Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Президентът поздрави гвардейците по повод годишнината от Шипченската епопея
24 авг 2019 14:01, Елка Василева
381
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!
Снимка: архив, БТА

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

Още по темата

„Това е така, защото той е съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини, които не отстъпиха нито крачка назад“, заяви президентът.

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари