4 години
Да се въведе закон за защита на личната собственост и на личността. Да може, ако трябва да убиеш някой в самозащита, без да те е страх от затвор. А пък, който иска да ходи на доброволна служба да има право, да си закупи пистолета. А военния след пенсиониране, ипистолет и автомата. Така смятам, че ще има повече мераклии за доброволна служба. Как мислите?
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То младежта може и за гол да се жертва. Доброволната служба в полза на обществото е бъдещето. Роби сме били, роби ще си останем.
69
3
 
7
 
! Отговори
Коки преди 4 години
И тези мъже не смеят да се вдигнат и голяма част от тях приличат на бременни *** с боски и шкембета. Аз бих се записал, но искам да науча нещо, което да ми помага в живота и език примерно.
68
6
 
6
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Toва клише, който е ходил войник е мъж, а който не е ходил не е мъж. Не съм много съгласен с него, аз войник не съм ходил, исках много, но не ме взеха, смятам се за почтен мъж (не съм ***, не се скубя и т.н), но имам познати, които са служили по над година и половина, даже и две, е няма такива *** и мижитурки, крайно непочтени и голяма част от тях са и пияници, само на маса са мъже и доказателството за моите думи е това, че ни управлява проста мутра.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да направят заплатите на войниците по 2000 лв и всичко живо ще тръгне към казармата.
66
0
 
9
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До реалист 34Те полицаите и военните са в страхотна кондиция и психическа и физическа. Какви шкембета са отпрали и не могат да вържат две изречения, да не говорим да ги напишат.
65
10
 
11
 
! Отговори
профан преди 4 години
В казармата майка и баща ми беше старшината...В казармата се научих от правенето на сапунки до бръсненето(портрета на БОТЕВ)...други основни неща научих:Да скатавам, лъжа, доноснича,сколоност към кражби,пиене и пушене, издевателсто върху себеподобните, *** на началството и други полезни качества..
64
0
 
22
 
! Отговори
Каракачанов откача, преди 4 години
кой работодател ще освободи някого да отиде в казарма и през това време да му пази мястото, а после този негов служител да отиде да става полицай!? Каракачанов, ти вменяем ли си, или си куку?
63
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 4 години
Военното обучение и Клетва за Родината трябва да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за заемане на всяка ръководна държавна службаНе може да искаш да си кмет, министър, президент депутат а да не си готов да браниш България
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който предпочита да си пие бирата и да си кара студентски ергенски живот.Най-профанскито и аграрно изказване ...
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей какви доброволци сте бе еее. Като ще ви дават пари. Доброволци бяхме ние с 1.50лв. на месец. И то за 26 месеца
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе винаги големите патрЕтчета реват когато се заговори за казарма :))))
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То какво стана възможно е да има доброволци за войници. Но доброволци да отглеждат животни с регистрация , колко ли ще се намерят.!!?
58
0
 
18
 
! Отговори
У В О Л Н Е Н И Е преди 4 години
Това си пожелавахме помежду си в армията!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, другаря Каракачанов да не забравиш да призовеш и Трансформерите, на тях ще им допадне силната мъжка дружба!!!По примера на 300- та спартанци!!!!
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, всички Пенсионери в Армията, стига са се излежавали!!!!!!!!На всичко отгоре всички пенсионери са служили по ДВЕ Години в бившата вече БНА и имат опит със съветското оръжие!Другари Пенсионери и Пенсионерки - Бг разчита на Вас!!!!!ПСДругаря Каракачанов - вЪводата предлага надбавка 50 лв към пенсиите, безплатна храна и мед. обслужване!!!!!!!
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do Joko, Той може да направи едно коремно, но ще му се спука шкембето и отиде зян завалията.
54
0
 
18
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Очаква се Шкембе Войводата да бъде пръв от първите кандидати. Ако направи само едно "коремно" ще го маградя с едно Bentley.