Властите настояват: Е-тротинетки само с книжка за мотопед

Предложението включва още водачите да са навършили 16 години
11 сеп 2019 14:08,
80
Властите настояват: Е-тротинетки само с книжка за мотопед
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Заради растящия брой на инцидентите с електрически тротинетки, властите настояха за промяна – забрана за използване на превозните средства без книжка за мотопед.

Още по темата

Предложението е водачите на тротинетките да притежават шофьорска книжка за мотопед, да са навършили 16 години и да не се допуска да карат с повече от 25 километра в час.

Хората, които използват тротинетки, настояват да не бъдат глобявани, докато не се изяснят всички правила и как ще се налагат санкции.

А иначе глобата ще бъде 50 лева. Планира се да бъде под формата на фиш, който не може да се обжалва в съда, съобщи Bulgaria ON AIR.

До края на годината се очаква регламентът за придвижване с електрически тротинетки да влезе в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва да се издават и книжки за родител!!! Такава простотия блика от всякъде, че и това трябва да почне да се регулира!!! Трябва да докажеш, че имаш ценз да възпитаваш и отглеждаш човшко същество!!! Иначе ходи обяснявай на простия, че е *** :)
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се чудят как да изтърбушат народа. А това, че ГЕРП вече направи 40 млрд. заем - нищо!
47
2
 
7
 
! Отговори
timothy преди 4 години
До АнонименИ с къв акъл си купил на малкия тротинетка? Пълна простотия са тия тротинетки, дано им мине скоро модата и да се разкарат от тротоари/пътни платна.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има логика, но има и двоен стандарт - никой не изисква книжка за управление на каруца, а те са доста опасен участник в движението по пътищата.
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тротинетките не са МПС разберете го това вече!!! Нямат рама, нямат к.с, нямат куб.м3.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46"Въобще не съм сляп. Но пък ти си глyпав. Забелязвал ли си, че има в последните 10 години едни велосипеди с моторчета. Според закона, те се водят МПС."Никога не са се водили МПС!!! Двигатела не отговаря на кубиците или конете като двигател на мотопед или мотор. Не лъжи, защото така ти изнася!!!
43
2
 
7
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Тука тратонетките са до 20км/ч. Регистрирани са, имат номера и платена застраховка. Требва да имат червена лампа отзад и отражатели от всички страни. Намат право да карат по тротоарите (пешеходните зони) . Не че някой го спазва де. Карат си навсякъде въпреки че ги глобяват. карат по двама което е забранено. Карат пияни. Хаоса е световен.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43"Тези който яросно са "ЗА" книжки за ППС. Тогава като карате ВЕЛОСИПЕД ТРЯБВА ДА ИМАТЕ КНИЖКИ" "Велосипедът НЕ Е моторно превозно средство. Освен това, понятието "велосипед" се ползва в ЗДвП напълно успешно. "ТИ КОЛКО СИ СЛЯП. ПИШЕ ППС НЕ МПС.ТРОТИНЕТКАТА ППС НЕ КАТЕГОРИЯ МПС!!!!!СЛЕПИ И Т.Ъ.П.И ЗАБЕЛЕЖКИ. ПЪРВОСИГНАЛНИ МАЙ.МУ-НКИ СТЕ!!!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тези който яросно са "ЗА" книжки за ППС. Тогава като карате ВЕЛОСИПЕД ТРЯБВА ДА ИМАТЕ КНИЖКИ"-----Велосипедът НЕ Е моторно превозно средство. Освен това, понятието "велосипед" се ползва в ЗДвП напълно успешно. Можеш да прочетеш Раздел 3, Чл.15. После прочети Раздел 18, Членове от 79 до 82. И ще ти просветне, че законно можеш да си караш тротинетката в "пътния банкет" или по необществени пътища дори и сега. Обаче изнагляха хората и пречат на движението вече и не спазват правила.
40
2
 
14
 
! Отговори
И те така преди 4 години
Тротинетка с мъж тежащ 80 кг. се движи и се блъска в колата ви със скорост 20 км.в часА сега изчислете силата на удара ,задача за 8ми клас????И какви щети ще нанесе А кой ще ги плаща ,няма гражданска Трабва да го съдиш по частно правен характерКогато го осъдиш,ела ми се обади
39
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Летящите на метли - също...
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти сигурен ли си, че в главата на шефа на КАТ тече такава логична мисъл?
37
0
 
7
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
В Германия от тази пролет въведоха следното-За деца над 14 години - макс 500 W и макс 20 км/ч-Не се изисква кножка за мотопед, нито каска-Регистрация в КАТ ( рег. номер)-За каране по улиците - гражданска отговорност-Каране по тротоари и пешеходни зони Е ЗАБРАНЕНО-Светлини, звънец, две независими спирачки, при завиване се подава знак с ръка
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези който яросно са "ЗА" книжки за ППС. Тогава като карате ВЕЛОСИПЕД ТРЯБВА ДА ИМАТЕ КНИЖКИ.НАЙ-ВЕРОЯТНО КНИЖКИТЕ СА ЗА ЕДНИ Ф-16 И СЕ КЪРПИ ГОЛЯМА ДУПКА ЗА ДА КАЖАТ ФАЛИТ!
35
9
 
7
 
! Отговори
Бако преди 4 години
Браво за закона ! Бързо да влиза в сила, че да няма пропищели още
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбе всички сте много умни, пращите от акъл направо, с вас не може да се спори, обаче не ви идва на ум да се поставите на мястото на шефа на КАТ, да влезнете в неговото положение за малко и да помислите... "Ами сега кой ще псуват хората, че трябват нови правила, а това не зависи от мен директно, коя майка ще дойде да ми реве, че някой шофьор ЗАКОННО е смачкал детето и докато е карало тротинетка и не е спазвало правилата?". Естествено, че трябва да има книжки за това! За да има ред!!!
33
0
 
3
 
! Отговори
Инж. Химик преди 4 години
До АнонименКак точно разреждаш горива с вода? Обясни ми.
32
3
 
8
 
! Отговори
Категория М преди 4 години
Ама то повечето тротинетки са забавление и играчки за децата,или ще стане като в Англия,снимаха как полицай глобява 4 годишно ревящо момиченце!Сега разбрахте ли какво значи копой на власта без грам мозък!?
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А книжка за ходене пеша не трябва ли да се издава също? Помислете малко. Напънете се, все пак трябва парички да взимате, нали така?
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната БГ простотия, толкова сме се уакали че направо ни залива. Тротинетка с книжка, хахахахахах.*** народ.