Купон тук, отмора там: Разделят курортите на две части – парти и семейни

Ограниченията за шума в двете зони ще са различни
Обновена: 14 авг 2019 08:10 | 14 авг 2019 07:00, Боряна Павлова
48
Купон тук, отмора там: Разделят курортите на две части – парти и семейни
Снимка: архив Булфото

Нови промени в Закона за туризма предвиждат курортите ни да си имат обособени парти зони и райони за семеен отдих. Това стана възможно с промените в Закона, които вчера правителството одобри.

Кои зони какви туристи ще приемат приоритетно ще зависи от решението на общинските съвети, на чиято територия се намират курортите.

Така например южната част на Слънчев бряг може да бъде обособена като такава за парти, а северната за семеен отдих, като ограниченията за шума в двете зони да са различни.

Още по темата

Освен това с промените в нормативния акт се уреждат и правилата, по които ще се развиват националните курорти, пише "Труд".

Ще бъде създаден и Национален регистър на туристическите забележителности, фестивали и събития. Целта е да се определят атракциите, които биха привлекли туристи и задълженията на техните стопани или организатори, така че да бъдат опазени. Редът по който това ще се случва ще бъде регулиран в специална наредба към Закона за туризма.

Промените в нормативния акт целят и намаляване на административната тежест за бизнеса. Затова се оптимизират процедурите за регистрация на туроператори и туристически агенти и се облекчава реда за получаване на временно разрешение за категоризация на хотели и други туристически места за настаняване.

Ски учителите вече няма да държат изпит пред Министерство на туризма, за да могат да упражняват професията си.

Ще се вдигне и санкцията за повторно нарушение на правилата на закона, като се очаква мярката да има възпиращ ефект.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не си морете празните глави да мислите стратегия защото няма да ви се получи,вземете направо концепцията на някоя успешна дестинацияи я препишете. Хърватия вече ви води по предпочитана дестинация, През Крим са минали 7 млн турсти...
45
1
 
1
 
! Отговори
Анархия преди 7 месеца
До Бизнеса...

Званях им в министерството още в началото когато приеха това лицензиране по предложение на няколко лелки екскурзоводки,които искаха да ограничат новите екскурзоводки "да си пазим хлеба" дет се вика.
Но от министерството не знаеха дори каква ще е таксата и коклко пъти трябва да се ходи до София и кога.Не знаеха дали ще има изпити и по какво пълна анархия.Само дето старите лелки си взели лицензиите без пари и изпити и ходения от 3-4 пъти до столицата по принципа "заварено положение"
44
0
 
4
 
! Отговори
Бизнеса... преди 7 месеца
Кво остана за последно екскурзоводите трябва ли да минават тромавата процедура по лицензиране през министерството,където никой не знае кво и как и кога .Общо взето отнема сумати пари и нерви и лутане за да работиш нещо дето си го работиш и без него ,а и заплатите са смешни и то само 45 дена в годината .А и екскуржоводството се упражнява от главно учителки и сдудентки за около 30 лв на ден и усигорен обяд и спане...
43
0
 
4
 
! Отговори
Писимист преди 7 месеца
С увеличаване на населението се увеличават и примитивните души ,които са за пръв път на Земята като хора.Увеличават се хората по- близки до животинскито мислене за ,които има само ядене ,онождане и изхождане.
Планетата е ок просто 90% от живота на нея ще изчезне ,а Земята ще я има и след нас.
42
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 7 месеца
добре 4е сега не е щот ще осерем и трите!
41
4
 
2
 
! Отговори
Няма ихУ само тихУ преди 7 месеца
Каде се скри оня Скатаджията след като опропасти сезона в Слънчака?
Сега клекнаха парти курорт ще е ама загубите са за милиони....
40
0
 
8
 
! Отговори
Турист преди 7 месеца
Слагайте им памперсите на наследниците ,че оня ден едно се изходи по голяма нужда в средата на край брежен ресторант сред 50 обядващи човека човека,а бащата гордо попита "Изсра ли се тати?"
39
0
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 7 месеца
А шумоизолираща стена ще има ли?
38
2
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 7 месеца
Трябва да има трета част и за несемейните отморяващи, за да не им се катерят децата и кучетата на семейните по главите ... !!!
37
0
 
17
 
! Отговори
Георги преди 7 месеца
с простотията си успяват да съсипят и това, което не е тяхно - природата. После децата ви ще страдат, за да вземете някоя хартийка в повече и да си купите по-лъскава кола. Ама те повечете които пишат законите нямат деца или децата им са устроени в белите държави. Тях ги интересува само да хапнат, да пийнат и да ударят нещо чуждо. Примитивни хора, примитивни страсти.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ей въртят сучат и пак шум,пак няма закон за всички,а само за някои.Това е БГ!Как в другите държави закона важи за всички и се спазва,а при нас все има някой наш човек дето му се разрешава да го нарушава?Еми няма да се оправим още поне 30 години!
35
0
 
34
 
! Отговори
Бивш служител преди 7 месеца
Както и да ги разделят те вече се изцвъкаха с бетона който изляха!Природата в България е уникална! Чужденците както и българите нямат нужда от още бетон,отиват на почивка за да се откъснат от бетона в които живеят и искат да си изкарат хубаво сред природните дадености.Когато пристигнат обаче виждат още повече бетон, как да ги спечелиш с това...
34
0
 
9
 
! Отговори
fact преди 7 месеца
спор за паркоместа?
33
1
 
14
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 7 месеца
Waffen, това е липсата на дисциплина - неконтролируема анархия. Съсипване на природа и потенциал за да може някой да си сложи пара в джоба максимално най-бързо, че живота минава а проблемите и мръсотията ги оставяме за бъдещите генерации да се оправят с тях. Те нали ще са по умни и с по добри технологии, ще изчистят всичко за секунди все едно хора там не са стъпвали...... Нека подложим това не тест, нека серрем навсякъде безконтролируемо..... това е западната философия
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това с тази музика е безобразно. Сутрин от 8.00 на кафана на плажа близо до Златни пясъци дъни яка сръбска кръчмарска музика. Е що за култура е това. Пуснете нещо галещо за ухото бе, рано сутрин.
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На бетонираното Мутроморие ходят основно герберасти, тъй като ги задължават по партийна линия.
Нормалните хора не стъпваме.
30
2
 
19
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 7 месеца
Хибридни курорти? Не мерси. Или отивам да релаксирам или да щурея - 2 в 1 не става. Слънчев бряг не става нито за едното, нито за другото. Не съм стъпвал там и нямам намерение като гледам какви са отзивите и клиповете в нета. Ако искам купон отивам там където няма да повръщат върху мен пияни рижави субекти а за релаксация местата са хиляди ;)
29
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 7 месеца
До Анонимен-23-ДОГОДИНА НИИИИКОЙ-ТИШИНА.СЪРДЕТЕ СЕ НА СЕБЕ СИ.
28
1
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 7 месеца
Достигнахме съвършенството,както се казва четири в едно:кафява силно
ароматизирана морска вода ,вследствие на мало-умни зауствания,тотален
асфалт,тотално застрояване,никаква зеленина освен изкуствените
цветя,денонощен грохот.Е,много мазохисти,освен търсачи на силни
усещания,няма да се намерят.Като допълнителна екстра,крадци,джебчии,тук
-там Мроститутки и перлата в короната, безконтролно наркоразпространение.Нека не се забравя милата,родна,непреодолима мръсотия
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ф.С.В. 26

Беше.