Превръщат ли се хакерските атаки в нов вид услуги?

Експерти: Поръчителите могат лесно да станат и жертви
15 авг 2019 09:35, Красимир Ангелов
10

Хакерските атаки се превръщат в услуги, които всеки може да си осигури срещу не повече от 500 лева. В мрежата се появиха обяви за бързо разбиване на пароли във Facebook, Instagram, имейли, както и за хакване на чатове като тези във Viber и Whats App.

В студиото на "България сутрин" експертът по киберсигурност и етично хакерство Ростислав Петров и етичният хакер Мирослав Стефанов предупредиха, че в повечето случaи подобни обяви са измама, като често поръчителите стават жертви на хакерски атаки.

Петров заяви, че много често хакерските атаки стават заради невежеството на хората и фактът, че не внимават къде и какво натискат в интернет.

"Тези хора са без знание, без квалификация. Хората не трябва да се подвеждат, тъй като няма кой да им гарантира, че ще им предостави нужната информация. В повечето случаи тези обяви са измами. Често хората искат да разбият профила на някого, а те стават жертви на хакерска атака", обясни той.

Мирослав Стефанов пък бе категоричен, че броят на хората, които предлагат подобни услуги, ще се увеличава.

"Има много атаки, които при правилни действия могат и да се получат, но истината е, че има много мошеници и те предлагат каквото си поискат. Лесно можеш да влезеш в една схема, че не само да дадеш пари, но и да ти вземат паролите", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ицата Азарта преди 4 години
За тия момчета ли става въпрос? Познавам ги. Тоя единия е много ... етичен.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво, бе "експерти"! хакерството съществува откакто са измислили бюрокрацията! ръсите простотии като пърхот!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България всякакви атаки се превръщат в "ycлуги". Плашаш си и някой ти извършва "ycлугата". Особено по времето на ГЕРБ е така.
4
0
 
6
 
! Отговори
Ранърса преди 4 години
Ха дубрутру на всички. Както е казал човека от предишния коментар, това си е като силово "застраховане" на времето, ние ще те пребием, а пък после ти доброзорно ще ни наемеш да те пазим. Та и със информационните системи така, хаквамете, а после ти прегламе нашата защита.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, идват и ви пробиват базата данни и после ви казват "Ами наеми ни да ти защитаваме данните"Това е като преди 20 години - или си плащаш за охрана и застраховка, или те подпалваме, само че доста по-дипломатично поднесено.Мутрите видяха парите в ит индустрията, какво си мислите
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сложихте по един линукс и големи хакери станахте всичките
1
4
 
4
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ПРЕВРЪЩАТ СЕ РАЗБИРА СЕ.КАТО ГЛАСУВАТ ЗАКОНА, ТОВА Е НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ЗА ВЛИЗАНЕ НА ТОПЛО В ПАНДЕЛАТАНА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА.