НАП пусна приложението, с което проверяваме изтеклите данни

Гражданите ще могат да получат информацията и във всички офиси
Обновена: 5 сеп 2019 14:33 | 5 сеп 2019 14:18,
16
НАП пусна приложението, с което проверяваме изтеклите данни
Снимка: НАП

Вече е достъпно приложението, чрез което всеки може да разбере какви негови лични данни са били неправомерно разпространени при хакването на системата на НАП през юли, съобщават от Приходната агенция.

Електронната услугата е публикувана в специално разработен сайт, чрез който НАП ще продължи да информира засегнатите лица.

Още по темата

Справката за това какви лични данни са били неправомерно разпространени може да се направи на адрес: https://check.nra.bg/.

Проверката изисква въвеждане на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, или квалифициран електронен подпис (КЕП), който съдържа ЕГН.

Гражданите ще могат да получат информация за типа неправомерно разпространени лични данни и във всички офиси на НАП след представяне на документ за самоличност.

Българските граждани, които не разполагат с ПИК и КЕП, живеят дългосрочно в чужбина и нямат възможност да посетят офис на НАП, могат да получат информация на телефонния номер за връзка с НАП от чужбина: +359 2 9859 6801. След свързване, експерт от Агенцията ще зададе контролни въпроси с цел идентификация и предоставяне на нужната информация.

Обща информация за чуждестранните лица е публикувана в английската версия на създадения по темата сайт. Чуждестранните лица, за които има разпространени лични данни, ще бъдат уведомени от данъчната си администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
внимание преди 4 години
приложението е написано от хакерите от тад груп тад груп ще ви отговорят вместо нап
14
0
 
6
 
! Отговори
Много мрънкате преди 4 години
А ,не. Това е личен ангажимент... отпуската. Не можешш да я прекъснеш...най-вече в такива случаиА като получих отговор SMS , че личните ми данни са компроментирани...некак си ми стана по -приятничко. Спрех да се притеснявам. ...а сега какво правим?Казаха , че нямало нужда да си подменяме личните карти...А за това удоволствие , че ми компроментирахте данните не трябвали да ми подмените личната карта за ваши разноски
13
0
 
8
 
! Отговори
boby преди 4 години
Ми хубаво, аз това си го знаех - че са ми изтекли и лична карта и т.н. Въпроса е какво прайм ся? Нещо оставка на онази с наложителната отпуска няма ли да има?
12
0
 
14
 
! Отговори
цензуриран-емигрант преди 4 години
Ами ние, които по някакъв начин сме се сдобили със суровите бази данни т.е. преди експорта в CSV и виждаме черно на бяло, че фигурираме в няколко таблици с ЕГН адрес и прочие вкл. и на нвкои хора и данните за лична карта, данни от НОИ и НЗОК и на които пускайки SMS са ни "успокоили" че няма проблем, а сега в сайта излизаме, но отновп не всички данни какво е изтекло?! Кажете ни как да ви вярваме, бе ГЕРБ-ерасти нагли?! Кажете ми в и в АПИ защо назначавате АйТи-та без конкурс и ценз?!?
11
2
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До Ф.С.В.При 4 милиона и нещо изтекли данни, шанса точно твойте да не са изтекли е едно към 4 и нещо милиона. По вероятно е да удариш 6-ца от тотото няколко пъти подред! Излъгали са те най най нагло!
10
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Когато пуснах СМС преди време - и чаках близо час за отговор от НАП- ми беше пратен такъв СМС- НЯМА неправомерно разкрити лични данни- И така аз се успокоих- ако се окаже че те НАП са ме излъгали? какво правим? Значи трябва да ги съдя за лъжа и то документирана (в оператора) (между другото очаквах точно такъв СМС защото НАП просто лъжеха до безкрай !!!
9
2
 
16
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Само в България ти искат личните данни за да ти кажат какви твой лични данни са изтекли от НАП, хахахах. Скоро ще искат и кръвна група и здравна картина за да може тия от черния пазар да си направят картотека кои да отвличат за органи като им трябва някои конкретен орган с правилната кръвна група.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в България тези простотии.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе важното е че някоя фирма е усвоила едни държавни пари за да направи съответния софтуер. Няма значение че е напълно безсмислен.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не са криптирани данните в сървъра на НАП?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви дам пак данните си, жалки некадърници? Айде не. Предпочитам да бъдете изкарани пред учрежденийцето ви и да ви направим онова, което мюсюлманите правят с изневеряващите ханъми. Включва камъни, псувни и плюнки.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво? Изтекли са данните има ли значение вече? Каква файда има?
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данните са изтекли каквото и да правят няма връщане назад тотален провал.
2
2
 
13
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 години
Тя тази програма сигурно струва повече от глобата дето им направиха. Хаха, за Съда и НАП всеки данъкоплатец струва лев и петдесет стотинки
1
2
 
25
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Не работи!!!