Прогноза: Скок на бензина у нас след седмица

Експерт прогнозира напрежението в Близкия Изток
16 сеп 2019 10:11,
24
Прогноза: Скок на бензина у нас след седмица
Снимка: архив "Булфото"

Бензиностанциите ще се възползват от случващото се и ще вдигнат цената на горивата следващата седмица. Това прогнозира Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. За тази седмица той не очаква поскъпване по българските бензиностанции, пише БНР.

Още по темата

"В краткосрочен план очаквам стабилизиране на пазарите. Саудитска Арабия вече загатна, че до няколко дни може да възстанови една голяма част от добива на петрол. Има няколко големи рискови фактора. Единият е, че вероятно тази геополитическа криза няма да се свърши само с тези удари. Саудитска Арабия вече загатна, че е готова да нанесе ответен удар. Един потенциален удар срещу Иран означава най-малкото временен регионален конфликт. Това ще доведе до чувствително повишение на цените на петрола в много по-дългосрочен план. Отново се връща на преден план геополитическият фактор при цените на петрола", коментира Владимиров.

Той е категоричен, че не е в политически интерес нито на САЩ, нито на Иран да започват война, която да преначертае картата на Близкия изток. И двете страни нямат интерес от конфликт, смята Владимиров и припомни обаче, че в миналото емоцията и липсата на трезва оценка на последствията са водили до сериозни конфликти.

Повишението на цените на суровия петрол има негативен ефект върху световната икономика, подчерта Мартин Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При поевтиняване на петрола обясняват, че петролът се купува на фючърсни сделки и ще поевтинее след половин година. При поскъпване, веднага вдигат цената. Сега трябва да вдигнат цената след като купят новия петрол.
18
0
 
7
 
! Отговори
Цена и качество преди 4 години
В България съотношението е висока цена и ниско качество.
17
0
 
5
 
! Отговори
Нагоре преди 4 години
Е България цените друга посока освен нагоре , не знаят. Без значение от пазарната ситуация. Винаги има основания за покачване на цените и доводи , че тук било най-евтино в целия ЕС. В повечето случаи обаче се оказва, че тук цените са даже по-високи отколкото в ЕС. А че заплатите и пенсиите са едни от най-ниските това удобно се премълчава.
16
1
 
3
 
! Отговори
Да скача, бе... преди 4 години
КОЛАТА Я ПОЛЗВАМ САМО ЗА КРАЙНИ НУЖДИ.ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ИМАМ КАРТА!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да скача,аз вече почти не ползвам колата,тамън съвсем ще ме откажат,за градско съм само на ел транспорт и само семейно я карам,ама ще им взема и на тях по една електричка и държавата ще изгуби още 1000-1500лв дето ги давам за гориво и разходи по колата
14
1
 
3
 
! Отговори
Ибн Ебн ал Абдал преди 4 години
Ние ви го даваме евтино ! Златев и Бойчето вдигат цените.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анониментова важи за америка а не за неква дупка като българиа. и цените и в америка са вече на горе! с часове. трумпидиота само си говори, никой не го бере за нищо
12
2
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Цените на бензина ще скочат, защото Слънцето е във Везни и в опозиция на Юпитер, а в същото време е в тригон с Марс и Венера.Ваш: Мишел дьо Нотрдам
11
6
 
6
 
! Отговори
timothy преди 4 години
супер.. и без това има прекалено много трошки, задръстващи улиците. Току виж някой решил да остави колата и да повърви или покара тротинетка за разнообразие..
10
2
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Щом ще се вдигат цените на горивата, значи простолюдието трябва да се запасите своевременно. Пълнете туби и варели сега, докато е евтино.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то, руския петрол не се влияе от пазара, а само от слухове и интереса на ЛукОйл
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в иран май са къси фитили а не будисти
7
4
 
5
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Вдигането на цените на горивата е перфектно време за забраняване на тротинетките и велосипедите. Лукойл може да си позволи да забрани и пешеходците, стига да поискат.
6
3
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Съветския петрол е много зависим от саудитския
5
3
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
хаха че кой ще ви даде бе хамериканоиди гнили да правите вече войни... седнете си на краварския *** и започнете да си оправяте дълга от 23 трилиона ваши зелени фалшиви парички... война щели да правят и то подтиквани от ония *** арабски ***
4
7
 
5
 
! Отговори
Бени Ганц преди 4 години
Ся разбрахте ли защо САЩ въоръжава Суад.Арабия? Ще млатят Иран като маче у дирек в скоро време.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп официално е заявил, че стратегическия резерв ще отпусне колкото е необходимо, за да няма скок на борсата.Нашите къде бързат да подготвят почвата с подобни платени статии
2
2
 
25
 
! Отговори
.. преди 4 години
Петрола скача с 5% в БГ цената на горивата скачат с 10%. Не е за сефте.Оправдания винаги се намират.
1
1
 
41
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Много бързо реагират при скок на цената на петрола, обаче при намаление си траят. Друг е въпроса, че бензина в България е основно от Лук, а там петрола си идва с транспорт на Лук, добив е на Лук, цената няма нищо общо с борсовата.