Тайници, сакове... Къде трафикантите крият стоката си?

Разказват митничарите от ГКПП "Калотина"
7 сеп 2019 21:50, Нели Христова
6
Тайници, сакове... Къде трафикантите крият стоката си?
Снимка: Reuters

Всеки ден поне 20 коли преминават през халето за проверка на ГКПП "Калотина". Там митничарите ги разглобяват до ламарина, тъй като контрабандистите имат какви ли не тайници в автомобилите си, за да крият стоката.

От началото на годината до момента на границата ни със Сърбия са заловени над един тон наркотици, половин милион евро и множество бижута, съобщават от bTV. Естествено, това са само неуспешните пратки на трафикантите.

Всяка съмнителна кола, камион или автобус минава първо през скенера. След това подозрителните превозни средства влизат за пълна проверка в халето.

"В колата има специално изграден тайник, направен е, след като към оригиналното шаси е монтирано допълнително, отрязано от друг автомобил парче на тази част и после е залепена. Така се получава кухината, където беше открито голямо количество наркотично вещество", каза началникът на митнически пункт "Калотина", показвайки автомобил, в който е открита дрога.

Той допълни, че в три тайника под седалките са намерени 28 кг хероин. Чантите с двойно дъно и дрехите пък са най-удобното място за пренасяне на бижута и валута.

От митническия пункт показаха колан, който отзад има джобче и вътре могат да бъдат скрити златни бижута или пари.

Всеки ден през рентгени и проверки на "Калотина" минават десетки коли и стотици пътници.

От митниците обаче запазиха в тайна отговорът на най-важния въпрос: как избират кой от стотиците автомобили на опашката да влезе в халето за проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво ме интересува,нямам какво да крия като преминавам границите
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както ми ограбиха колата и полицаите нищо не направиха, вече и аз си имам тайник в колата и там си крия документи и пари...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При тези скенери няма как да прекарат с кола каквото и да е. Но много народ все пак рискуват. По някой път печелят. Но по някога път губят всичко и започват от нулата. Както се казва в едно шоу. Риск Губи, Риск Печели.