Деца без надзор, червен флаг... две момчета се спасиха на косъм от удавяне

Едното заплело краката си в рибарска мрежа на вълнолома в "Аспарухово"
14
Деца без надзор, червен флаг... две момчета се спасиха на косъм от удавяне
Снимка: Булфото, архив

Млад мъж спаси две деца от удавяне, след като едно от тях заплело краката си в рибарска мрежа на вълнолома в "Аспарухово".

В сряда Цветалин отишъл с приятели да поплуват, минути по-късно на вълнолома в Аспарухово пред очите му се разиграла страшна сцена.

"Имаше 2 деца на видима възраст 8-9 годишни, които скачаха от камъните и се забавляваха. Едно от децата беше повлечено от течението", разказва Цветалин Ганчев.

Оплело краката си в рибарска мрежа.

"Краката на детето бяха заплетени, видяха се само ръчичките. Другото дете тръгна след него", разказва Цветалин пред Нова тв.

22-годишното момче не се и замисля, а скача във водата, за да помогне.

"Успях да го разплета, извадих детето, водата беше малко по-бурна. Върнах се за второто дете, което вече беше доста по-далеч. След като го извадих и него, бях доста уморен. Преди да ме извадят на камъните, съм бил в безсъзнание за няколко секунди, може би от стреса и от паниката, защото аз също бях доста стресиран, но като цяло в добро здравословно състояние", разказва Цветалин.

Двете деца се отървават на косъм. Проверката на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на следващия ден не открива мрежата в морето.

"Вероятността да е отнесена от морето или да е извадена в късните часове е голяма. Всяка мрежа, която се намира на 200 метра от този тип съображение, е бракониерска, това се санкционира. Лошото в момента е, че не може да докажем на кого е мрежата, води се, че е неизвестен извършителят. Ние ще направим разследване, ако се докаже кой е човекът, ще си понесе последствията", заяви доц. Д-р Галин Николов, директор ИАРА.

Флагът в този ден бил червен, къпането покрай съоръжението – забранено, а мястото е неохраняемо.

"Както на вълноломите, така и буните е забранено къпането, защото е много опасно за възрастни и за малки деца. Единият вариант е да се подхлъзнат. Те са целите с водорасли, стават много хлъзгави, може да падне човек да се заклещи, дори да са близко във водата, има опасност вълната да ги удари в самите камъни, а после става трудно да излязат", обяснява Дирон Рисовски.

Инцидентът има щастлив край. Цветалин разказва, че децата били добре, родителите им му благодарили за смелата постъпка, но отказват медийни изяви.

Малките момчета се озовали на фаталното място сами, без родителите им, които по това време били на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До David 9 Браво ! Най после един смислен коментар. Иначе мизер..ници бол .
11
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Бирено мече 1 Какъв чер..вен флаг на вълнолом , бе ? Това не е плаж. Май те бори чер..ве.на болест.
10
0
 
19
 
! Отговори
D преди 4 години
Браво на момчето! Рискува живота си, за да спаси тези деца, които родителите им не са ги научили, колко е опасно това. Моите деца са на 6г и не спирам да им обеснявам за всякакви опасности, които живота ни поднася, за да им се набива в главата.
9
8
 
5
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Родителите работят за "бизнеса". Това е ней- важно. Децата - както дойде Капитализъм.
8
1
 
34
 
! Отговори
David преди 4 години
Как само един похвали младежа дето ги е спасил, а девет плюят. Егати скотовете остават в тая територия, баси падението
7
0
 
8
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
стана ясно че на децата в тези райони изобщо не им пука от флагове, дали са охраняеми някакви части от плажове, съоръжения или просто бреговата ивица, те просто отиват там и си правят каквото си искат; в това време родителите също са някъде си, работят или се занимават с нещо друго...така че инциденти ще има, удавени ще има, и така...
6
1
 
12
 
! Отговори
Абе преди 4 години
На другата страна на плажа има цяло рибарско гето от коптори и мизерия.Дали няма да е някъде ото82 там мрежата.
5
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой нормален родител ще остави 8-9 годишни деца без надзор?Българинът. И двамата родители трябва да работят в тази държава. Ако си оставиш детето при баба или при дядо ще го направят *** и няма да спрат да говорят как "по нашето време...". Ще му напълнят главата с глупости.
4
18
 
15
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Бирено мече Кой нормален родител ще остави 8-9 годишни деца без надзор? Били на работа. "Берат" метали. А това за мрежата си е голям майтап. Мрежи отдавна не се хвърлят така в морето, още повече без надзор и покрай вълнолом. Ако наистина е било мрежа, е било парче от изкарана от морето такава стара мрежа. Цветалинчо и той явно обича да послъгва доста.
3
5
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Тези "дечица" не са ли вече за женене.Сигурен съм,почти 99,9% ,че родителите са от цветно-капиновият електорат,любимците на БХК
2
0
 
50
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Браво на младежа! Човек със сърце. Да е живи и здрав.
1
6
 
20
 
! Отговори
Ромулец преди 4 години
А "родителите"няма ли да си понесът наказанието???Или като са от турунджавия електорат на Бойка Ханъма законите не ги ловят?