Германски лекари присадиха черен дроб на бебе Алекс

Донор е станал баща му, бяха събрани 500 хиляди лева от дарения
16 авг 2019 11:42,
15
Германски лекари присадиха черен дроб на бебе Алекс
Снимка: Кадър bTV

На 13 август е извършена животоспасяващата трансплантация на черен дроб на бебето Александър-Робърт в Хамбург. Донор е неговият баща.

Още по темата

Малката Памела с присаден черен дроб вече е първи клас

10 часа са продължили двете операции, които са извършени паралелно.

Лекарите са доволни как Алекс е приел черния дроб. Казаха ми, че е минало като по учебник, разказа майката на бебето Роксана Ангелова, пише bTV.

Бащата – Божидар Ангелов, също се възстановява след чернодробната операция. Сумата за лечението – 500 хил. лв., беше събрана в дарителска кампания у нас само за две седмици.

"Не очаквах, че има толкова много добри хора, изключително сме им благодарни", обяви и от Хамбург Роксана Ангелова. Тя уточни, че Алекс вече не е жълт, а бял като снежинка и вчера се е усмихнал за първи път.

Семейството ще се завърне в България след 1-2 месеца, дотогава лекарите в Хамбург ще  наблюдават как бебето приема новия черен дроб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на мен не ми е ясно как донор е бащата?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко слънчице! Живо и здраво да е!
13
0
 
2
 
! Отговори
истината преди 4 години
Черният дроб има забележителната способност да регенерира,дори след25процента отстранени от него.
12
0
 
8
 
! Отговори
от сърце преди 4 години
Дано оттук нататък живота ви да е щастлив и да сте здрави!Успех!
11
2
 
11
 
! Отговори
@9 преди 4 години
Има хора живеещи десетилетия с присадени сърца и бели дробове, какви са тия глупости дето ги пишеш? Не просто са живи, ЖИВЕЯТ! А и за малкия, както и за всички останали, дори и само 10 години може да са достатъчни, защото след 10 години вероятно ще печатаме органи с 3д. Нихилизмът и омразата към хората на българите е впечатляваща.
10
9
 
2
 
! Отговори
нещо не разбрах преди 4 години
Аз само не разбрах как някой става донор на черен дроб, самия той е жив.
9
9
 
0
 
! Отговори
Край преди 4 години
А да видите колко се живее с присаден черен дроб и да спрете с телешкия възторг.Бог да пази малкия
8
1
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не знам откъде намери ниша за необузданата ти злоба, дори и при тази добра новина! Някъде да е написано, че само в Хамбург ( хамбургери са сандвичи, но не като тия, с които редовно се тровиш) "знаят как се присажда?... Пази си черния дроб, че злобата и ***, които пиеш и ядеш, могат бързо да те докарат до нужда от трансплантация, но дали ще се намерят дарители? На детето и бащата желая бързо възстановяване и пълноценен живот!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А изследванията са категорични, държавите където донорството е по подразбиране имат много повече донори. Идеята е, че ако трябва да отидеш да се пишеш някъде донор, няма да го направиш, защото си суеверен и е гадно. Обаче ако вече си автоматично записан, вероятно няма да се отпишеш, защото те мързи, а и като се замислиш знаеш, че е много по-добре част от теб да продължи да живее ако се случи най-лошото. Ами направете го така и тук бе. Обучете лекарите. Направете специализирани клиники. И готово
6
2
 
8
 
! Отговори
@4 преди 4 години
Да, съгласна съм, че и това е проблем. Но това също влиза в стратегията по трансплантациите. Просто не разбирам правителството. Според изтеклите данни от НАП сме около 5млн. данъкоплатци. Това значи, че след 5 години, сигурно ще бъдем 3, защото при средна възраст на населението 46г, след 5 години, мнозинството бели българи ще са над 60, а след 10 - над 65. Вместо да се чудят как да ни опазят живи, здрави и трудоспособни, те се чудят как да ни изтребят. А органи има от катастрофите, просто гният.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво.Страхотна новина.
4
1
 
11
 
! Отговори
ime преди 4 години
Браво! Радвам се на хубавата новина!до 3, не е проблем самата трансплантация, а след това. тука са смотани и не знаят какво да правят след трансплантацията, как се поддържа, какво се прави при усложнения и тн.*това не важи и само да трансплантациите, режат и до там, после какво се случва на никой не му пука.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на лекарите и на бебчо и таткото! Да са живи и здрави! Продължавам да не разбирам, защо в България не може да се направи стратегия за трансплантациите (със ставане на донор по подразбиране, както е в Испания), да се обучат лекарите и да престанем да даваме грешни пари на чуждите държави. Тия 250к евро са грешни пари, както и 200к за бял дроб. Ако се правеше тук, ако имахме органи и специалисти, операцията щеше да е сигурно 100к лв и много повече хора щяха да са живи и здрави и щастливи.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е живо и здраво !
1
17
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Те само лекарите у хамбургер знаят как се присажда видишь ль .Немска мисъль братче *** на шнур.