В BG най-много: Младите споделят общ дом с родителите

Това е проблем, смятат психолози
Обновена: 3 сеп 2019 20:40 | 3 сеп 2019 20:39, Петя Славова
53

България е сред страните, в които младите хора живеят с родителите си максимално дълго. А според психолозите това е съществен проблем.

Кои са причините децата трудно да са самостоятелни? Вижте отговорите от психолога Младен Владимиров  в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Не лъжи! Жилище се получаваше много трудно, общоизвестна тайна беше, че за да не чакаш много, трябва дад0адеш подкуп, равен на официалната цена на апартамента.Нямало било убити при катастрофи! Вземи прочети данните, които цитира Антон Тодоров. По онова време загиналите при ПТП са повече. И аз се чудя защо.
40
0
 
2
 
! Отговори
Млад човек преди 4 години
Няма как да бъде закупено лесно жилище при днешните условия от сам човек. Дори и от двама (семейство). В множество градове това налага поне единия да замине в чужбина, което обезсмисля и създаването на семейството. Лихвите са плаващи. След две-три или повече години те ще се стоварят върху ипотекарния длъжник. А ипотеките достигат до 30 години. Като прибавим некачественото старо и ново строителство. И увехтяването. Кой купува жилище?
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завиждам на хора, които се разбират със семействата си и могат да живеят заедно без това да се ги направи алкохолици . Моя позната живяха така към 3-4 години с детето си, в една стая, после по квартири, сега родителите им събраха за жилище. Аз така не мога, на 30 години ако разчиташ на помощ от вашите не е ок. От 3 години изплащам жилище в Лондон, от тази година си имам и в БГ. Не е страшно да имаш кредит ако си работлив и с малко познаване на системата.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако е добре семейството да е заедно, старите да помагат в отглеждането на децата, младите да се грижат за старите, вместо да ги захвърлят в старчески домове,тогава Б-я на първо място ли е?
37
0
 
13
 
! Отговори
. преди 4 години
Възрастните хора не трябва да живеят сами. Битова престъпност, малки пенсии, големи разходи за издръжка на домакинството... А да не коментираме факта, че общуването особено с внуци ги крепи и се отразява добре както на физическото, така и на психическото им здраве. Семейството е най-важно, а толкова много семейства живеят разделени. Разделяй и владей?
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Настроиха се много и некачествени блокчета, апартаментите на които се продават на европейски пари, ала няма достатъчно балами да купуват. В това е цялата драма.
35
5
 
6
 
! Отговори
ханси пап преди 4 години
бедните живеят в комуни всичко е точно
34
17
 
11
 
! Отговори
37 преди 4 години
На ви демокрацияЕдин дом не можете да създадетеПлачковциНай вече мъжете
33
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При лошия социализъм всяко младо семейство с едно или две децаполучаваше апартамент.Сега няма.Всеки искаше да има две деца за да му дадат по голямо жилище.Имаше и простотии.За кола Лада или Москвич даваш 1500лева в ДСК бордеро и чакаш 30-40 години да ти излезе номера и да вземеш нова кола.А на старо вървяха почти колкото един апартамент.Но и това си имаше своя плюс.Нямаше тапи ,задръстване и безброй петепета с убити и ранени.
32
3
 
16
 
! Отговори
Още през социализма преди 4 години
се откроиха причините:- Млади хора с достойнство и самостоятелно мислене имат нужда да живеят отделно, сами да си изберат брачен партньор и сами да създадат правилата, по които ще живее семейството им, когато го създадат;- Ниски заплати, недостатъчни хем да се плаща наем,хем да се купува пълноценна храна и да остават пари за други жизнено важни неща;- При живеенето с родителите липсват на условия за редовен секс, което изнервя младите.Това създаде демографските проблеми И БЕШЕ ПРЕДНАЧЕРТАНО
31
1
 
15
 
! Отговори
so funny преди 4 години
То по тази логика робовладелците трябва да плащат едни 20-30 % допълнително и за квартира , да ама не , къде ще спи работника си е негов проблем , важното е шефа да спести от заплати и да кара нова лъскава кола на лизинг .
30
2
 
22
 
! Отговори
Туцо преди 4 години
Това през месец го натрапват хахаха . Бизнеса с имоти и ипотечни кредити май не върви
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е лошо. Семейството трябва да е сплотено, а не да се пръска, както при демократичните ценности.
28
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе лузериА как вашите родители са постигнали дом и създали семейство ???От тото ли са спечелили ????Мрънкачи....... и използвачи.Къща на два етажа ,ала бала,помага ме си Тинтири минти.А една къщичка за врабче не са направили
27
0
 
18
 
! Отговори
nikonik преди 4 години
Пише се България, не BG, псевдо-журналисти такива!
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гуша да дойде на човек от такива "психолози"..... Едни и същи клишета повтарят: мамини синчета, агресивни и хиперактивни деца, деца на разведени родители и т.н. Слагат хората под общ знаменател, което е крайно погрешно! Всеки човек е индивидуален, както и всяко семейство е различно и си решават как, кой и къде да живеят!
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в София бая народ взима чисто около 800 лева. От 1000 като махнеш удръжките толкова остават.
24
2
 
21
 
! Отговори
хехе преди 4 години
честно ви казвам аз живея в провинцията и се учудвам че има форумни умници които някакси се втрещяват и учудват че средната заплата на млад недоказал се човек в провинцията е не повече от 800лв ...ами товае реалността в България сори че няколко възрастни инфантила из София са втрещени ама това е може да вземата по 5 10хил лв ама или не пътувате достатъчно из страната или като пътувате нищо не долавяте и не си правите адекватен извод от обстановката. как ви дават високи заплати направо незнам.!?!
23
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мои познати от Враца синът им бачка в едно кафене там за 15 кинта на ден. На около 20 години е. По-лошото е, че майка му бачка за почти същите пари пак там. Бащата скоро го съкратиха от някаква държавна лаборатория. Та къде викате да си купи апартамент младежа? Някъде около докторския паметник в София ли?
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък с жена ми още преди сватбата се изнесохме на квартира.Две години,после кредит за апартамента.Работа на две места ,ама и две прекрасни деца През тава време си родихме.Кредита вече е накрая Нема лесно,даАма пък да не създадеш дом,да не оставиш поколение ,да не засадиш дърво ,за какво тогава си живял на този свят ?!?!!!!